Αυτή είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για μια τέλεια σχέση – Είναι μικρότερη από ό,τι μπορείς να φανταστείς

αυτή-είναι-η-ιδανική-διαφορά-ηλικίας-γ

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η ηλικία δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν αριθμό και δεν έχει σημασία αν πραγματικά ο ένας αγαπάει τον άλλον. Αλλά αν αυτό δεν είναι αλήθεια και η σχέση βασίζεται στην ηλικία, μπορείτε να κάνετε μια πρόβλεψη για το πόσο θα διαρκέσει;

Κανείς δεν έχει κατανοήσει πλήρως πώς λειτουργεί πραγματικά μια επιτυχημένη σχέση, αλλά οι επιστήμονες φαίνεται ότι έχουν βρει τον καθοριστικό παράγοντα. Σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, υπάρχει μια μαθηματικά υπολογισμένη διαφορά ηλικίας που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση.

Η έρευνα

Στη μελέτη συμμετείχαν 3.000 άτομα. Όλοι τους είχαν παντρευτεί τουλάχιστον μία φορά. Οι επιστήμονες βρήκαν μια αστεία σύνδεση: όσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά ηλικίας, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος χωρισμού. Φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά τα αποτελέσματα μπορούν τουλάχιστον να εξηγήσουν τις συγκρούσεις που έχουν τα ζευγάρια σε διαφορετικά στάδια της ζωής. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σύντροφοι τείνουν να έχουν πολύ διαφορετικά ενδιαφέροντα και στόχους.

Οι ερευνητές μοιράστηκαν πιο λεπτομερή στατιστικά στοιχεία που λένε ότι ο κίνδυνος χωρισμού για ζευγάρια με διαφορά ηλικίας άνω των 5 ετών είναι 18%. Αν η διαφορά ηλικίας είναι 10 έτη, ο κίνδυνος αυξάνεται δραματικά έως και 30%. Και για τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 20 ετών και άνω, οι προβλέψεις είναι πραγματικά αρνητικές, επειδή ο κίνδυνος χωρισμού φτάνει το 95%.

Τώρα, στο βασικό σημείο: οι επιστήμονες βρήκαν ότι η ιδανική διαφορά ηλικίας είναι ένα έτος. Στην πραγματικότητα, άνθρωποι της ίδιας ηλικίας ή με διαφορά ηλικίας από 1 έως 3 χρόνια ανήκουν επίσης σε αυτή την ομάδα. Αυτά είναι τα ζευγάρια που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν μαζί, αφού η πιθανότητα χωρισμού είναι μικρότερη από 3%.

Το συμπέρασμα

Όπως είπαμε πριν, φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις. Και οι αριθμοί δεν είναι το παν, είναι μερικά μόνο στοιχεία που δείχνουν μια συγκεκριμένη τάση, αλλά δεν σημαίνει ότι κάθε ζευγάρι στον κόσμο λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, αν είστε σε σχέση με ένα άτομο που είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από εσάς, μην ανησυχείτε. Τα πιο σημαντικά πράγματα είναι τα συναισθήματα, ο αμοιβαίος σεβασμός και η άνεση. Και αν η σχέση σας έχει αυτά τα συστατικά, τότε πρέπει να την κρατήσετε.

Διαβάστε επίσης

Φάκελος απιστία: 5 λόγοι που μια γυναίκα απατά τον σύντροφό της!

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μοιράζεται τα μυστικά του για τον έρωτα: “Μία γυναίκα θέλει να την θέλεις!”

8 πράξεις που θεωρούνται απιστία – εκτός από το σεξ – και δεν σου πάει ο νους!

Σχετικά Άρθρα
Lovebombing: Αυτό είναι το προειδοποιητικό σημάδι κακοποίησης σε μια σχέση
Lovebombing: Αυτό είναι το προειδοποιητικό σημάδι κακοποίησης σε μια σχέση
5 τρόποι - πέρα από τα απλά μηνύματα - για να αναβαθμίσεις τον τρόπο που επικοινωνείς!
5 τρόποι για να αναβαθμίσεις τον τρόπο που επικοινωνείς με τον άλλον!
"Μηδενική ανοχή απέναντι στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών" - Το μήνυμα που πρέπει όλοι να στείλουμε και να υιοθετήσουμε!
“Μηδενική ανοχή απέναντι στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών” – Το μήνυμα που πρέπει όλοι να στείλουμε και να υιοθετήσουμε!
Ψυχολογικό τεστ: Ποιος έσπασε το βάζο; Δείτε τι σημαίνει η επιλογή σας για τον χαρακτήρα σας
Ψυχολογικό τεστ: Ποιος έσπασε το βάζο; Δείτε τι σημαίνει η επιλογή σας για τον χαρακτήρα σας
Όσο περισσότερo χρόνο περνάς με τη μητέρα σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει!
Όσο περισσότερo χρόνο περνάς με τη μητέρα σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει!
«Κοιμήθηκα με τον φίλο του άντρα μου και το μετάνιωσα» - Η απρόσμενη απάντηση που της έδωσε η ειδικός
«Κοιμήθηκα με τον φίλο του άντρα μου και το μετάνιωσα» – Η απρόσμενη απάντηση που της έδωσε η ειδικός

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του