Categories: FeaturedHappy Life

Klinex: Φροντίδα για την κοινωνία και το περιβάλλον

Για την Klinex, μια μάρκα με ιστορία 70 χρόνων στην χώρα μας, η δέσμευση στην παραγωγή αποτελεσματικών προϊόντων που διατηρούν τους χώρους που μοιραζόμαστε ασφαλείς και υγιεινά καθαρούς, είναι αδιαπραγμάτευτη. Η μάρκα δρα πάντα με κύριο γνώμονα τη φροντίδα στο περιβάλλον και τη στήριξη στον άνθρωπο και, συνολικά, στην κοινωνία.

Σημαντική πρωτοβουλία για το περιβάλλον στο εργοστάσιο του Ρέντη

Η Unilever, ως πρωτοπόρος σε θέματα βιωσιμότητας, έχει δεσμευτεί από το 2019 ότι όλες οι πλαστικές συσκευασίες της θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες έως το 2025 και παρασκευασμένες από τουλάχιστον 25% ανακυκλωμένο πλαστικό – ένα φιλόδοξο όραμα εναρμονισμένο με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Α.Ι. Ρέντη, όπου παράγεται η χλωρίνη Klinex, το όραμα αυτό γίνεται πράξη. Συγκεκριμένα, το αγαπημένο προϊόν κυκλοφορεί πλέον σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία, από ανακυκλωμένο πλαστικό, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη.

Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στις νέες συσκευασίες της χλωρίνης Klinex ισοδυναμεί με την εξοικονόμηση 230 τόνων πλαστικού ετησίως!

Η Klinex στο πλευρό των σχολείων και της νέας γενιάς

Πριν από 7 χρόνια η Klinex ανέλαβε την πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας να προσφέρει δωρεάν καθαριστικά προϊόντα, σε ετήσια βάση, σε δημόσια Δημοτικά Σχολεία όλης της Ελλάδας. Στόχος της ήταν -και παραμένει πάντα- να στηρίξει την προσπάθεια ώστε οι χώροι μέσα στους οποίους τα παιδιά μας περνούν τη μέρα τους, να διατηρούνται υγιεινά καθαροί. Στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας συνηγόρησαν και μελέτες οι οποίες τονίζουν το θετικό ρόλο που παίζει ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον στην εξέλιξη των παιδιών, όχι μόνο σε μαθησιακό, αλλά και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Η δωρεά καθαριστικών προϊόντων Klinex έχει επεκταθεί σε περισσότερα από 1350 σχολεία, σε 147 δήμους! Μέχρι σήμερα, η μάρκα έχει διαθέσει πάνω από 450 τόνους καθαριστικών προϊόντων και συνεχίζει με την ίδια φροντίδα την προσφορά της για την υγιεινή καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα και προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, η μάρκα σχεδίασε, σε συνεργασία με ειδικούς, το «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» – ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Δημοτικού, με στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, τόσο τα ίδια όσο και οι εκπαιδευτικοί τους, σχετικά με την αξία της καθαριότητας και της υγιεινής στους σχολικούς χώρους.

Μέσω του προγράμματος αυτού, που έχει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, οι μικροί μαθητές και «πολίτες του αύριο» μαθαίνουν να υιοθετούν συμπεριφορές υγιεινής και να σέβονται τον εαυτό τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ενημερωτικό υλικό.

Το σχολικό πρόγραμμα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να το υλοποιήσουν, στο site της Klinex στο https://www.klinex.gr/i-istoria-kai-to-orama-mas/niothoume-asfalis-sxoleio.html.

Έλενα Μπούλια

Recent Posts

Νέα Μάκρη: 19χρονη έγκυος πέθανε ενώ περίμενε το ασθενοφόρο επί πέντε ώρες – Πέθανε και το μωρό της

Το ένα μετά το άλλο, τα περιστατικά θανάτου συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους…

18 λεπτά ago

Γιατρός συγκλονίζει με ανάρτησή του: «Σε κανέναν δεν αξίζει να πεθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού»

Έχασε τις αισθήσεις της στα γενέθλια της εγγονής της η 63χρονη γυναίκα, που τελικά έχασε…

49 λεπτά ago

Πέτρος Τατσόπουλος: “Το δυσάρεστο περιστατικό με την Αφροδίτη Γραμμέλη μου θύμισε τη δική μου on air περιπέτεια”

Τόσο οι άνθρωποι στο στούντιο, στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά «Πρωινό μας» όσο και οι…

10 ώρες ago

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης στα 76 του χρόνια

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο γνωστός…

13 ώρες ago

Η Zola Dubnikova μιλά στο Infowoman.gr για την ιερότητα του χορού και πώς βοηθά τις γυναίκες στην καθημερινότητά τους

Η μοναδική Zola Dubnikova επιστρέφει στην Ελλάδα για το συναρπαστικό, βαθιά θεραπευτικό και μυστικιστικό workshop…

16 ώρες ago