Ζήσαμε μία μοναδική εμπειρία αυτοφροντίδας σε ένα ξεχωριστό one-day retreat

Η ζωή είναι ένας κύκλος με πολλά σκαμπανεβάσματα, με ευχάριστες στιγμές, αλλά και δυσκολίες, που έρχεται η στιγμή και θέλουμε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, πιστεύουμε πως τίποτα δεν μπορεί να «ισιώσει» και ό,τι φιλοδοξούμε δεν προχωρά.

Μέσα σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δύσκολα συνειδητοποιούμε πως έχουμε σταματήσει  να αγαπάμε τον εαυτό μας. Είναι εξέχουσας σημασίας να φροντίζουμε, να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον ερωτευτούμε κατά μία έννοια. Όχι, φυσικά, να φτάσουμε στο επίπεδο του νάρκισσου, αλλά η αυτο-φροντίδα και η αγάπη προς τον εαυτό μας είναι κινητήριος δύναμη, αλλά και πόλος έλξης θετικών πραγμάτων. 

Προσωπικά μιλώντας, τα τρία τελευταία χρόνια έχουν συμβεί γεγονότα, που ίσως δεν φανταζόμουν ποτέ, ότι θα συνέβαιναν. Ψυχολογία σε αποσάθρωση, αγώνας επιβίωσης, αλλά και υποστήριξης δικών μου ανθρώπων, που τη χρειάζονταν στον υπερθετικό. Συνέπεια όλων αυτών ήταν ο εαυτός μου να μπει στην άκρη για πολύ καιρό, σε σημείο αυτο-απαξίωσης.

%ce%b6%ce%ae%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%86%cf%81%ce%bf0

Δεν έμπαινα στη διαδικασία συνειδητοποίησης, διότι ο νους ήταν απασχολημένος με τους εξωτερικούς παράγοντες και τις άλλες προτεραιότητες. Μεχρι να φτάσεις εκεί που λέμε στον πάτο και να καταλάβεις, ότι ο μόνος δρόμος πλέον είναι προς τα πάνω. Και κάπου εκεί, εμφανίζεται η προοπτική ενός retreat, που αφορούσε ακριβώς αυτό: την αυτοφροντίδα, την αυτοΐαση, την αγάπη προς τον εαυτό μας, την γενικότερη ευεξία.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 σε ένα ήσυχο σημείο στο Λαγονήσι έλαβε χώρα ένα ιδιαίτερο, ολοήμερο retreat με τίτλο «Θ-έρως». Όπως ανέφερε η διοργανώτρια και εισηγήτρια του retreat, Φαίδρα Κορμανού, η λέξη θέρος κρύβει μέσα της την λέξη έρως και είναι αυτή η ερωτική ενέργεια που μας θεραπεύει, μας δίνει ενέργεια και μας κάνει να ζούμε στο εδώ και στο τώρα ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι με ότι έχουμε γύρω μας αυτή τη στιγμή.

Η λέξη λοιπόν θεραπεία πηγάζει από το θέρος και τον έρωτα που είναι η ανυπέρβλητη αγάπη. Αυτός ήταν και ο στόχος του σεμιναρίου: η θεραπεία μέσω της προσφοράς, της αποδοχής, της ανιδιοτελούς αγάπης προς τον διπλανό και προς τον εαυτό μας. 

Φτάνοντας στην τοποθεσία της ομαδικής αυτής θεραπείας, ξεκινήσαμε με ένα δροσιστικό μπάνιο, συζήτηση και γνωριμία με τα μέλη της ομάδας. Συστηθήκαμε, συζητήσαμε χαλαρά, είπαμε γενικότερα ποιοι είμαστε και τι κάνουμε.

Διαλογισμός και Singing Bowls

Το πρώτο σκέλος του retreat εμπεριείχε διαλογισμό, ασκήσεις με δονήσεις, με τη βοήθεια των Singing Bowls, το μάντρα Ωμ, ένας ήχος που μέσα από την επανάληψή του βοηθάει τον ασκούμενο να συνδεθεί με την ολότητα «καθαρίζοντας» το νου από κάθε εμπόδιο. Σύμφωνα με τη Βεδική παράδοση, το Ωμ ήταν ο πρωταρχικός ήχος του σύμπαντος και θεωρείται το βουητό της κοσμικής ενέργειας. Μπορώ να πω, ότι αυτές οι δονήσεις είχαν μία εξαιρετική επίδραση, ο νους απελευθερώθηκε από δυσάρεστες σκέψεις, ενώ η καρδιά έμοιαζε να «γυμνάστηκε». Χωρίς διάθεση υπερβολής, έμοιαζε να έχει αναγεννηθεί. Ολοκληρώσαμε με μία αγκαλιά στον εαυτό μας, μία ένδειξη αγάπης ως προς εμάς και την ύπαρξή μας. 

