Ο σύντροφός μου, μου ανακοίνωσε ότι δε θέλει παιδιά – Στα 43 μου είμαι μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής μου

ο-σύντροφός-μου-μου-ανακοίνωσε-ότι-δε-θ

«Από μικρή ονειρευόμουν να γίνω μητέρα. Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να έχω το ρόλο της μαμάς: άλλωστε ήμουν η μεγαλύτερη στην οικογένεια και πάντα φρόντιζα τα δύο μικρότερα αδέλφια μου.

Μεγαλώνοντας η επιθυμία της μητρότητας δεν είχε φύγει ποτέ, όμως, σπουδάζοντας την άφησα στην άκρη. Άλλωστε, ήμουν μικρή και είχα μπροστά μου τον χρόνο να ασχοληθώ με το κομμάτι της καριέρας που απλωνόταν μπροστά μου…. Παράλληλα, έκανα μεταπτυχιακά και διάφορα σεμινάρια.

Στη δουλειά μου ήμουν και είμαι πολύ καλή και γρήγορα ανέβαινα επαγγελματικά. Χωρίς να το καταλάβω, το επαγγελματικό κομμάτι «ρουφούσε» την καθημερινότητά μου, αλλά οι επιτυχίες που είχα στη δουλειά δεν με άφηναν να προβληματιστώ ή να αγχωθώ που τα χρόνια περνούσαν κι εγώ ασχολούμουν μόνο με την καριέρα και όχι με την προσωπική μου ζωή.

Η μητέρα μου από την άλλη, δε σταματούσε να με ζαλίζει για το πότε θα βρω ένα καλό παιδί να παντρευτώ να κάνω οικογένεια. «Τα χρόνια περνάνε, θα μείνεις έτσι» μου έλεγε συνέχεια. Τα κλασικά, δηλαδή, που λέει μια μάνα στο παιδί της.

Αλλά για εμένα τότε η καριέρα είχε προτεραιότητα στη ζωή μου. Το παιδί ήταν πάντα στη σκέψη μου και στις σχέσεις που έκανα, έψαχνα αν ο σύντροφός μου ήταν ο κατάλληλος. Αλλά κανείς τους δεν ήταν ο «σωστός», όπως έλεγα.

Τα χρόνια περνούσαν κι έβλεπα τις φίλες μου να παντρεύονται, να κάνουν οικογένειες και με έναν τρόπο μοναδικό – στα δικά μου μάτια – να συνδυάζουν οικογένεια και καριέρα. Κάπου εκεί, άρχισα να νιώθω περίεργα, ένα τσίμπημα ζήλειας, αλλά και να προβληματίζομαι αν εγώ θα μπορέσω ποτέ να βρεθώ σε αυτή τη θέση.

Οι φίλες μου έκαναν τις οικογένειές τους κι εγώ έμεινα μόνη να ψάχνω καινούριες παρέες, αφού οι οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επέτρεπαν να είμαστε όπως πριν και λογικό. Πολύ λογικό. Η μητέρα μου ξεκίνησε να γίνεται πιο πιεστική στο να παντρευτώ, φοβούμενη πως θα μείνω στο ράφι. Και όλη αυτή η πίεση άρχισε να μου βγάζει ένα απίστευτο άγχος, οδηγώντας με σε λάθος επιλογές που μόνο πληγωμένη έβγαινα από αυτές.

Πλέον, οι γνωριμίες που έκανα ήταν με σκοπό… το γάμο. Κανείς δεν έχει, όμως, στο κούτελό του μια ταμπέλα που να γράφει «διαθέσιμος για γάμο» κι έτσι, έφτιαξα στο μυαλό μου κάποια στάνταρ και προϋποθέσεις για τον άνδρα που θα ήθελα παντρευτώ.

Και όπως αποδείχθηκε στην πορεία, ήταν και το μεγάλο λάθος γιατί από τη μία δεν έβρισκα τον «κατάλληλο» και από την άλλη, αν τον έβρισκα, χωρίς η ίδια να το καταλαβαίνω, έδειχνα πόσο πολύ ήθελα τον γάμο με αποτέλεσμα να τους τρομάζω και να το βάζουν στα πόδια.

Κι έμενα κάθε φορά μόνη, με το άγχος πλέον ότι θα μείνω έτσι σε όλη μου τη ζωή: μια μαγκούφα. Το τελειωτικό, δε, χτύπημα για εμένα ήταν όταν παντρεύτηκαν τα δύο μικρότερα αδέλφια μου.

Εννοείται πως χάρηκα με την ευτυχία τους, αλλά στο σόι πλέον με αντιμετώπιζαν ως τη γεροντοκόρη. Έβλεπα και στους δύο γάμους τα βλέμματα των καλεσμένων κι ένιωθα σα να με έβλεπαν με λύπηση. Μπορεί να ήταν στο μυαλό μου, αλλά έτσι ένιωθα.

Έφτασα 40 και ήμουν μόνη. Η καθημερινότητά μου; Δουλειά, σπίτι, σπίτι, δουλειά. Οι νεότερες σε ηλικία παρέες που ήταν διαθέσιμες για διασκέδαση, δεν με κάλυπταν πάντα.

