Κώστας Κρομμύδας: “Κάθε φορά δοκιμάζονται οι αντοχές μας με την διαφθορά, την σαπίλα, την εκμετάλλευση και την αναλγησία που μαστίζουν τις μέρες μας”

κώστας-κρομμύδας-κάθε-φορά-δοκιμάζο

Κινούμαστε σε μια καθημερινότητα ιλιγγιώδους ρυθμού αγνοώντας πολλές φορές το τι συμβαίνει γύρω μας κι έπειτα κλείνουμε τα αυτιά μας και φράζουμε με το χέρι μας το στόμα για να κρατήσουμε την κραυγή που σφίγγει το λαιμό μας στις ειδήσεις με τα όσα έκτροπα και βδελυρά μολύνουν την κοινωνία μας. Κάθε φορά δοκιμάζονται οι αντοχές μας με την διαφθορά, την σαπίλα, την εκμετάλλευση και την αναλγησία που μαστίζει την εποχή μας.

Άνθρωποι που αδιαφορούν, που ποδοπατούν, που θάβουν ζωντανές ψυχές και στέλνουν στον τάφο όνειρα κι ελπίδες βρίσκονται σε θέσεις που μας οδηγούν σε βέβαιη αποκαθήλωση της ανθρωπιάς και της συνείδησης.

Τίποτα όμως σε αυτή την ζωή δεν έχει μια όψη.

Τίποτα δεν συμβαίνει ή κι αν συμβεί δεν συνεχίζει να υφίσταται αν εμείς δεν πάψουμε να είμαστε μέρος του.

Όλα ξεκινάνε από την δική μας παιδεία και συμπεριφορά. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον συνάνθρωπό μας, τον συνάδελφό μας, τον συμαθητή μας. Από τον τρόπο που προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, στο περιβάλλον και σε όσους χρήζουν ανάγκη της βοήθειας μας. Το σημαντικότερο δε, είναι το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Με τι εφόδια κι αξίες τα εξοπλίζουμε ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι προς όλους, δημιουργώντας ένα κλίμα συννενόησης, αλληλοκατανόησης, στήριξης, δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.

Μεγαλώνοντας παιδιά που νοιάζονται, δημιουργούμε ενήλικες που πράττουν.

Δεν μπορούμε να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, όσο αγανακτισμένοι κι αν είμαστε, εφόσον δεν φροντίζουμε να αλλάξουμε παγιωμένες καταστάσεις χρόνων, ξεκινώντας πρώτα από εμάς, την οικογένεια μας και την κοινότητα που με τις πράξεις μας μπορούμε άμεσα να επηρεάσουμε.

Πριν αρχίσουμε την κριτική δεν πρέπει να ξεχνάμε την αυτοκριτική. Να δούμε τι προφταίνουμε να σώσουμε και τι μπορούμε να φτιάξουμε από την αρχή. Πρέπει να σκάψουμε βαθιά στον εγωισμό μας και να του αφαιρέσουμε κομμάτια υπολογίζοντας όχι μόνο το δικό μας τερπνόν αλλά και το ωφέλιμο για όλους.

Δεν ωφελεί κανέναν μια κοινωνία που δεν αντιδρά στα κακώς κείμενα όπως δεν βοηθά και μια κοινωνία που δεν προοδεύει, που δεν επιχειρεί να διορθώσει τα λάθη της για να παραδώσει στα παιδιά της έναν καλύτερο κόσμο.

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μέλλον στο οποίο δεν θα τρέμουμε να κυκλοφορήσουμε, όμως θα πρέπει όλοι να κοπιάσουμε γι ‘ αυτό.

Μπορούμε να συμβάλλουμε σε μια πραγματικότητα που δεν θα λυπάται για εμάς και δεν θα κατεβάζει το κεφάλι βλέποντας να ζούμε νωθροί κι αμέτοχοι στην πορεία της ζωής μας.

%ce%ba%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bc%cf%8d%ce%b4%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%b4%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%bf0

Διαβάστε επίσης

Ke Huy Quan: Πώς ο μικρός του “Ιντιάνα Τζόουνς” από τον καταυλισμό προσφύγων βρέθηκε νικητής στα Όσκαρ

Ιωάννινα: Πατέρας ξυλοκόπησε άγρια την 22χρονη έγκυο κόρη του

Σχετικά Άρθρα
Τζηράχηδες, οι αφανείς ήρωες του αγώνα - Γιάτρευαν τα τραύματα με αβγά, ρακί, κρασί και μούχλα
Τζηράχηδες, οι αφανείς ήρωες του αγώνα – Γιάτρευαν τα τραύματα με αβγά, ρακί, κρασί και μούχλα
«Δεν είναι πόλεμος των φύλων αλλά μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα»
«Δεν είναι πόλεμος των φύλων αλλά μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα»
Ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδάει Φουρέιρα και αποθεώνεται - Δείτε την επική στιγμή
Ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδάει Φουρέιρα και αποθεώνεται – Δείτε την επική στιγμή
Πώς να καταστρέψεις ένα τραγούδι με ιστορία μέσα σε λίγα λεπτά: Η δικαιολογημένη αντίδραση της Θεοδωρίδου για τη viral διαφήμιση
Πώς να καταστρέψεις ένα τραγούδι με ιστορία μέσα σε λίγα λεπτά: Η δικαιολογημένη αντίδραση της Θεοδωρίδου για τη viral διαφήμιση
Δωρεάν διαιτολόγοι και φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας από τον Ιούνιο
Δωρεάν διαιτολόγοι και φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας από τον Ιούνιο
Αυτοί είναι οι πέντε κανόνες ευτυχίας που η Μαντόνα επιβάλλει να ακολουθούν τα παιδιά της
Αυτοί είναι οι πέντε κανόνες ευτυχίας που η Μαντόνα επιβάλλει να ακολουθούν τα παιδιά της

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του