Στη συνέχεια απολαύσαμε ένα γευστικό ρόφημα από βότανα, πριν περάσουμε στον εξωτερικό χώρο και κάνουμε μία ιδιαίτερη «βόλτα» γύρω από την πισίνα. Οι περισσότεροι από εμάς περπατάμε πατώντας πρώτα τη φτέρνα μας στο έδαφος.

Η Φαίδρα μάς έδειξε έναν διαφορετικό τρόπο, πατώντας πρώτα το πάνω μέρος. Η αλήθεια είναι πως μέχρι να συντονιστώ -εγώ τουλάχιστον- μου πήρε κάποια λεπτά. Ωστόσο, ομολογώ, ότι η αίσθηση ήταν εντελώς διαφορετική, η ενέργεια ήταν μοναδική. Ένιωθες σαν να βαδίζεις στον αέρα, σαν να είσαι ας το πούμε άυλος, γεγονός που χάριζε μία ξεχωριστή σωματική, αλλά και ψυχική αρμονία.

Dancing with the Wind

Μπορεί να θυμίζει τίτλο τραγουδιού ή ταινίας, όμως αποτελεί την ιδανική τεχνική για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να τον θεραπεύσουμε από ό,τι τον απασχολεί και τον «βασανίζει».

Όπως εξηγεί η Φαίδρα Κορμανού, η αρχαία και πολύτιμη τεχνική του Dancing with the wind που είναι η βάση όλων τον πολεμικών τεχνών. Το Dancing with the wind είναι μια αρμονική και ήπια τεχνική που βοηθά στη γείωση της ενέργειάς μας. Σταδιακά, κάνοντας την τεχνική αυτή, θα μπορείτε να ερωτευτείτε τον εαυτό σας. Η καθημερινή επανάληψη υποστηρίζει το μυοσκελετικό, το πεπτικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, κατευνάζει τον σωματικό πόνο, συμβάλλει στη γείωση της ενέργειας μας και την ευθυγράμμιση των τσάκρα.

Έτσι, λοιπόν, μετά από ένα μικρό διαλειμματάκι, στην αυλή του χώρου που φιλοξένησε το μοναδικό αυτό retreat, επιδοθήκαμε στην όμορφη χορογραφία της τεχνικής αυτής, σαν ένα χοροθεατρικό δρώμενο βγαλμένο από μία άλλη εποχή. Η επίδραση ήταν ξεχωριστή, οι κινήσεις έδιναν στο σώμα ενέργεια, αλλά και ηρεμία ταυτόχρονα, ο νους συμβάδιζε με τον χορό, ενώ η ατμόσφαιρα του σημείου με τον ήλιο και τον άνεμο σε πρωταγωνιστικό ρόλο προσέθεταν τη δική τους πινελιά στην διαδικασία.

Χορεύετε;

Το τελευταίο σκέλος του retreat ήταν από τα πιο απελευθερωτικά. Το τυχαίο βλέμμα σου ήταν αυτό που επέλεγε τον/την παρτενέρ σου, αυτόν/αυτήν που ταίριαζε η ενέργειά σου. Στο πρώτο τραγούδι ο/η παρτενέρ μας ήταν ο καθρέφτης μας. Οι κινήσεις μας ήταν ο καθρέφτης των δικών τους και αντίστροφα. Κάθε φορά που το τραγούδι άλλαζε, υπήρχε και μία διαφορετική χορογραφία, είτε με το ζευγάρι μας, είτε μετά ομαδικά.

Όπως προαναφέρθηκε,  η διαδικασία αυτή ήταν απελευθερωτική, διαδραστική, διασκεδαστική. Χορέψαμε, τραγουδήσαμε, πήγαμε με τον ρυθμό της μουσικής, της αγάπης, της σύνδεσης.

