Οι οκτώ απίστευτοι κανόνες των Ταλιμπάν για τις γυναίκες – Αν τους παραβιάσουν, θανατώνονται!

οι-οκτώ-απίστευτοι-κανόνες-των-ταλιμπ

Πίσω 20 χρόνια “γυρίζει” το Αφγανιστάν, μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, όπως σχολιάζουν ξένοι αναλυτές και διπλωμάτες. Όμως, αυτή η επιστροφή συνεπάγεται κι επιστροφή… στο μεσαίωνα για τη θέση της στην κοινωνία των Ταλιμπάν και τα δικαιώματά της. Ο φόβος και η αγωνία για τη ζωή τους είναι έκδηλη και εκφράζεται με κάθε τρόπο.

Μάλιστα, με παλαιότερες αναφορές του State Department, η γυναίκα στο Αφγανιστάν έπρεπε να υπακούει και να εφαρμόζει οκτώ κανόνες, τους οποίους εάν παραβίαζε, τιμωρούνταν με ξυλοδαρμό ή ακόμα και με θάνατο δια λιθοβολισμού.

Βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα που βλέπουν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας κόβουν την ανάσα και παράλληλα προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την τύχη των γυναικών.

Δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία

Ο εφιάλτης των γυναικών ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου μήνα, όταν με την απειλή όπλων οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στην τράπεζα Azizi Bank στην Κανταχάρ και διέταξαν εννέα εργαζόμενες να φύγουν. Όπως αποκάλυψε το δίκτυο Al Jazeera, οι Ταλιμπάν τις συνόδεψαν στα σπίτια τους και τις διέταξαν να μην επιστρέψουν στην εργασία τους. Τη θέση τους θα έπαιρναν άνδρες της οικογένειας τους.

Άλλωστε, από το 1996 μέχρι και το 2001, την περίοδο δηλαδή που οι Ταλιμπάν είχαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, οι γυναίκες δεν είχαν το δικαίωμα να εργαστούν, τα νεαρά κορίτσια απαγορεύονταν να πάνε σχολείο και ήταν υποχρεωτική για όλες τις γυναίκες η κάλυψη του προσώπου, ενώ για να βγουν έξω έπρεπε να συνοδεύονται από άρρεν μέλος της οικογένειάς τους.

Οι οκτώ κανόνες και ο θάνατος ως ποινή

Όπως αναφέρει το businessinsider.com, σύμφωνα με αναφορές του State Department το 2001, οι οκτώ κανόνες που ίσχυαν για τις γυναίκες, έχοντας επιβληθεί από το καθεστώς των Ταλιμπάν, ήταν οι εξής:

1. Έπρεπε να είναι καλυμμένες με ενδύματα από την κορφή ως τα νύχια.

2. Δεν τους επιτρεπόταν να εργαστούν, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

3. Δεν τους επιτρεπόταν να πηγαίνουν σχολείο.

4. Είχαν περιορισμένη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας.

5. Δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους, χωρίς να συνοδεύονται από άνδρα-μέλος της οικογένειάς τους.

6. Όταν έβγαιναν έξω, έμπαιναν σε ειδικά λεωφορεία, ενώ για να μπουν σε ταξί, θα έπρεπε και πάλι να συνοδεύονται από κάποιον άντρα, συγγενή τους.

7. Γενικά, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να κυκλοφορούν στον δρόμο, χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άντρα, που να είναι συγγενικό τους πρόσωπο.

8. Τα παράθυρα των σπιτιών τους έπρεπε να είναι βαμμένα, προκειμένου να μην μπορεί κανένας περαστικός απ’ έξω να δει στο εσωτερικό τους.

Μάλιστα, σε περίπτωση παραβίασης κάποιου εκ των παραπάνω κανόνων, οι γυναίκες τιμωρούνταν με ξυλοδαρμό και, σε πολλές περιπτώσεις, με θάνατο δια λιθοβολισμού.

Διαβάστε επίσης

«Δεν μπορώ πια να γελάω δυνατά να φορέσω το αγαπημένο μου κίτρινο φόρεμα και να πάρω το πτυχίο του πανεπιστημίου»

Μ. Συρεγγέλα: Δεκάδες γυναίκες – θύματα βίας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να μην θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους

Σχετικά Άρθρα
“Μαμά είναι τρελός. Θέλω να χωρίσω” - Τι αποκαλύπτουν οι γονείς της 32χρονης Δώρας από τη Ρόδο
“Μαμά είναι τρελός. Θέλω να χωρίσω” – Τι αποκαλύπτουν οι γονείς της 32χρονης Δώρας από τη Ρόδο
«Μία έκτρωση στην εφηβεία μου, είναι το πιο σκοτεινό μυστικό μου» - Η συγκινητική εξομολόγηση της Ούμα Θέρμαν
«Μία έκτρωση στην εφηβεία μου, είναι το πιο σκοτεινό μυστικό μου» – Η συγκινητική εξομολόγηση της Ούμα Θέρμαν
%ce%ac%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bb%cf%84%cf%83%cf%87%ce%ac%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%81-%ce%be%ce%ad%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b5-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%800
Άνδρας με Αλτσχάιμερ ξέχασε ότι ήταν παντρεμένος με τη γυναίκα του – Την ερωτεύτηκε ξανά από την αρχή
Ενώ έδινε τις πρώτες βοήθειες στον 6χρονο Φώτη του έκλεψαν το κινητό
Ενώ έδινε τις πρώτες βοήθειες στον 6χρονο Φώτη του έκλεψαν το κινητό
Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και τα ψυχικά τραύματα λόγω της αλκοολικής μητέρας της - Η εξομολόγηση της Άντι ΜακΝτάουελ συγκλονίζει!
Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και τα ψυχικά τραύματα λόγω της αλκοολικής μητέρας της – Η εξομολόγηση της Άντι ΜακΝτάουελ συγκλονίζει!
Συγκλονίζει η Ιωαννα Παλιοσπύρου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη - «Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα»
Συγκλονίζει η Ιωαννα Παλιοσπύρου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη – «Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του