Μέχρι που γνώρισα τον σύντροφό μου. Καλό παιδί, με καλή δουλειά και σε ηλικία… γάμου. Ξεκινήσαμε να βγαίνουμε και σε όλα μας τα ραντεβού ήμουν προσεκτική να μη δείξω πόσο απεγνωσμένη ήμουν για γάμο. Αυτή, δηλαδή ήταν και η συμβουλή των φίλων μου και είχαν δίκιο. Έτσι, αποφάσισα να χαλαρώσω, να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό και όπου μας βγάλει. Και ήταν η πιο σοφή απόφαση, αφού μας έβγαλε σε μια σχέση τριών χρόνων.

Αν και διατηρούμε και οι δύο τα δικά μας σπίτια, ελάχιστες είναι οι μέρες που μένουμε χωριστά. Περνάμε υπέροχα μαζί, ταιριάζουμε σε όλα και αγαπιόμαστε. Έχουμε και οι δύο βρει τον άνθρωπό μας, τον σύντροφο που λες πως θέλεις να περάσεις μαζί του την υπόλοιπη ζωή σου.

Μέχρι που αποφάσισα να του πω πως μετά από 3 χρόνια η σχέση μας θα πρέπει να περάσει στο επόμενο βήμα: να γνωριστούν οι οικογένειές μας και να την επισημοποιήσουμε. Και κάπου εδώ μου είπε τι ακριβώς θέλει από αυτή τη σχέση: Δεν έχει κανένα πρόβλημα να γνωριστούν οι δικοί μας, να έρθει στο χωριό μου και να τον συστήσω στους συγγενείς μας. Επίσης, δεν έχει πρόβλημα να μείνουμε μαζί, ακόμη και να παντρευτούμε. Αυτό που δεν θέλει, είναι παιδιά! Είναι η πρώτη φορά που μου έλεγε κάτι τέτοιο.

Ποτέ δεν είχε δείξει ότι δεν αγαπάει τα παιδιά. Το αντίθετο… Με το ανιψάκι του είναι υπέροχος και είναι κι ένας λόγος που ήμουν σίγουρη για εκείνον πως θα γίνει καλός πατέρας. Όπως μου εξήγησε, το διαζύγιο των γονιών του όταν ήταν μικρός, τον έχει σημαδέψει και δεν θέλει να κάνει παιδί και να περάσει τα ίδια με εκείνον. Δεν θέλει να ρισκάρει μια τέτοια πιθανότητα.

Από τη σχέση μας, αυτό που θέλει, είναι να είμαστε μαζί, χωρίς να αποκτήσουμε παιδί. Όπως είμαστε τώρα. Μάλιστα, όπως μου είπε, το μόνο που μπορεί να μου υποσχεθεί, είναι να με κάνει ευτυχισμένη με κάθε άλλο τρόπο και να είμαστε σύντροφοι για όλη μας τη ζωή. Πως με αγαπάει και είμαι για εκείνον η μία και μοναδική.

Τώρα, μένει να αποφασίσω εγώ τι θέλω να κάνω: να μείνω μαζί του ξεχνώντας μια για πάντα το όνειρο της μητρότητας, αλλά θα είμαι με έναν άνθρωπο που πραγματικά με αγαπάει και με κάνει ευτυχισμένη; Ή να χωρίσουμε, παίρνοντας το ρίσκο πως αν δεν βρω κάποιον άλλον, θα μείνω στο τέλος μόνη μου; Είμαι 43 ετών και νιώθω τον χρόνο να με σφίγγει, να με πνίγει τόσο πολύ… Τι να κάνω;».

Σχετικά Άρθρα
%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%af%ce%b4%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89-%cf%84%ce%b7%cf%820
«Χιλιάδες δίδυμα χωρίστηκαν λόγω της πανδημίας – Μαζί κι εγώ με την αδελφή μου»
%ce%ad%cf%87%cf%89-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%bc0
«Έχω παντρευτεί τη δουλειά μου- Δε μου μένει πια χρόνος για την οικογένειά μου και πιέζομαι αφόρητα»
%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%ad%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%ad%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%820
Μάνια Τέκου: Η γυναίκα που πέθανε χωρίς να έχει ζήσει ποτέ – Ο «θάνατος» της και η αποκάλυψη που αναστάτωσε τα ελληνικά social media
%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%86%cf%84%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bc%ce%ae%ce%ba%cf%85%ce%bd%cf%83%ce%b7-%ce%b2%ce%bb%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b4%cf%89%ce%bd0
Σκέφτεστε την επιμήκυνση βλεφαρίδων; Μια γυναίκα που έπαθε μόλυνση σάς λέει να το ξανασκεφτείτε!
%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%89-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bc0
«Κάνω τρεις δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα και ο σύζυγός μου όλη μέρα αράζει στον καναπέ- Είμαι σε απόγνωση»
%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bd-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b1-%ce%ac%ce%b3%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%ba0
«Οι γιατροί μού έλεγαν πως είχα άγχος και εγώ είχα μία σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του