Η καλή είδηση της ημέρας: Μια θέση εργασίας για κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία

η-καλή-είδηση-της-ημέρας-μια-θέση-εργασ

Σε μια περίοδο που δεν θέλεις να ανοίξεις καν την τηλεόρασή σου γιατί γνωρίζεις πως μόνο άσχημες ειδήσεις θα ακούσεις. Σε μια περίοδο που ψάχνεις να βρεις κάτι αισιόδοξο και όμορφο, έρχεται αυτή η υπέροχη είδηση πως ενισχύεται η πρωτοβουλία για την ένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας στην αγορά εργασίας.

«Καταρρίπτουμε τα στερεότυπα και υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την ένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας στην αγορά εργασίας», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μια θέση εργασίας για κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία

Η Υφυπουργός, στο πλαίσιο της Job Shadow Day / Εργασία Μαζί, που διοργανώνει το ίδρυμα «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» επισκέφθηκε την ελληνική εταιρεία κατασκευής δερμάτινων ειδών, “CALLISTA crafts”, ώστε ακόμα μια φορά να υποστηρίξει τόσο τους ίδιους τους πολίτες, που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και προσπαθούν να ενταχθούν στην κοινωνία όσο και τους φορείς και εργοδότες που αναγνωρίζουν, υποστηρίζουν και ενισχύουν τις προσπάθειές τους.

Εκεί, παρακολούθησε στην πράξη τη μέθοδο Εργασία Μαζί, μέσα από την εμπειρία δύο νεαρών γυναικών στο φάσμα του αυτισμού, τη Μαριαλίνα, ήδη εργαζόμενη στην Callista Crafts πάνω από ένα χρόνο, και την Σοφία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας για την ένταξή της.

%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%830Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, είναι το άτομο με αναπηρία, που έχει ήδη ενταχθεί σε ένα εργασιακό περιβάλλον, να αποτελέσει παράδειγμα για το άτομο που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας για την ένταξή του. Απώτερος σκοπός είναι η εξοικείωση με τις απαιτούμενες δεξιότητες, τα χαρακτηριστικά και τις δυναμικές που αναπτύσσονται σε ένα εργασιακό περιβάλλον, καθώς και με τρόπους για την διαχείριση της συμπεριφοράς τους σε αυτό.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Στόχος μας, μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου κάθε πολίτης θα νιώθει χρήσιμος

Μετά το τέλος της επίσκεψής της, η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η υποστηριζόμενη απασχόληση ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, αποτελεί σημαντικό όχημα για την ένταξή τους στην κοινωνία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα, αλλά διαφορετικότητα. Στόχος μας, μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου κάθε πολίτης θα νιώθει χρήσιμος και θα μπορεί να αναπτύσσει τις δεξιότητές του.

Εργαζόμαστε εντατικά, ώστε κάθε συμπολίτης μας να έχει ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, ανεξάρτητα από την αναπηρία του. Καλούμε και άλλους εργοδότες, επιχειρήσεις, αλλά και φορείς να υιοθετήσουν πρωτοβουλίες όπως αυτή και να συμμετέχουν σε πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ένταξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας».

Διαβάστε επίσης

Γιατί αποφασίστηκε, επιτέλους, η απαγόρευση χρήσης λευκού αμιάντου στις ΗΠΑ

Ποια ήταν η «γυναίκα με τα κόκκινα νύχια» – Θύμα της σφαγής στη Μπούκα

Made: Το αχτύπητο δίδυμο πίσω από το αρχιτεκτονικό γραφείο που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Σχετικά Άρθρα
Σκίουρος προσποιείται τον πεθαμένο για να τραβήξει τη προσοχή του ιδιοκτήτη του - Πολύ γέλιο!
Σκίουρος προσποιείται τον πεθαμένο για να τραβήξει την προσοχή του ιδιοκτήτη του – Πολύ γέλιο!
Πώς μέσα από τις δράσεις του ΕΚΠΑ διαμορφώνεται περιβαλλοντική συνείδηση
Πώς μέσα από τις δράσεις του ΕΚΠΑ διαμορφώνεται περιβαλλοντική συνείδηση
Ζέτα Μακρυπούλια - Μαρία Σολωμού: Το "Ξέρεις ποια είμαι εγώ;", τελικά δεν περνάει πια!
Ζέτα Μακρυπούλια – Μαρία Σολωμού: Το “Ξέρεις ποια είμαι εγώ;”, τελικά δεν περνάει πια!
Είναι στο χέρι σου οι «Kαθαρές θάλασσες για όλους»
Είναι στο χέρι σου οι «Kαθαρές θάλασσες για όλους»
Ελένη Πετρουλάκη: Αυτό είναι το απογευματινό της σνακ για να παραμένει σε φόρμα
Ελένη Πετρουλάκη: Αυτό είναι το απογευματινό της σνακ για να παραμένει σε φόρμα
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύντροφός του, Δήμητρα Βαμβακούση κάνουν γυρίσματα... για κασκαντέρ ξημερώματα στη Μεσογείων
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύντροφός του, Δήμητρα Βαμβακούση, κάνουν γυρίσματα… για κασκαντέρ ξημερώματα στη Μεσογείων

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του