Αρχική > Αληθινές Ιστορίες > Αληθινή ιστορία: “7 μηνών έγκυος παρατήρησα ένα εξόγκωμα στο πόδι. Ήταν η μεγαλύτερη ευλογία μου”
αληθινή-ιστορία-7-μηνών-έγκυος-παρατ

Αληθινή ιστορία: “7 μηνών έγκυος παρατήρησα ένα εξόγκωμα στο πόδι. Ήταν η μεγαλύτερη ευλογία μου”

«Ειλικρινά αυτή η ιστορία ξεκίνησε όταν ήμουν 8 ετών και υπήρχε ένα μικρό εξόγκωμα στο μάγουλό μου, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μεγάλωσε. Οι γιατροί εκείνη την εποχή (1990) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν απλώς ένας μικρός όγκος. Αλλά μόλις αφαιρέθηκε, κάτι μεγαλύτερο εμφανίστηκε. Το σώμα μου είχε αναπτύξει ένα βακτήριο που προκάλεσε ξεσπάσματα κυστικής ακμής. Ξεκινώντας από την ηλικία των 8, αυτά τα ξεσπάσματα έγιναν μέρος της ζωής μου.

Τότε ξεκίνησε το μαρτύριο με το bullying το οποίο συνεχίστηκε μέχρι το Γυμνάσιο. Είχα μακριά, ξανθά μαλλιά, η εμφάνισή μου δεν είχε αλλάξει πολύ από το Δημοτικό. Η μόνη εξαίρεση είναι ότι τα ξεσπάσματα συνέβαιναν τώρα στο πρόσωπο, τα χέρια, την πλάτη και το στήθος μου. Άκουγα ένα σωρό παρατσούκλια από τους συμμαθητές μου και έπρεπε να μάθω να ζω με αυτά.

Μια μέρα σκέφτηκα ότι αυτός ο εκφοβισμός έπρεπε να τελειώσει. Τα δημοφιλή κορίτσια του σχολείου με πλησίασαν και με ρώτησαν αν ήθελα να παίξω βόλεϊ μαζί τους. Ήμουν τόσο χαρούμενη που ήρθε τελικά αυτή η μέρα, δέχτηκα με χαρά και πήγα στο γυμναστήριο μαζί τους. Μου είπαν να καθίσω στη μέση και να περιμένω τη σειρά μου… Τότε ένιωσα τη μπάλα να με χτυπάει στο κεφάλι. «Ω, ατύχημα! Αυτό ήταν εντελώς ατύχημα». Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν ήταν ένα φιλικό παιχνίδι. Θυμάμαι να έχω πέσει κάτω και να βλέπω τα πρόσωπά τους… Γελούσαν τόσο δυνατά μαζί μου.

Τα χρόνια πέρασαν και το πρόβλημα παρέμενε. Εκεί που νόμιζα ότι οι συμμαθητές μου είχαν αφήσει πίσω τους το bullying προς το πρόσωπό μου, εκεί ο εφιάλτης άρχιζε ξανά. Εκεί που νόμιζα ότι είχα τελειώσει με τα παρατσούκλια, τις απορρίψεις, το γέλιο, τους ανθρώπους που με κοροϊδεύουν για το πόσο μακιγιάζ φορούσα ή για τους λεκέδες από αίμα στο πίσω μέρος της μπλούζας μου, κάθε φορά που μια κύστη έσπαγε, εκεί όλα ανατρέπονταν και το bullying ξεκινούσε από την αρχή.

Όταν πέρασα στο Πανεπιστήμιο ήμουν τόσο ενθουσιασμένη γιατί ήταν μια νέα κατάσταση, όπου οι άνθρωποι δεν ήξεραν τίποτα για εμένα ή το παρελθόν μου. Ήταν μερικά από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Εκεί γνώρισα και τον γλυκό μου σύζυγο. Οι άνθρωποι ήταν καλοί μαζί μου. Ναι, είχα ακόμα ξεσπάσματα αλλά κανείς δε νοιαζόταν!

Ας προχωρήσουμε λίγο… Παντρεύτηκα, απέκτησα δύο αξιολάτρευτα αγόρια, πολλές αλλαγές σταδιοδρομίας, μετακομίσεις σε διαφορετικές πόλεις. Ας σταματήσουμε όμως όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος στην όμορφη κόρη μου. Παρατήρησα ένα εξόγκωμα στο αριστερό μου πόδι, ψηλά στον μηρό. Είχα πάρει λίγο παραπάνω βάρος στην τρίτη μου εγκυμοσύνη και ειλικρινά, σκέφτηκα ότι οφειλόταν σε αυτό. Εξακολουθώ να μετανιώνω που δεν είπα τίποτα στον γιατρό μου, αλλά σκέφτηκα ότι θα φύγει μόνο του.

Τον Σεπτέμβριο, το πόδι μου επιδεινώθηκε. Μερικές φορές ο πόνος ήταν τόσο έντονος που δεν μπορούσα να περπατήσω. Παρατήρησα ότι οι φλέβες άρχισαν να φαίνονται έντονα στον αριστερό μου μηρό και σε εκείνο το σημείο συνειδητοποίησα ότι το εξόγκωμα δεν υποχωρούσε αλλά μεγάλωνε. Τώρα ήξερα ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

Τον Ιανουάριο και αφού είχα γεννήσει την κόρη μου, έκλεισα ραντεβού για να δω έναν χειρουργό ώστε να αφαιρέσει το κομμάτι. Είχε τουλάχιστον τριπλασιαστεί σε μέγεθος μέχρι τότε. Όταν το είδε ο χειρουργός είπε: «Θα το αφαιρέσουμε, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είναι καρκίνος». Όταν τον άκουσα να λέει έτσι σκέφτηκα: «Όχι, αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί σε μένα». Έτσι, προχωρήσαμε με το χειρουργείο. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να επικεντρωθώ επιτέλους στην απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης και να είμαι ξανά υγιής.

