5 τρόποι για να έρθεις κοντά με τους νέους συναδέλφους σου

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ξοδεύουμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας με τους συναδέλφους μας παρά με οποιονδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς μας. Για αυτό τον λόγο, είναι καλό να συμπαθείτε τους συναδέλφους σας και είναι ακόμη καλύτερο αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Είναι βασανιστικό να περνάτε πολλές ώρες με ανθρώπους που δεν σας αρέσουν. Δεν μπορείτε να αναγκάσετε τους συναδέλφους σας να αλλάξουν, αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε μερικά πράγματα για να τους κάνετε να σας συμπαθήσουν.

Φροντίστε να κάνετε ό,τι λέτε και όταν το λέτε

Εάν χαλαρώνετε, επηρεάζετε την ικανότητα των συναδέλφων σας να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους. Όταν είστε αξιόπιστοι, κάνετε τη ζωή τους ευκολότερη και λιγότερο αγχωτική. Οι εργαζόμενοι που είναι αξιόπιστοι κερδίζουν την εμπιστοσύνη του αφεντικού, των συναδέλφων και των πελατών. Αν μπορούν να υπολογίζουν σε εσάς, αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση ανακούφισης.

Δείξτε ενδιαφέρον για τη ζωή των συναδέλφων σας

Όχι με τον αδιάκριτο τρόπο που αγγίζει το κουτσομπολιό. Αντί να κάνετε άσκοπες ερωτήσεις, μπορείτε απλά να πείτε: «Καλημέρα! Πώς πήγε η παράσταση της κόρης σου χθες;». Οι ευγενικοί άνθρωποι συνηθίζουν να ενδιαφέρονται για τη ζωή των άλλων. Κάνετε τις κατάλληλες ερωτήσεις και φροντίστε να θυμάστε όσα λένε οι συνομιλητές σας. Θα εντυπωσιαστούν όταν τα αναφέρετε αργότερα.

Διευκολύνετε τους συναδέλφους σας

Κανείς δεν αισθάνεται διαρκώς σίγουρος για τον εαυτό του. Αν κάποιος συνάδελφος θεωρεί ότι είναι ανεπαρκής, μπορείτε να τον βοηθήσετε να αισθανθεί ικανός, έξυπνος και αποδεκτός. Το να είσαι συμπαθής απαιτεί να έχεις καλούς τρόπους και τη δυνατότητα να διευκολύνεις τους άλλους ανθρώπους. Μόλις βελτιώσετε αυτό το χαρακτηριστικό σας, θα εκπλαγείτε με το πώς μπορείτε να κάνετε τους άλλους να αισθανθούν.

Αφήστε τους να πούνε την ιστορία τους

Η συζήτηση είναι μια ανταλλαγή ιστοριών. Καθένας πρέπει να περιμένει μέχρι να ολοκληρώσει ο συνομιλητής του και στη συνέχεια να πει τη δική του ιστορία. Η επικύρωση έρχεται μέσω της ακρόασης. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις σκέψεις των συνομιλητών τους κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης. Γενικότερα, οι καλύτεροι συνομιλητές είναι οι άνθρωποι που επιτρέπουν στους άλλους να μιλάνε χωρίς να παίρνουν τη σειρά τους.

Θυμηθείτε τα ονόματά τους

Ορισμένα πράγματα είναι πολύ απλά. Δεν χρειάζεται να τα περιπλέκουμε. Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο κλίμα από το να θυμόμαστε τα ονόματα των συναδέλφων μας και να τα χρησιμοποιούμε στις συζητήσεις μας. Αυτή η μικρή χειρονομία κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι τους σεβόμαστε. Οι άνθρωποι θέλουν να ακούνε το όνομά τους. Χρησιμοποιήστε το!

Παρόλα αυτά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα εξακολουθήσουν να είναι απόμακροι. Δεν είναι δυνατόν να κερδίσετε τη συμπάθεια όλων των συναδέλφων σας, αλλά όταν αρχίσουν να σας συμπαθούν τα άτομα που σας ενδιαφέρουν, τότε θα σημειώσετε επιτυχία και στην επαγγελματική σας πορεία. Χαμογελάστε, πείτε «γεια» και αποκαλέστε τους συναδέλφους σας με το όνομά τους. Μερικές μικρές αλλά γνήσιες πράξεις που μπορούν να σας πάνε πολύ μακριά!

Σχετικά Άρθρα
Γνωρίστε τις “trad wives”: Tις αντι-φεμινίστριες που ζητούν παραδοσιακές αξίες
Γνωρίστε τις “Trad Wives”: Tις αντι-φεμινίστριες που ζητούν παραδοσιακές αξίες
Στην Amazon θα βρείτε βιβλία γραμμένα μέσω AI - Το ερώτημα είναι μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργήσει λογοτεχνία;
Στην Amazon θα βρείτε βιβλία γραμμένα μέσω AI – Το ερώτημα είναι μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργήσει λογοτεχνία;
Θετική Φωνή: Ένα βίντεο για να μας θυμίσει ότι η εργασία στο σεξ είναι εργασία
Θετική Φωνή: Ένα βίντεο για να μας θυμίσει ότι η εργασία στο σεξ είναι εργασία
Όταν το Ψέμα συνάντησε την Αλήθεια - Ένας μύθος που μας οδηγεί στη Γυμνή Αλήθεια
Όταν το Ψέμα συνάντησε την Αλήθεια – Ένας μύθος που μας οδηγεί στη Γυμνή Αλήθεια
Αυτά είναι τα πιο "γκρινιάρικα" ζώδια
Αυτά είναι τα πιο “γκρινιάρικα” ζώδια
"Οθόνες το όπιο των λαών, τελικά;" Σκέψεις και συναισθήματα της συγγραφέως Σταυρούλας Αποστολίδου
“Οθόνες το όπιο των λαών, τελικά;” Σκέψεις και συναισθήματα της συγγραφέως Σταυρούλας Αποστολίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του