«Ο καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί, με την εξάλειψη των ανισοτήτων και τη συμμετοχή όλων μας!»

ο-καρκίνος-μπορεί-και-πρέπει-να-νικηθ

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου (4/2) σηματοδοτεί και την έναρξη της παγκόσμιας ενημερωτικής εκστρατείας από το Union for International Cancer Control (UICC) «Close the Care Gap», που έχει ως στόχο τη μείωση των ανισοτήτων στη φροντίδα του καρκίνου σε όλο τον κόσμο.

Το 2022, που είναι και ο πρώτος χρόνος της τριετούς αυτής εκστρατείας, είναι αφιερωμένο στην κατανόηση και στην αναγνώριση των ανισοτήτων στη φροντίδα του καρκίνου. Το εισόδημα, η εκπαίδευση, η γεωγραφική θέση και οι διακρίσεις με βάση την εθνικότητα, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ηλικία, την αναπηρία και τον τρόπο ζωής, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τόσο τη φροντίδα του καρκίνου όσο και την ίδια την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Για τη FairLife LCC, η ανισότητα στην πρόληψη και φροντίδα του καρκίνου κοστίζει ακριβά σε ανθρώπινες ζωές. Το όραμα της FairLife είναι η δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση για τον ασθενή στις διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και στις νέες καινοτόμες θεραπείες, με την έγκαιρη και καθολική πρόσβαση στην απαιτούμενη πληροφόρηση.

Θέλοντας να συμβάλει στη διάδοση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, η FairLife LCC δημιούργησε ένα ενημερωτικό video με τη συμμετοχή επιστημόνων, πρόεδρων επιστημονικών εταιρειών και των FairLife Ambassadors, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και συμβάλλοντας στη διάδοση του μήνυμα «Close the Care Gap», γιατί ο καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί, με την εξάλειψη των ανισοτήτων και τη συμμετοχή όλων μας!

Δείτε το video για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου 2022

H Κορίνα Πατέλη – Bell, πρόεδρος της FairLife L.C.C. δήλωσε: « Η πρόσβαση στην έγκαιρη διάγνωση και σε νέες καινοτόμες θεραπείες αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα. Στο σύζυγό μου Simon Bell, δεν δόθηκε η ευκαιρία να έχει πρόσβαση σε μία νέα καινοτόμο θεραπεία που ήταν διαθέσιμη μόνο στην Αμερική, μέσω κλινικής μελέτης και δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν καταφέραμε να ταξιδέψουμε. Η ΖΩΗ είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει όλοι οι ασθενείς να έχουν το δικαίωμα να την διεκδικήσουν ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής, την εθνικότητα, το εισόδημα και τόσες άλλες ανισότητες που βιώνουμε καθημερινά».

Η ΖΩΗ είναι το πολυτιμότερο αγαθό

Από τις επιστημονικές εταιρείες, στο video συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης: Ζένια Σαριδάκη, Πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) Ιατρός Παθολόγος-Ογκολόγος, Στέλιος Λουκίδης, Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και Καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ,Κυριακή Ταβερναράκη, Γ.Γ. Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Ακτινολόγος, Επιμ Α’ Τμήμα Ιατρικής Απεικόνισης και Επεμβατικής Ακτινολογίας ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», Χριστόφορος Φορούλης, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδίας – Αγγείων,Καθηγητής Καρδιοθωρακοχειρουργικής, ΑΠΘ , Γεώργιος Πισσάκας, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ)

,Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, Συντονιστής Δ/ντής, Ακτινοθεραπευτικού – Ογκολογικού Τμήματος Γ.Ν.Α., «Αλεξάνδρα», Άννα Μπατιστάτου, Πρόεδρος (2016-2021) Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής, Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, Ιατρική Σχολή-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Συμμετοχή των FairLife Ambassadors με τους : Γιάννης Φουντούλης, Ολυμπιονίκης, Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Πόλο, Βύρων Κοκκαλάνης, Ολυμπιονίκης-Ιστιοπλόος, Κική Τσακαλδήμη, Ορειβάτισσα, Νίκος Μαγγίτσης, Ορειβάτης, Ζήσης Σούλιος, Πρωταθλητής Ελλάδος – Ποδηλάτης, Φώτης-Ορέστης Μικελάκης, Μαθητής Λυκείου, Αναστασία Γερολυμάτου, η γηραιότερη Windsurfer.

Επίσης στο video εμφανίζονται η Εύη Χατζηανδρέου, Δρ. Δημόσιας Υγείας Παν/μιο Harvard, Αντιπρόεδρος FairLife LCC και η Έλενα Λινάρδου, Παθολόγος Ογκολόγος, Mέλος Δ.Σ. FairLife LCC, Δ/ντρια Δ ́ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής EΣΟΟ.

Διαβάστε επίσης

Ποιες είναι οι κυριότερες μορφές καρκίνου στις γυναίκες; Κάθε πότε θα κάνετε προληπτικές εξετάσεις;

Πώς οι διαγνώσεις καρκίνου έχουν επηρεαστεί από την πανδημία

Η καλή είδηση της ημέρας: Εταιρεία security μεταφέρει δωρεάν το βράδυ όποια κοπέλα νιώσει κίνδυνο

Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας
Συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας
%ce%ad%ce%be%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b50
Έξοδος για το ΣΚ: Πού θα πάμε, τι θα δούμε δωρεάν
Τσατραφύλλιας: "Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα"
Τσατραφύλλιας: “Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα”
GIWA
3rd Greek International Women Awards (GIWA): Για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα τα διεθνή βραβεία
"ΠασΠορτ-Μία αληθινή περιπέτεια": Μια site specific performance για τον καρκίνο του μαστού στο Άσυλο Ανιάτων
“ΠασΠορτ-Μία αληθινή περιπέτεια”: Μια site specific performance για τον καρκίνο του μαστού στο Άσυλο Ανιάτων
Bristol Myers Squibb: 9η Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2023 - Δέσμευση για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών
Bristol Myers Squibb: 9η Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2023 – Δέσμευση για τη βελτίωση της ζωής τους

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του