«Καραντίνα δεν σημαίνει ότι φοράμε συνεχώς πυτζάμες και είμαστε απεριποίητοι»

καραντίνα-δεν-σημαίνει-ότι-φοράμε-συ
Η αλήθεια είναι πως όταν μένουμε στο σπίτι μας , ανεξαρτήτως καραντίνας, φοράμε πυτζάμες, κατά κύριο λόγο. Αν δεν υπάρχει ανάγκη να βγούμε έξω, οι περισσότεροι από εμάς τη βγάζουμε με πυτζάμες, στη χειρότερη με φόρμες. 
Όμως, εν μέσω lockdown, τα πράγματα ενδέχεται να είναι λίγο διαφορετικά. Κι αν δεν είναι, μήπως πρέπει να το δούμε εμείς οι ίδιοι λίγο διαφορετικά; Μήπως μένοντας απεριποίητοι στο σπίτι μας, που πλέον δουλεύουμε, τα παιδιά μας κάνουν μαθήματα, δίνουμε ένα λάθος μήνυμα τόσο στη δική μας ψυχολογία, όσο και στων ανθρώπων που συμβιώνουμε;
Η ανάρτηση του συμβούλου ψυχικής υγείας Δημήτρη Κουτζαμάνη έρχεται να αποδείξει ακριβώς αυτό και να μας δώσει μία ενδιαφέρουσα οπτική που θα μπορούσε να μας αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και να περάσουμε τα σωστά μηνύματα!
«Καθώς ο δεύτερος εγκλεισμός λόγω covid βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, πολλοί γονείς και παιδιά, εργάζονται ή εκπαιδεύονται από το σπίτι.
Οι ειδικοί μιλούν για τα όρια που είναι σημαντικό να τηρούνται, τα προγράμματα τα οποία χρειάζονται να ακολουθούνται, εργαλεία σημαντικά για την τήρηση ενός προγράμματος μέσα στη μέρα, που παρέχουν μια αίσθηση ελέγχου σε ένα περιβάλλον γεμάτο με ανασφάλεια.
Όσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα στη μέρα μας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να φερόμαστε και να λειτουργούμε με βάση αυτό το πρόγραμμα. Αν εργαζόμαστε από το σπίτι, εκτός από το να ξυπνήσουμε στην ώρα μας για να ξεκινήσουμε την εργασία μας, είναι σημαντικό και να φροντίσουμε τον εαυτό μας σαν να πηγαίναμε στο γραφείο.
Ακόμα και αν βρισκόμαστε σε αναστολή εργασίας, είναι σημαντική η φροντίδα του εαυτού μας σαν να έχει ξεκινήσει μια καινούρια μέρα.
Το να περιφερόμαστε στο σπίτι με τις πυτζάμες ή φορώντας ένα πουκάμισο και από κάτω τις παντόφλες δίνουμε στον εαυτό μας ένα αντικρουόμενο μήνυμα. Ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια πραγματικότητα που δεν έχουμε κανένα έλεγχο.
Με τον τρόπο αυτό δίνουμε στα παιδιά μας το μήνυμα ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα και ότι θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε στην ουσία του με αυτό. Φοράμε τα ρούχα μας όταν πάμε στη δουλειά ή στο σχολείο, φόρμα όταν γυμναζόμαστε, πιτζάμες όταν κοιμόμαστε.
Με αυτόν τον απλό τρόπο δίνουμε ένα μάθημα ζωής, ότι εμπειρία δεν είναι αυτό που συμβαίνει, αλλά τι κάνουμε με αυτό που συμβαίνει».

Καθώς ο δεύτερος εγκλεισμός λόγω covid βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, πολλοί γονείς και παιδιά, εργάζονται ή εκπαιδεύονται…

Posted by Δημήτρης Κουτζαμάνης on Sunday, December 13, 2020

Σχετικά Άρθρα
«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Η σειρά που όλοι περιμένουμε με το εξαιρετικό cast ηθοποιών έρχεται στη μικρή οθόνη το Σάββατο
«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Η σειρά που όλοι περιμένουμε με το εξαιρετικό cast ηθοποιών έρχεται στη μικρή οθόνη το Σάββατο
Παγκόσμια Ημέρα Αισιοδοξίας: Η Finos την τιμά με το πιο σπαρταριστό κι... αισιόδοξο βίντεο!
Παγκόσμια Ημέρα Αισιοδοξίας: Η Finos την τιμά με το πιο σπαρταριστό κι… αισιόδοξο βίντεο!
1η Φλεβάρη: Ποιος Άγιος γιορτάζει σήμερα; Μάθετε για τη ζωή του
1η Φλεβάρη: Ποιος Άγιος γιορτάζει σήμερα; Μάθετε για τη ζωή του
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέρασε για πρώτη φορά στον τελικό του Australian Open- "Πάμε να το πάρουμε!"
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέρασε για πρώτη φορά στον τελικό του Australian Open- “Πάμε να το πάρουμε!”
Netflix: Τρολάρει τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο για τα γαλλικά του με την... Emily in Paris
Netflix: Τρολάρει τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο για τα γαλλικά του με την… Emily in Paris
Αεροσυνοδός κρατούσε το χέρι επιβάτη σε όλη την πτήση για να την κρατά ήρεμη
Αεροσυνοδός κρατούσε το χέρι επιβάτη σε όλη την πτήση για να την κρατά ήρεμη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του