«Δεν με αφήνουν να κάνω παιδί – Θέλω τη ζωή μου πίσω, δεν είμαι σκλάβα κανενός»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η ιστορία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς και το δράμα που περνάει τα τελευταία 13 χρόνια – όπως η ίδια ισχυρίζεται – υπό την επιτήρηση του πατέρα της, Τζέιμς. Με μια κατάθεση χείμαρρο, η δημοφιλής τραγουδίστρια ικέτευσε μία δικαστή στο Λος Άντζελες να βάλει τέλος στο νομικό καθεστώς επιτήρησης, που έχει επιτρέψει στον πατέρα της και τη νομική του ομάδα να διαχειρίζονται τη ζωή της και την τεράστια περιουσία της τα τελευταία 13 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει ο Θέμης Καραμουρατίδης: «Έφτασα να είμαι 26 χρόνων και 155 κιλά και έκανα βαριατρική επέμβαση- Είναι απόφαση ζωής»

Γιατί οι δυναμικές γυναίκες είναι μόνες;

«Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό το καθεστώς “επιτροπείας” ισοδυναμεί με κακοποίηση και θέλω να τελειώσει» δήλωσε σύμφωνα με την Daily Mail η 39χρονη Μπρίτνεϊ στη φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία της μέσω τηλεδιάσκεψης, διάρκειας 25 λεπτών.

«Θέλω να μπορώ να παντρευτώ τον σύντροφό μου και να αποκτήσω παιδί μαζί του, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ να το κάνω. Έχω ένα σπιράλ μέσα μου που με εμποδίζει να κάνω παιδί. Θέλω να πάω στον γιατρό για να το βγάλω και να κάνω ένα μωρό αλλά εκείνοι (το συμβούλιο «επιτροπείας») μου είπαν όχι. Αισθάνομαι ότι είμαι μόνη απέναντι σε πολλούς και ότι βιώνω εκφοβισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν υποβλήθηκε επίσημα κάποιο αίτημα, κατά συνέπεια η δικαστής δεν έλαβε κάποια απόφαση καθοριστική για το μέλλον της τραγουδίστριας. Υποσχέθηκε ωστόσο ότι θα ορίσει μια δεύτερη ακροαματική διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, ώστε η Σπίαρς να αιτηθεί τη διακοπή αυτού του «καθεστώτος επιτήρησης» και «κηδεμονίας» της ζωής της.

«Δεν είμαι σκλάβα κανενός»

Η ακρόαση ήρθε μια μέρα αφότου οι New York Times ανέφεραν εμπιστευτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι η Σπίαρς έχει εδώ και χρόνια αντιταχθεί έντονα για το καθεστώς επιτήρησης από τον πατέρα της. Η τελευταία φορά που η ποπ σταρ είχε μιλήσει απευθείας στη δικαστή για την εν λόγω υπόθεση ήταν τον Μάιο του 2019, όμως η ακροαματική διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών και η κατάθεσή της δεν κοινοποιήθηκε ποτέ. Επίσης, άγνωστες παραμένουν και οι λεπτομέρειες για την κατάσταση της ψυχικής υγείας της, η οποία στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Μιλώντας για αρκετή ώρα μέσω της τηλεδιάσκεψης, η Μπρίτνεϊ ζήτησε να της δοθεί επιτέλους «η ζωή της πίσω». Υποστήριξε ότι το ασυνήθιστο νομικό καθεστώς που της έχει στερήσει την ανεξαρτησία της από το 2008 «της κάνει περισσότερο κακό παρά καλό». Όπως υπενθυμίζει η Guardian, μέσω του «conservatorship» o πατέρας της τραγουδίστριας, Τζέιμι Σπίαρς μπορεί και ελέγχει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο την περιουσία της, αλλά και κρίσιμες πτυχές της καριέρας της και της προσωπικής της ζωής.

