Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου: “Με αυτόν τον καιρό θα κάνουμε Πάσχα”

η-πρόγνωση-του-σάκη-αρναούτογλου-με-α

Φαίνεται πως σε ό,τι αφορά τον καιρό της Μ. Εβδομάδας, οι μετεωρολόγοι συγκλίνουν, αν και ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» με ποιες συνθήκες θα κάνουμε Πάσχα.

Ειδικότερα, η Μεγάλη Εβδομάδα φαίνεται ότι θα είναι χωρισμένη στα δύο, το πρώτο μισό με ιδιαιτέρως άστατο καιρό και το δεύτερο μισό με πολύ βελτιωμένο σκηνικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος με άλλους συναδέλφους του βρέθηκε και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ αρχικά αναφέρθηκε στο Σάββατο 8 Απριλίου, που ξεκινά συννεφιασμένο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται από το πρωί συννεφιές, παροδικά αυξημένες. Μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές υπάρχει στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα υπάρχει συννεφιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τοπικές μπόρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ανατολικοί στα 3 με 4 Μποφόρ.

Όσον αφορά την Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου), κατά τον Σάκη Αρναούτογλου θα είναι επίσης συννεφιασμένη, με τοπικές μπόρες, καταιγίδες και μπόρες χιονιού στα ορεινά τμήματα, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.500 μέτρων.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου, προβλέπονται επίσης φαινόμενα και άστατος καιρός, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Τη Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται πλέον στα ανατολικά και λίγα στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, νέα σύννεφα θα δώσουν τοπικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, ο καιρός φτιάχνει, με ηλιοφάνεια να επικρατεί σχεδόν παντού.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου, από το απόγευμα θα υπάρχει αστάθεια στα δυτικά και στα βορειοδυτικά της χώρας.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά ημέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη

Στο άστατο του καιρού τουλάχιστον μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4) αναφέρεται και η πρόγνωση εβδομάδας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, το δελτίο σταματά τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4).

Ειδικότερα, την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες, ενώ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί, στα ανατολικά και τα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τη Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου, στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Μέχρι τις βραδινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή:

Λίγες νεφώσεις

Βόρειοι άνεμοι μέχρι 5 Μποφόρ

Θερμοκρασία έως 19-20 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο:

Γενικά αίθριος

Βόρειοι άνεμοι μέχρι 5 Μποφόρ

Θερμοκρασία έως 19-20 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα:

Λίγες νεφώσεις

Βόρειοι άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ

Θερμοκρασία έως 19-20 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε επίσης

Η Σοφία Αλιμπέρτη επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 14 χρόνια – Πότε κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η νέα της εκπομπή

Σε ποιες γυναικολογικές κακοήθειες μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνική του λεμφαδένα φρουρού

Σχετικά Άρθρα
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύντροφός του, Δήμητρα Βαμβακούση κάνουν γυρίσματα... για κασκαντέρ ξημερώματα στη Μεσογείων
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύντροφός του, Δήμητρα Βαμβακούση, κάνουν γυρίσματα… για κασκαντέρ ξημερώματα στη Μεσογείων
Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - 300.000 φέτος οι επιταγές
Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – 300.000 φέτος οι επιταγές
Πώς ακούγοντας βιβλία έγινε καλύτερη η καθημερινότητά μου κι αντιμετωπίζω, πια τις "μαύρες" μέρες μου
Πώς “ακούγοντας” βιβλία έγινε καλύτερη η καθημερινότητά μου κι αντιμετωπίζω πια τις “μαύρες” μέρες μου
Τι κρύβεται κάτω από την Αθήνα; Εξερευνώντας μια υπόγεια πόλη
Τι κρύβεται κάτω από την Αθήνα; Εξερευνώντας μια υπόγεια πόλη
Είσαι μαμά; Πάρε μέρος στον διαγωνισμό για να βρεις τι τύπος Airfryer Mom είσαι και κέρδισε!
Είσαι μαμά; Πάρε μέρος στον διαγωνισμό για να βρεις τι τύπος Airfryer Mom είσαι και κέρδισε!
Εβδομάδα γαστρονομίας για τα άτομα με διαβήτη από το FNL
Εβδομάδα γαστρονομίας για τα άτομα με διαβήτη από το FNL

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του