Ποιοι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες; – Η έρευνα που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!

ποιοι-άνδρες-προτιμούν-τις-γυναίκες-μ

Υπάρχει ιδανικό σώμα; Εμείς, θα λέγαμε πως ιδανικό είναι το σώμα εκείνο που αρέσει σε εσένα και σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία με τον εαυτό σου… Ωστόσο, Βρετανοί ερευνητές θέλησαν να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα “Ποιο είναι το ιδανικό γυναικείο σώμα” και τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας μάς άφησαν με το στόμα ανοιχτό!

Οι ερευνητές μελέτησαν τις προτιμήσεις μίας ομάδας χωρικών σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή της Νικαράγουα, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την τηλεόραση και την επίδραση που έχει στις επιλογές τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελέτησαν τις απαντήσεις 299 ανθρώπων – εκ των οποίων 150 γυναίκες – από επτά διαφορετικές φυλές στην απομακρυσμένη περιοχή Pearl Lagoon της Νικαράγουας. Τα ευρήματα έδειξαν πως η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων με ηθοποιούς και μοντέλα, κάνει τους τηλεθεατές να προτιμούν τις πιο αδύνατες γυναίκες, σε αντίθεση με εκείνους που δεν βλέπουν ή δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση οι οποίοι προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες.

Τα μέλη των φυλών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. H πρώτη ομάδα παρακολουθούσε τηλεοπτικά προγράμματα τακτικά, μεταξύ των οποίων σαπουνόπερες, ταινίες δράσης, μουσικά βίντεο, αστυνομικές ταινίες και δελτία ειδήσεων. Η δεύτερη δεν είχε καμία πρόσβαση σε τηλεοράσεις.

Ποιοι άντρες προτιμούν τις γυναικείες καμπυλες και τα πρότυπα της τηλεόρασης

Οι χωρικοί από την πρώτη φυλή που παρακολουθούσε τηλεόραση, απάντησαν πως προτιμούν τις αδύνατες σιλουέτες, ενώ όσοι δεν είδαν καθόλου τηλεόραση, δήλωσαν πως βρίσκουν θελκτικότερα τα σώματα με καμπύλες.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως, σύμφωνα με τα ευρήματα, η μετάβαση από τη μηδενική έκθεση σε τηλεοπτικά προϊόντα στις τρεις ώρες παρακολούθησης σε εβδομαδιαία βάση, μετέβαλε την άποψη για τον ιδανικό σωματότυπο κατά μία τουλάχιστον μονάδα BMI, δηλαδή, μικρότερο βάρος κατά τρία κιλά.

Οι χωρικοί κλήθηκαν να αξιολογήσουν με μια κλίμακα από το ένα (πολύ κακό σώμα) έως το πέντε (πολύ καλό σώμα), μια σειρά από εικόνες ανώνυμων γυναικών, με διαφορετικούς σωματότυπους, ώστε να μελετηθεί η επίδραση της τηλεόρασης στην αντίληψή τους περί ομορφιάς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θορύβησαν τους ερευνητές, καθώς όπως τονίζουν η συνεχής προβολή του λεπτού σώματος στα μέσα ενημέρωσης ως ιδανικού, μπορεί να προκαλέσει σε πολλές γυναίκες δυσφορία με το σώμα τους, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών και κατάθλιψης.

Διαβάστε επίσης

Μόνο μπράβο στη Μαίρη, την κοπέλα που διαπόμπευσε ο Ξιαρχό για τα κιλά της

Η Χάρις Αλεξίου ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ και υποκλινόμαστε στη διαχρονική της γοητεία!

5 λάθη που κάνεις μετά το γυμναστήριο και είναι σαν να μην γυμνάστηκες προηγουμένως!

Σχετικά Άρθρα
Η συμβολική συναυλία με τη Ρένα Μόρφη για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Η συμβολική συναυλία με τη Ρένα Μόρφη για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
"Όταν οι γυναίκες συμμετέχουν στην οικονομία, οι κοινωνίες ευημερούν" - Η Ακαδημία για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας
“Όταν οι γυναίκες συμμετέχουν στην οικονομία, οι κοινωνίες ευημερούν”
Zώδια: Ποια είναι φωτιά στο κρεβάτι, ποια έχουν ανεβασμένη σεξουαλικότητα
Zώδια: Ποια είναι φωτιά στο κρεβάτι, ποια έχουν ανεβασμένη σεξουαλικότητα
Οι αρνητές της απογραφής και ο Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται
Οι αρνητές της απογραφής και ο …Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται
Θέλεις να σιδερώνεις σε 1 μόλις λεπτό όπως η Νικολέτα Ράλλη και η Νάνσυ Παραδεισανού; Ιδού ο τρόπος!
Θέλεις να σιδερώνεις σε 1 μόλις λεπτό όπως η Νικολέτα Ράλλη και η Νάνσυ Παραδεισανού; Ιδού ο τρόπος!
"Ο πόνος είναι αναπόφευκτος . Το να υποφέρεις προαιρετικό"
“Ο πόνος είναι αναπόφευκτος. Το να υποφέρεις προαιρετικό”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του