«Θέλω να λήξει αυτό το καθεστώς χωρίς να αξιολογηθώ… Μου αξίζει να έχω μια δική μου ζωή. Είμαι πολύ καλή σε αυτό που κάνω. Το μόνο που θέλω είναι να διαχειρίζομαι τα χρήματά μου… και να μοιράζομαι την ιστορία μου με τον κόσμο. Θέλω να μπορώ να ακούγομαι», τόνισε η τραγουδίστρια.

Η Σπίαρς ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν εξαναγκάστηκε να εργαστεί χωρίς τη θέλησή της και πως το καθεστώς επιτροπείας δεν της επιτρέπει να κάνει απλά πράγματα, όπως να πάει μια βόλτα με το αμάξι του φίλου της ή να συναντήσει κάποιους φίλους της.

Η τραγουδίστρια ήταν «καταπέλτης» απέναντι στον πατέρα της, λέγοντας ότι «του άρεσε 100% να έχει τον έλεγχο και να προκαλεί πόνο στην ίδια του την κόρη». Περιέγραψε μάλιστα μια σκηνή όπου η ίδια έκλαιγε για περίπου μια ώρα στο τηλέφωνο και εκείνος «απολάμβανε κάθε λεπτό».

«Ο μπαμπάς μου και όσοι άλλοι έπαιξαν καίριο ρόλο στην επιτροπεία μου θα έπρεπε να βρίσκονται φυλακή. Τους έχει δοθεί υπερβολικά πολύς έλεγχος» σημείωσε. Επίσης, εξήγησε πως όταν πριν τρία χρόνια βρισκόταν σε ψυχιατρική κλινική και διαβεβαίωνε τον κόσμο ότι είναι καλά και ευτυχισμένη έλεγε ψέματα. «Όταν πήγα εκεί μου στέρησαν τα πάντα. Με παρακολουθούσαν ενώ άλλαζα ρούχα, γυμνή κάθε μέρα. Καθόμουν σε μια καρέκλα 10 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα».

Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό το 2018, όταν η ομάδα που έχει αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας της απείλησε να τη μηνύσει αν δεν ανέβαινε στη σκηνή: «Ήταν πολύ απειλητικό και τρομακτικό… δεν βρίσκομαι εδώ για να είμαι η σκλάβα κάποιων».

Επιπλέον, η Μπρίτνεϊ ισχυρίστηκε ότι οι «κηδεμόνες» της την έχουν κατηγορήσει ψευδώς ότι δεν παίρνει τα φάρμακά της, και ότι την εξανάγκασαν να συμμετάσχει σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα στο Γουέστλεϊκ, που την εξέθεσε σε παπαράτσι.

View this post on Instagram

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

#FreeBritney

Ήταν το 2008, όταν η Britney Spears βρέθηκε κάτω από την πλήρη νομική κηδεμονία του πατέρα της, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές αποφάσεις της ποπ σταρ. Η απόφαση πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της τότε ευαίσθητης ψυχικής κατάστασης της. Μέσα σε αυτό το νομικό πλαίσιο, η ενήλικη Μπρίτνεϊ, η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει κάνει συναυλίες και νέα τραγούδια, κερδίζοντας επιπλέον εκατομμύρια δολάρια, δεν έχει πρόσβαση και δικαιώματα στα κέρδη και στην ίδια την περιουσία της, παρά μόνο οι άνθρωποι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την φροντίδα της.

Το 2019, ακυρώθηκε το σόου που ετοίμαζε στο Las Vegas, και μετά από λίγο καιρό η ίδια εξαφανίστηκε. Μετά από 3 μήνες απουσίας, εμφανίστηκαν πληροφορίες στο διαδίκτυο που έλεγαν πως βρίσκεται σε κλινική ψυχικής υγείας, χωρίς τη θέληση της. Έτσι, οι φαν της ξεκίνησαν στα social media το χάσταγκ #FreeBritney. Αφού το θέμα πήρε έκταση, βγήκε από την κλινική και λίγο καιρό μετά κατέθεσε εναντίον του πατέρα της.

Έκτοτε το conservatorship και όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι υπό έρευνα και αξιολόγηση ώστε να αποφασιστεί αν είναι αναγκαίο ή όχι. Όσο για τη σχέση με τον πατέρα της, ήταν πάντα κακή σχέση, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς και του χρόνιου αλκοολισμού του.

