Δράμα στην Ινδία: Οι γονείς πεθαίνουν από covid και τα παιδιά μένουν μόνα, χωρίς γονείς και φροντιστές

δράμα-στην-ινδία-οι-γονείς-πεθαίνουν-α

Ένα δράμα ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες στην Ινδία, όπου η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στη χώρα πλήττει, πέρα από τους ενήλικες που κυρίως νοσούν βαριά από covid με πολλούς από αυτούς να πεθαίνουν, τα μικρά παιδιά που μένουν μόνα στη ζωή χωρίς συγγενείς ή φροντιστές.

Τον γύρο των ινδικών μέσων έκανε η ιστορία δύο μικρών αγοριών, αδελφών, ηλικίας 6 και 8 ετών, όταν μια ινδική οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών τα εντόπισε πεινασμένα και διψασμένα αφού είχαν μέρες να βάλουν κάτι στο στόμα τους.

Η υπόθεση, που αναφέρθηκε από την ομάδα Bachpan Bachao Andolan (BBA), η οποία βρήκε τα αγόρια σε μια μικρή πόλη της Ινδίας, ήταν μια από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν παιδιά που πλήττονται από την καταστροφική κρίση του κορωνοϊού στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: «Ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδάκι που θα τυφλωνόταν – Είναι καλύτερο ένα παιδί να μεγαλώνει σε ίδρυμα;»

Η εκθετική αύξηση των λοιμώξεων και των θανάτων έχει αφήσει αρκετά παιδιά, ιδίως σε φτωχές κοινότητες, χωρίς φροντιστή, επειδή οι γονείς ή άλλοι συγγενείς τους είναι πολύ άρρωστοι για να τα φροντίσουν ή έχουν πεθάνει.

“Επειδή ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί, το δυσάρεστο είναι ότι είτε τα παιδιά χάνουν τους γονείς τους είτε οι φροντιστές τους νοσηλεύονται και δεν υπάρχει κανένας να τα φροντίζει”, δήλωσε ο Dhananjay Tingal, εκτελεστικός διευθυντής της BBA.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες που δεν χρηματοδοτούνται από την Ινδία αγωνίζονται για να τα καταφέρουν, ενώ σε ορισμένα μέρη της χώρας εξακολουθεί να υπάρχει στίγμα γύρω από ανθρώπους που προσβάλλονται από τον ιό, αφήνοντας τα παιδιά σχεδόν εγκαταλελειμμένα.

“Οι γείτονες και η ευρύτερη οικογένεια δεν θέλουν να βοηθήσουν επειδή φοβούνται τη μόλυνση, αντιμετωπίζοντας αυτές τις οικογένειες σχεδόν σαν μιάσματα”, δηλώνει ο Tingal, ο οποίος δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες για τα δύο αγόρια προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή τους.

Ο Tingal είπε ότι η BBA, η οποία διευθύνεται από τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Kailash Sayarthi, άρχισε να λαμβάνει κλήσεις για παιδιά σε άσχημη κατάσταση που συνδέονται με το ξέσπασμα COVID-19 στις αρχές Απριλίου. Ο όγκος των κλήσεων αυξήθηκε αφού η Sayarthi δημοσίευσε έναν αριθμό βοήθειας στο Twitter στις 29 Απριλίου.

Το BBA λαμβάνει τώρα περίπου 70 κλήσεις την ημέρα ζητώντας βοήθεια για παιδιά των οποίων οι γονείς είναι νεκροί ή σοβαρά άρρωστοι, καθώς και κλήσεις από γονείς που θέλουν να μάθουν εάν η ομάδα μπορεί να φροντίσει τα παιδιά τους εάν θα έχουν πρόβλημα υγείας.

Δωρεά γάλακτος

Με 3,57 εκατομμύρια ενεργά κρούσματα COVID-19, η Ινδία κατέγραψε περισσότερες από 400.000 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες – το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό που αναφέρθηκε παγκοσμίως – ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.980.

Οι ειδικοί λένε ότι οι πραγματικοί αριθμοί θα μπορούσαν να είναι 5 έως 10 φορές μεγαλύτεροι. Πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη στον κόσμο, αγωνίζονται να βρουν κρεβάτια, οξυγόνο ή φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία, ενώ πολλοί πεθαίνουν λόγω έλλειψης θεραπείας.

«Χρειάζεται μητρικό γάλα για ένα μωρό ηλικίας μιας ημέρας στο Δελχί. Η μητέρα του πέθανε λόγω COVID», διαβάζουμε σε ένα Tweet. Το άτομο είπε αργότερα ότι βρέθηκε βοήθεια.

Το Ίδρυμα Protsahan Ινδίας, μια ΜΚΟ για τα δικαιώματα των παιδιών, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή παρακολούθησαν πρόσφατα παιδιά που είχαν μείνει χωρίς φαγητό για μέρες αφότου πέθανε η μητέρα τους, ο κύριος φροντιστής.

“Ο πατέρας είναι μισθωτός και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και τραύματος. Βοηθάμε σε τρόφιμα και ανάγκες άμεσης φροντίδας, εκπαίδευσης και προστασίας αυτών των παιδιών”, δήλωσε η Sonal Kapoor, ιδρύτρια του Protsahan.

Στην πολιτεία της Καρνατάκα, όπου βρίσκεται η πόλη της Μπανγκαλόρ και το επίκεντρο του δεύτερου κύματος, η κυβέρνηση διόρισε έναν αξιωματούχο για τον εντοπισμό ορφανών παιδιών λόγω COVID-19 διασφαλίζοντας ότι θα λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη.

Η πολιτεία αυτή την εβδομάδα αύξησε τα μηνύματα γύρω από την ασφάλεια των παιδιών και κάλεσε τους πολίτες να μην ζητήσουν βοήθεια στο διαδίκτυο από άγνωστες ομάδες.

Στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, η αστυνομία έγραψε αυτήν την εβδομάδα ότι θα ερευνηθούν δημοσιεύσεις στα κοινωνικά μέσα που ζητούν επείγουσες υιοθεσίες. “Μπορεί να είναι περιπτώσεις εμπορίας και αγοραπωλησίας παιδιών”, προειδοποίησε η Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού του Δελχί.

Σχετικά Άρθρα
%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%ce%ad%ce%b2%ce%bb%ce%b5%cf%80%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%af0
«Σιδέρωνε και ταυτόχρονα έβλεπε μαζί μας ταινίες»: Ένας πατέρας που αξίζει όσο 10 μητέρες μαζί
%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%ac-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bc%cf%80%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%800
Γλυκά Νερά: Είναι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο «Έλληνας Πιστόριους”; – Οι ομοιότητες με την υπόθεση που είχε συγκλονίσει τον κόσμο
%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd-8-%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%8e%ce%bd-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%cf%85%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%bc0
«Ήμουν 8 μηνών έγκυος και ο διευθυντής με υποχρέωνε να φοράω τη στολή στη δουλειά» – Η ιστορία που έκανε έξαλλο τον κόσμο
%ce%bb%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%8d%cf%89-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%8c%cf%81%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%8e-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b10
«Λατρεύω την κόρη μου, αλλά μισώ να είμαι μαμά» – Η εξομολόγηση για τη μητρότητα που προκαλεί αίσθηση
%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%bf%ce%b2%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd0
Ο σύντροφός της ήταν υπνοβάτης και την κακοποιούσε άγρια στον ύπνο του – Μια παράξενη ιστορία
%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%ac%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b90
Γιατί γιαγιά φοράς άσπρα γάντια; Και γιατί δεν με ακουμπάς;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του