Η στιγμή που η Μέγκαν Μαρκλ σκουπίζει τα δάκρυά της και πυροδοτεί σχόλια

Δισεκατομμύρια κόσμου σε όλο τον πλανήτη παρακολούθησε την κηδεία της βασίλισσα Ελισάβετ σήμερα, που έγινε με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα κατάνυξης από τους Βρετανούς. Κύμα σχολίων, όμως, πυροδότησε για άλλη μι φορά η παρουσία της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, που εμφανίστηκε να σκουπίζει τα δάκρυά της, ενώ παρακολουθούσε τη μεταφορά του φερέτρου της βασίλισσας από το Ουέστμνιστερ Άμπει.

Η δούκισσα του Σάσεξ εθεάθη να απομακρύνει τα δάκρυα από το μάγουλό της ενώ στεκόταν δίπλα στη βασιλική σύζυγο Καμίλα, τη δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ και τα παιδιά της, πρίγκιπα Τζορτζ και πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Πριν από την ακολουθία, η Μέγκαν στεκόταν δίπλα στην Κέιτ.

Εξοργισμένοι επειδή τα παιδιά τους δεν θα έχουν τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας»

Οι απαιτήσεις των Σάσεξ

Προβλήματα συνεχίζει να αντιμετωπίζει η βρετανική βασιλική οικογένεια, καθώς παράλληλα με το πένθος για τον θάνατο της Ελισάβετ, αλλά και τις διαδικασίες διαδοχής, έχει να αντιμετωπίσει και τις απαιτήσεις του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Παρότι η παρουσία τους στις τελετές για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ έστειλε ένα μήνυμα ενότητας, στο παρασκήνιο μαίνεται η μάχη των τίτλων, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των Σάσεξ. Κι αυτό επειδή τα παιδιά τους, Άρτσι και Λίλιμπετ αναμένεται να ανακηρυχθούν πρίγκιπας και πριγκίπισσα αντίστοιχα από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ όμως σύμφωνα με πηγές, δεν θα λάβουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας».

Σύμφωνα με αναφορές, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετά έντονες συνομιλίες μεταξύ του Καρόλου και των Σάσεξ, οι οποίοι είναι «έξαλλοι» που δεν θα πάρουν τα παιδιά τους τον βασιλικό τίτλο.

Ειδικότερα, Χάρι και Μέγκαν φέρονται ότι είπαν ότι οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, κόρες του πρίγκιπα Άντριου, έχουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας», παρότι δεν είναι στον κύκλο των ατόμων που εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια. «Ο Χάρι και η Μέγκαν ανησυχούσαν για το ζήτημα της ασφάλειας. Το να είναι τα παιδιά τους πρίγκιπας και πριγκίπισσα τους δίνει το δικαίωμα να έχουν ορισμένα επίπεδα βασιλικής ασφάλειας», δήλωσε μία πηγή στη Sun.

%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%bb-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%840

«Είναι αμείλικτοι από τότε που πέθανε η βασίλισσα»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πολλές συζητήσεις. «Επέμειναν ότι ο Άρτσι και η Λίλιμπετ είναι πρίγκιπας και πριγκίπισσα. Είναι αμείλικτοι από τότε που πέθανε η βασίλισσα. Αλλά έχουν μείνει έξαλλοι που δεν μπορούν να πάρουν τον τίτλο της Βασιλικής Υψηλότητας». Κι αυτό επειδή οι ίδιοι δεν εργάζονται ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τα δύο παιδιά των Σάσεξ δικαιούνται τους πριγκιπικούς τίτλους μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ως μέρος των κανόνων του Βασιλιά Γεωργίου Ε’, που περιόρισαν ωστόσο τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που δικαιούνται τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας». Η Μέγκαν είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι είχαν αρνηθεί τον τίτλο στον Άρτσι λόγω της φυλής του. Όταν ρωτήθηκε αν είναι σημαντικό γι’ αυτήν να τον αποκαλούν πρίγκιπα, η ίδια είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημά της δεν αφορά το «μεγαλείο» των επίσημων τίτλων.

Πάντως οι Σάσεξ σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τον δικό τους βασιλικό τίτλο μετά την παραίτησή τους από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προτιμώντας να ζήσουν στο Λος Άντζελες, ενώ υπήρξαν και αιτήματα για αφαίρεση των τίτλων του δούκα και της βασίλισσας. Όταν ο Άρτσι γεννήθηκε, τον Μάιο του 2019, ήταν έβδομος – δηλαδή πολύ χαμηλά – στη γραμμή διαδοχής. Αν και ήταν δισέγγονος της βασίλισσας, δεν ήταν πρωτότοκος γιος μελλοντικού βασιλιά, επομένως δεν είχε αυτόματα τον τίτλο του πρίγκιπα.

Διαβάστε επίσης

Κώστας Καζάκος: Αυτή την ώρα η αποχαιρετιστήρια τελετή του – Συντετριμμένοι ο γιος του Κωνσταντίνος Καζάκος μαζί με τα παιδιά του

Αυτά είναι τα “χρυσα” fillers της Allergan Aesthetics που τιμήθηκαν στα Medical Beauty Awards 2022

Βαρύ πένθος για την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

Σχετικά Άρθρα
To νέο φουτουριστικό Fiat Panda έχει κάτι από... Barbie
To νέο φουτουριστικό Fiat Panda έχει κάτι από… Barbie
«Κανένας μόνος»: Απαλείφοντας τη μοναξιά στην τρίτη ηλικία
«Κανένας μόνος»: Αφήνοντας πίσω τη μοναξιά και ενδυναμώνοντας την τρίτη ηλικία
Γιατί εμφανίζεται κάθε τέσσερα χρόνια η 29η Φεβρουαρίου;
Γιατί εμφανίζεται κάθε τέσσερα χρόνια η 29η Φεβρουαρίου;
Ανοίγει σήμερα το Τριώδιο: Γιατί ονομάστηκε έτσι και πόσο διαρκεί
Ανοίγει το Τριώδιο: Γιατί ονομάστηκε έτσι, τι σηματοδοτεί και πόσο διαρκεί
Πώς οι εργοδότες θα βοηθούν τις υπαλλήλους τους σε εμμηνόπαυση
Πώς οι εργοδότες θα προτατεύουν τις υπαλλήλους σε εμμηνόπαυση – Αλλιώς θα μηνύονται
Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων: Κοινωνικό Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα 2024
Πως μπορούμε να αναπτύξουμε και να μοιραστούμε την καλοσύνη

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του