«Άκουγα μονίμως έναν ενοχλητικό ήχο και οι γιατροί δεν έβρισκαν τι έχω- Πώς το facebook με έσωσε»

άκουγα-μονίμως-έναν-ενοχλητικό-ήχο-κ

Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες με λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις. Με ασθενείς να επιμένουν πως κάτι έχουν και με γιατρούς να επιμένουν πως δε βλέπουν τίποτα απολύτως! Η παρακάτω ιστορία μίας 24χρονης κοπέλας αποδεικνύει πως πρέπει και εμείς οι ίδιοι να ψάχνουμε τον εαυτό και τα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν, όταν οι γιατροί διατείνονται πως δεν έχουμε τίποτα. Την κοπέλα αυτή έσωσε το facebook!

«Πριν από περίπου οκτώ χρόνια, όταν ήμουν στο λύκειο, άκουγα συχνά κάτι σαν έναν εξασθενημένο καρδιακό παλμό σε ένα από τα αυτιά μου. Αργότερα, όταν άρχισα να εργάζομαι ως αναπληρώτρια δασκάλα άρχισα να ακούω τον καρδιακό αυτόν παλμό πιο συχνά. Στο ετήσιο μου τσεκ απ το ανέφερα στη γιατρό μου. Μου είπε αν έγινε χειρότερο να την ενημερώσω.

Σχετικά άρθρα: «Κάνω τρεις δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα και ο σύζυγός μου όλη μέρα αράζει στον καναπέ- Είμαι σε απόγνωση»

«Οι γιατροί μού έλεγαν πως είχα άγχος και εγώ είχα μία σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας»

Ένα μήνα αργότερα, ο θόρυβος αυτός έγινε πιο δυνατός, σχεδόν σταθερός, σαν κάποιος να μου σφυρίζει στο αυτί… Όταν γυρνούσα το κεφάλι μου προς τα δεξιά, ο ήχος αυξανόταν ακόμη περισσότερο. Όταν γυρνούσα προς τα αριστερά γινόταν πιο μαλακός. Θα μπορούσα να σταματήσω τον ήχο στιγμιαία πατώντας την φλέβα στο λαιμό μου με ένα δάχτυλο. Λίγες μέρες μετά ο ήχος αυτόw με τρέλαινε, καθώς τον άκουγα και στα δύο αυτιά για ώρες.

Το χειρότερο ήταν τη νύχτα που επικρατούσε ησυχία και δεν είχα περισπασμούς. Χρησιμοποίησα το Netflix, τον ανεμιστήρα μου και άλλους θορύβους από τις λευκές συσκευές του σπιτιού προσπαθώντας να κοιμηθώ αλλά δε γινόταν τίποτα. Ήμουν διαρκώς κουρασμένη και έπινα απίστευτες ποσότητες καφέ για να μπορέσω να ανταποκριθώ ως καθηγήτρια. Οι υπόλοιποι καθηγητές με κορόιδευαν για την γιγαντιαία κούπα καφέ με την οποία περιφερόμουν.

Τηλεφώνησα στη γιατρό μου και της είπα τι συνέβαινε και με παρέπεμψε σε ΩΡΛ – έναν ειδικό για τα αυτιά, τη μύτη και τον λαιμό. Αυτός μου έκανε ένα τεστ ακοής και η ακοή μου ήταν τέλεια. Αυτά ήταν καλά νέα, διότι είχα μόλις γίνει δεκτή σε ένα κολλέγιο για να σπουδάσω φωνητική και ήλπιζα πως κάποια μέρα θα γίνω επαγγελματίας τραγουδίστρια της όπερας. Ο ΩΡΛ με παρέπεμψε και για μία αγγειογραφία εγκεφάλου.

