5 σημάδια που δείχνουν ότι συναναστρέφεστε έναν ψυχοπαθή

5-σημάδια-που-δείχνουν-ότι-συναναστρέφ

Η ψυχοπάθεια είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από την μικροψυχία απέναντι σε άλλους ανθρώπους, την αδυναμία συμπάθειας, την έλλειψη ειλικρινούς μετάνοιας προς τον συνάνθρωπο, το ψέμα, την εγωκεντρικότητα και τις μη ρεαλιστικές συναισθηματικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέχουν οι ψυχολόγοι, το 1% έως 4% του πληθυσμού παγκοσμίως είναι ψυχοπαθείς. Οι ψυχοπαθητικές τάσεις σε ένα άτομο ίσως είναι κρυμμένες και μπορεί να είναι δύσκολο να τις ανακαλύψει κανείς. Παρακάτω μπορείτε να δείτε 5 σημάδια που αποδεικνύουν ότι κάποιος είναι ψυχοπαθής, βασισμένα σε έρευνες ψυχολόγων.

1. Δεν έχουν αισθήματα

5-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%860

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. Scott Bonn, οι ψυχοπαθείς δεν μπορούν να διακρίνουν τη θλίψη στα πρόσωπα των ανθρώπων. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι ψυχοπαθείς δεν έχουν ιδέα τι αισθάνονται οι άνθρωποι όταν φοβούνται. «Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτή η έκφραση του προσώπου, αλλά ξέρω ότι έτσι μοιάζουν οι άνθρωποι όταν τους κοιτάζω», είπε μια γυναίκα δολοφόνος όταν εξετάστηκε από τους γιατρούς. Για να ανακαλύψετε έναν ψυχοπαθή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εξετάσετε την αντίδρασή του στα προβλήματα άλλων ανθρώπων.

2. Δεν κοιμούνται αρκετά

Μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι ψυχοπαθείς κοιμούνται λιγότερο από τους κανονικούς ανθρώπους -συνήθως 4 έως 6 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ψυχοπαθείς είναι συνεχώς ενθουσιασμένοι, γι’ αυτό είναι δύσκολο να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν καλά. Η διαφορά από τους κανονικούς ανθρώπους είναι ότι οι ψυχοπαθείς δεν αισθάνονται εξαντλημένοι συναισθηματικά όταν δεν κοιμούνται αρκετά.

3. Κάνουν τους άλλους να νιώθουν τύψεις

5-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%862

Οι ψυχοπαθείς δεν παραδέχονται ποτέ το λάθος τους. Παρερμηνεύουν τα λόγια των άλλων ανθρώπων και παρουσιάζουν έτσι την κατάσταση ώστε οι άλλοι να φαίνονται ένοχοι. Για παράδειγμα, μπορούν να ισχυριστούν ότι είστε πολύ ζηλιάρηδες ακόμα κι αν φλερτάρουν τον σύντροφό σας! Σας προκαλούν να έχετε κάποια αντίδραση για να δείξετε την χειρότερη πλευρά σας. Γιατί; Ακριβώς επειδή το απολαμβάνουν.

4. Είναι ευθυνόφοβοι

Οι ψυχοπαθείς δεν παρατηρούν τίποτα κακό στη συμπεριφορά τους. Πάντα αρνούνται την ευθύνη για τις πράξεις τους. Μπορούν γρήγορα να βρουν ένα πρόσωπο για να κατηγορήσουν ή μπορούν να πουν ότι αυτή ήταν η μόνη δυνατή λύση σε μια κατάσταση και δεν υπήρχε τίποτα άλλο που θα μπορούσαν να κάνουν.

5. Βαριούνται πολύ εύκολα

Ένας ψυχοπαθής δεν βαριέται απλώς λόγω μιας χαλαρής ημέρας στο γραφείο ή για ένα Σαββατοκύριακο που αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι, αλλά αντιμετωπίζει χρόνια πλήξη σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Το νευρικό σύστημα ενός ψυχοπαθή είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε χρειάζεται να συνεχίσει να κάνει συναρπαστικά πράγματα για να φτάσει σε φυσιολογικά επίπεδα διέγερσης.

Σχετικά Άρθρα
Έχεις βρει το άλλο σου μισό; Αυτά τα 20 σημάδια θα στο δείξουν!
Έχεις βρει το άλλο σου μισό; Αυτά τα 20 σημάδια θα στο δείξουν!
Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που φθείρουν τη σχέση σου!
Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που φθείρουν τη σχέση σου!
Μία φορά άπιστος, για πάντα άπιστος; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Μία φορά άπιστος, για πάντα άπιστος; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Σκέφτεστε να συγκατοικήσετε; Απαντήστε πρώτα στις παρακάτω ερωτήσεις!
Σκέφτεστε να συγκατοικήσετε; Απαντήστε πρώτα στις παρακάτω ερωτήσεις!
%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%8c-%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%bf-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b90
Απάτησες τον σύντροφό σου… Τώρα; Ο ειδικός σού λέει πώς να το χειριστείς
Μόλις χώρισες; Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις!
Μόλις χώρισες; Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του