View this post on Instagram

A post shared by Goldie Merrell (@goldiemerrell)

Όταν πήγα να βγάλω τα ράμματα, το έκανε ο χειρουργός όχι η νοσοκόμα, και τότε συνειδητοποίησα ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει στραβά. Όταν είπε: «Λυπάμαι, αλλά ο όγκος που αφαιρέσαμε ήταν σάρκωμα σταδίου 4», έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Προσπαθούσα απεγνωσμένα να επικεντρωθώ σε ό,τι έλεγε, αλλά το μόνο που έβλεπα ήταν το στόμα του να κινείται.

Σκέφτηκα τον σύζυγο και τα παιδιά μου και πώς αυτό θα επηρέαζε τη ζωή τους επειδή είναι ακόμα μικρά. Κι εγώ είμαι ακόμα μικρή! Είμαι 32. Είμαι μέρος του 1% των ενηλίκων που πάσχουν από αυτόν τον σπάνιο καρκίνο και είμαι μόνο 32; Ήμουν τόσο θυμωμένη με τον Θεό.

Την πρώτη εβδομάδα μετά τη διάγνωση, θρήνησα για την προηγούμενη ζωή μου γιατί τώρα η πραγματικότητα της οικογένειάς μου είχε αλλάξει δραματικά. Αντί να κάνω σχέδια για κάμπινγκ, να γιορτάζουμε την 10η επέτειο μας σε μια κρουαζιέρα, να κάνω κάποια διασκεδαστικά οδικά ταξίδια με την οικογένειά μου αυτό το καλοκαίρι, έκανα σχέδια για χειρουργικές επεμβάσεις. Έκανα σχέδια για ακτινοθεραπεία. Ήθελα να χάσω όλο το βάρος που είχα αποκτήσει και να επικεντρωθώ στην υγεία και τη φυσική μου κατάσταση, και τώρα έχω καρκίνο;

Αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι ακόμα με τον καρκίνο και πρέπει να κάνω άλλη μία χειρουργική επέμβαση στο τέλος αυτού του μήνα, η ακτινοβολία συνεχίζεται και έχω το γνωστό άγχος κάθε τρεις μήνες πριν από τη μαγνητική τομογραφία.

Θυμήθηκα κάτι που άκουσα σε ένα σεμινάριο πριν από χρόνια: «Μπορείτε να απλώνετε τα χέρια σας προς τον ουρανό με θυμό ή μπορείτε να το δείτε ως ευκαιρία». Και τότε αποφάσισα ότι ο καρκίνος με έχει σώσει. Αυτός ο καρκίνος είναι η μεγαλύτερη ευλογία μου. Προσεύχομαι στον Θεό και λέω: «Ευχαριστώ Θεέ που μου έδωσες τον καρκίνο. Που με αγάπησες αρκετά για να μου δώσεις κάτι τόσο μεγάλο, ώστε να με κάνει να συνειδητοποιήσω τις δυνατότητές μου και αυτό που πρέπει να προσφέρω».

Ο εκφοβισμός και το πέρασμα από όλον αυτόν τον πόνο με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είμαι εξαιρετική και όμορφη. Το να περάσω από την παιδική μου ηλικία και να έχω αυτές τις δοκιμασίες ήταν το θεμέλιο γι’ αυτό το κομμάτι της ζωής μου, το οποίο με έφερε πιο κοντά στον Θεό, και με βοήθησε να βρω τη δύναμη που έχω μέσα μου για να βοηθήσω τους άλλους να νιώσουν το ίδιο».

Διαβάσαμε την ιστορία της Goldie Merrell στο Love What Matters

Πηγή κεντρικής φώτο: Instagram @goldiemerrell

Σχετικά Άρθρα
%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%b2%ce%ac%cf%84%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%b10
Τον βρήκα στο κρεβάτι με μία άλλη, εξαφανίστηκα από τη ζωή του και μέχρι σήμερα δεν έχει μάθει τον λόγο
%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b4%ce%b5-%ce%b80
Ο σύντροφός μου, μου ανακοίνωσε ότι δε θέλει παιδιά – Στα 43 μου είμαι μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής μου
%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%b3%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%cf%8c-%ce%b4%ce%af%cf%80%ce%bb%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b10
«Τον είδα γαμπρό δίπλα σε άλλη γυναίκα»- Πώς ανακάλυψα ότι ο άνδρας μου είναι δίγαμος
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%89%ce%bc%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%bc0
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια του θηλασμού μου- Ματωμένες θηλές, πόνος και απόγνωση
%ce%ad%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%8d0
«Έγινα αυτό που σιχαινόμουνα»: Ερωτεύτηκα έναν άλλον άνδρα και είμαι έτοιμη να παρατήσω την οικογένειά μου
%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b5-%ce%b4%ce%af%cf%80%ce%bb%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%ad%cf%86%cf%89%ce%bd%cf%8c-%cf%84%ce%b70
Η γιαγιά μου είχε δίπλα στο τηλέφωνό της πάντα μία σφυρίχτρα- Έτσι περιφρουρούσε τη χαρά της

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του