Εν τω μεταξύ, ο κολλητός μου από το κολλέγιο έκλεισε να πάμε ένα φθηνό 4ημερο ταξίδι στο Παρίσι. Χρειαζόμουν να ξεσκάσω, έτσι, πήγαμε ταξίδι αμέσως μετά την εξέταση. Ήμουν ακόμα στο Παρίσι όταν με πήρε τηλέφωνο ο γιατρός μου για να μου πει ότι η σάρωση έδειξε μια μικρή μάζα στον εγκέφαλό μου. Προσπάθησε, ωστόσο, να με καθησυχάσει. Με παρέπεμψε σε έναν νευροχειρουργό. Ο κολλητός μου με στήριξε πολύ και μαζί προσπαθήσαμε να περάσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε στο Παρίσι. Αμέσως μετά πήγα να δω τον νευροχειρουργό, ο οποίος ήθελε να κάνω πιο εξιδεικευμένες εξετάσεις. Φάνηκε όντως μία μάζα στον εγκέφαλό μου και ευτυχώς δεν ήταν καρκινική. Αυτό ήταν τεράστια ανακούφιση. Έμαθα ότι μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν μια μάζα κυττάρων που απλά δεν το γνωρίζουν, εκτός εάν αυτή αποτελέσει πρόβλημα. Η δική μου δεν ήταν πρόβλημα.

Ο νευροχειρουργός στο μεταξύ ήταν ένας από τους πιο απρόσωπους γιατρούς που έχω γνωρίσει ποτέ. Μου είπε απλώς: “Δε φαίνεται κάτι. Ιατρικό λάθος η διάγνωσή μου”.

Ωστόσο, αν δεν υπήρχε τίποτα λάθος μαζί μου, σύμφωνα με τον ίδιο, γιατί είχα ακόμα αυτόν τον συνεχή, ενοχλητικό ήχο και στα δύο αυτιά μου; Δεν παρηγορήθηκα καθόλου. Εκνευρίστηκα. Ήθελα να μάθω τι έχω. Ήθελα να τραγουδήσω, να πάω σε ακροάσεις και δεν μπορούσα γιατί άκουγα αυτόν τον δυνατό θόρυβο όλη μέρα. Αυτός ο ήχος δεν επηρέαζε μόνο την καθημερινή μου ζωή, αλλά θα μπορούσε να εκτροχιάσει την καριέρα μου.

Από το ίδιο βράδυ, γκουγκλάροντας ανακάλυψα τον όρο “σφύζουσα εμβοή“. Τον έψαξα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βρήκα την ομάδα στο Facebook “Pulsatile Tinnitus (Σφύζουσες Εμβοές) Whooshers Unite!” με 8.000 μέλη από όλο τον κόσμο. Όλοι στην ομάδα μοιράζονται πληροφορίες και υποβάλλουν ερωτήσεις για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους είχαν την πάθηση για 40 χρόνια ή περισσότερο και είχαν ακόμη και αυτοκτονικές τάσεις.

Δημοσίευσα την ιστορία μου στην ομάδα, ζητώντας συμβουλές. Η συναίνεση ήταν ότι έπρεπε να πάρω αντίγραφα των σαρώσεων που είχα μέχρι στιγμής και να τα στείλω σε άλλο νευροχειρουργό. Τα μέλη της ομάδας συνέστησαν επίσης έναν νευροχειρουργό και επεμβατικό νευροραδιολόγο στη Νέα Υόρκη, ο οποίος είχε αναπτύξει μια διαδικασία που θα μπορούσε να θεραπεύσει την κατάστασή μου.

Αυτό και έκανα. Στο ραντεβού με τον γιατρό αυτός μου έδειξε το πρόβλημα: Μερικές από τις φλέβες του εγκεφάλου μου είχαν συρρικνωθεί και αυτό έκανε το αίμα μου να συμπιέζεται σε ένα μικρό χώρο. Αυτό ακριβώς άκουγα, επειδή οι φλέβες ήταν κοντά στο τύμπανο μου. Η κατάσταση που προκαλούσε την εμβοή μου ονομαζόταν στένωση φλεβικού κόλπου. Ο γιατρός ήταν πολύ σίγουρος ότι θα μπορούσε να το επιδιορθώσει με μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία την οποία είχε ανακαλύψει ο ίδιος το 2016.