Τι είναι το conservatorship

Πρόκειται για μια νομική έννοια, σύμφωνα με την οποία, ένας κηδεμόνας είναι υπεύθυνος για όλες τις αποφάσεις στην ζωή ενός άλλου ατόμου, όταν αυτό έχει σοβαρούς σωματικούς ή νοητικούς περιορισμούς και είναι ανίκανο να φροντίσει τον εαυτό του. Αυτό το μέτρο προορίζεται για ακραίες περιπτώσεις, όπως για άτομα που πάσχουν από προχωρημένη άνοια ή βρίσκονται σε κόμμα, ώστε να μπορέσει η οικογένεια να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις σχετικές με την υγεία και την περιουσία του ατόμου.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Σπίαρς δεν μπορεί να:

Προσλάβει δικό της δικηγόρο, να πάρει οποιαδήποτε απόφαση για την υγεία της Να βρεθεί με οποιονδήποτε χωρίς την άδεια των κηδεμόνων της, Να ξοδέψει πάνω από το επιτρεπτό 1700$ τη βδομάδα.

Να αποφασίσει πώς θα επενδυθούν τα χρήματα της. Να αποφασίσει με ποιον θα έχει σχέσεις ή αν θα μείνει έγκυος. Να ταξιδέψει οπουδήποτε χωρίς άδεια, να φύγει από το σπίτι της/οδηγήσει/πάει οπουδήποτε χωρίς έγκριση και συνοδεία.

Επίσης, δεν της επιτρέπεται να πάρει οποιαδήποτε επαγγελματική/καλλιτεχνική απόφαση, να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ χωρίς επίβλεψη. Τέλος, οι συνεντεύξεις της έχουν συγκεκριμένη θεματολογία, ενώ όσοι έρχονται σε επαφή μαζί της περνούν αυστηρούς ελέγχους και είναι κάτω από συμβόλαια απορρήτου.

Διαβάζοντας, λοιπόν, όλα τα παραπάνω, μπορεί κανείς να κατανοήσει γιατί η τραγουδίστρια φωνάζει πως θέλει τη ζωή της πίσω και γιατί ο κόσμος ζητά… FreeBritney!

Σχετικά Άρθρα
«Οι γιατροί ανακάλυψαν τον καρκίνο μου μετά από επέμβαση στην κοιλιά, όπως της Κέιτ Μίντλετον»
«Οι γιατροί ανακάλυψαν τον καρκίνο μου μετά από επέμβαση στην κοιλιά, όπως της Κέιτ Μίντλετον»
Ζευγάρι θέλει όταν πεθάνει να μπει στην «κατάψυξη» με κρυογονική ελπίζοντας να επανέλθει στη ζωή
Ζευγάρι θέλει όταν πεθάνει να μπει στην «κατάψυξη» με κρυογονική ελπίζοντας να επανέλθει στη ζωή
«Έχω ακόμη περίοδο στα 52 μου και δεν βλέπω την ώρα για την εμμηνόπαυση»
«Έχω ακόμη περίοδο στα 52 μου και δεν βλέπω την ώρα για την εμμηνόπαυση»
Orini Melissa: Ποιος είναι ο μελισσοκόμος που έχει γίνει viral με τις χιλιάδες μέλισσες στο σώμα του (vid)
Orini Melissa: Ποιος είναι ο μελισσοκόμος που έχει γίνει viral με τις χιλιάδες μέλισσες στο σώμα του (vid)
Ο άνθρωπος που ζούσε επί 70 χρόνια σε σιδερένιο πνεύμονα - Η συγκλονιστική ιστορία του
Ο άνθρωπος που ζούσε επί 70 χρόνια σε σιδερένιο πνεύμονα – Η συγκλονιστική ιστορία του
Συγκινεί η Κριστίνα Άπλγκεϊτ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Ζω μια κόλαση»
Συγκινεί η Κριστίνα Άπλγκεϊτ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Ζω μια κόλαση»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του