Η διαδικασία περιελάμβανε την εισαγωγή ενός καθετήρα στη μηριαία φλέβα και την τοποθέτηση ενός στεντ σε όλο το μήκος μέσω των στενωμένων φλεβών στον εγκέφαλό μου. Το μικροσκοπικό στεντ θα διεύρυνε αυτές τις φλέβες, έτσι το αίμα θα σταματούσε να κάνει θόρυβο καθώς περνούσε τα αυτιά μου κάθε φορά που η καρδιά μου χτυπούσε. Δέχθηκα να κάνω την επέμβαση.

Την ημέρα της διαδικασίας είχα μεγάλο άγχος. Μου έδωσαν ένα ηρεμιστικό και ο γιατρός με οδήγησε στο χειρουργείο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αισθανόμουν ένα αίσθημα καύσης στο κεφάλι μου. Ο γιατρός είπε πως είχα ενδοκρανιακή υπέρταση, πράγμα που σημαίνει ότι η πίεση του υγρού που βρέθηκε στη σπονδυλική στήλη και στον εγκέφαλο ήταν πολύ υψηλή μέσα στο κρανίο μου. Είχα επιλογές. Θα μπορούσε να σταματήσει τη διαδικασία και να μου δώσει μία συνταγή για φάρμακα που βοηθούν την ενδοκρανιακή υπέρταση και να δουν αν αυτό λειτουργεί. Ή θα μπορούσε να συνεχίσει τη διαδικασία διεύρυνσης των φλεβών με στεντ, είτε στη μία είτε στις δύο πλευρές. Ρώτησα αν πίστευε ότι το φάρμακο θα λειτουργούσε πραγματικά και είπε μάλλον όχι. Τα στεντ ήταν το καλύτερο στοίχημά μου. Τον ζήτησα να κάνει τα στεντ και στις δύο πλευρές και εκείνο το σημείο μου έδωσαν γενική αναισθησία.

Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι ήταν ότι ξύπνησα στην αίθουσα ανάρρωσης χωρίς να ακούω τον ήχο! Δημοσίευσα την ιστορία μου στην ομάδα του Facebook και πολλοί άνθρωποι άρχισαν να μου στέλνουν μηνύματα για συμβουλές ή να μου κάνουν ερωτήσεις. Έκτοτε άλλαξε πραγματικά η ζωή μου…»

Σχετικά Άρθρα
%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%ae%ce%b3%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ad0
Όσο ήταν παντρεμένος, πήγαινε διακοπές με την πρώην του
%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ac%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%8e0
«Το ρολόι του άνδρα μου σταμάτησε την ώρα που πέθανε – Από τότε δε λειτούργησε ποτέ ξανά”
%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%81%ce%ba%cf%8e%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%b20
Ο σύντροφός μου σχολιάζει διαρκώς το βάρος μου- Έχω πλεόν θέμα με την αυτοεκτίμησή μου
%ce%bd%cf%8d%cf%86%ce%b7-%ce%ad%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b5-11-%ce%b1%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%8c%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b10
Νύφη έβαλε 11 απίθανους κανόνες στους καλεσμένους της – Τους προόριζε για την πεθερά, αλλά την «πλήρωσαν» αυτοί
%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%ac%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%bf0
Την ημέρα του γάμου του έμεινε ανάπηρος – Η συγκλονιστική ιστορία του Νίκου και της Ανθής
%ce%bf-%ce%ac%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%b5%ce%b3%cf%8e0
«Ο άνδρας μου με αγαπάει πολύ, αλλά εγώ δεν έχω σταματήσει να σκέφτομαι τον πρώην μου»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του