%ce%b6%ce%ae%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%86%cf%81%ce%bf2

Το retreat ολοκληρώθηκε με ένα εκπληκτικό, πλούσιο γεύμα με μυρωδιές και γεύσεις, που ικανοποιούσαν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ήταν, παράλληλα, ένας γευστικός γευστικός επίλογος, μία επιβράβευση του καθενός από εμάς, η αφομοίωση όλων όσων διδαχθήκαμε.

Γίναμε όλοι μία υπέροχη παρέα, μακριά απο πλάγια βλέμματα, ανοιχτοί ο ένας στον άλλον, ανοιχτοί προς εμάς τους ίδιους. Το retreat στο Λαγονήσι είχε εμπειρία, επαφή με νέα πρόσωπα, που ίσως δεν τα είχαμε δει ποτέ πριν στη ζωή μας, ωστόσο διαπιστώσαμε πολλά κοινά μεταξύ μας, ανταλλάξαμε εμπειρίες ζωής.

Ραντεβού στα Μέθανα

Αν θέλετε κι εσείς να ζήστετε μία ανάλογη εμπειρία, η Φαίδρα Κορμανού δίνει ραντεβού στα Μέθανα με ένα τριήμερο retreat, στις 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.

Ένα τριήμερο Αυτοΐασης, ενεργειακής ισορροπίας και διαλογισμού, που θα περιλαμβάνει ενίσχυση των αισθήσεων, αποτοξίνωση και ενεργειακή ισορροπία, ελαφριά άσκηση Dancing with the wind κίνηση στον χώρο αλληλεπίδραση και εμπιστοσύνη.

Είναι ιδανικό για ανθρώπους που θέλουν να μάθουν πώς να φροντίζουν και να εμπιστεύονται τον εαυτό τους. Όπως αναφέρει η Φαίδρα Κορμανού, «θα ακολουθήσουμε μια σειρά ασκήσεων διαλογισμού σε δράση, όπου θα μάθουμε να ισορροπούμε την ενέργεια μας και να βρισκόμαστε πάντοτε εστιασμένοι στο κέντρο μας. Θα λάβουμε ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει τις αισθήσεις μας, όσες κι αν είναι αυτές, να ενισχυθούν. Ο μεταβολισμός μας θα λειτουργεί καλύτερα, το ανοσοποιητικό μας σύστημα και η διάθεση μας θα βελτιωθούν. Θα ξανά θυμηθούμε πως είναι να κοιμόμαστε καλά και ο ύπνος να μας θρέφει και να μας θεραπεύει. Θα κινηθούμε στον χώρο και θα αλληλοεπιδράσουμε με χορό και κίνηση»

Τις πρακτικές θα συνοδεύουν τα singing bowls από το Θιβέτ, εναρμονίζοντας τα κύτταρα και τα όργανα μας στην πραγματική τους μελωδία, ενώ η κίνηση στον χώρο με το dancing with the wind ( Tai chi) θα βοηθήσει το μυοσκελετικό σύστημα και την ενέργεια.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στις ιαματικές πηγές των Μεθάνων, όποιος επιθυμεί μπορεί να ξεναγηθεί στο ηφαίστειο και στους αρχαιολογικούς χώρους και να περπατήσει σε αρχαία μονοπάτια.

Θα έχετε στη βαλίτσα σας ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης και ασκήσεις αυτοΐασης, τις οποίες μπορείτε να επαναλαμβάνετε καθημερινά για να νιώθετε πιο υγιής σε σωματικό και ενεργειακό επίπεδο.

Υλικό του εργαστηρίου:

– Ασκήσεις Αυτοΐασης και ενεργητικού διαλογισμού

– Πρόγραμμα αποτοξίνωσης και ενεργειακής ισορροπίας

– Κίνηση στον χώρο, Dancing With The Wind ( Tai chi)

– Ασκήσεις εμπιστοσύνης

– Χαλάρωση και ίαση στις ιαματικές πηγές των Μεθάνων.

* Όλες οι πρακτικές μας συνοδεύονται με τον θεραπευτικό ήχο των Singing Bowls.

Infο

Που: Μέθανα – Cavo Petra

Πότε: Παρασκευή 30 Αυγούστου, Σάββατο 31 Αυγούστου και Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

Επένδυση: 300€

Εarly bird μέχρι 20 Ιουλίου 240€

(περιλαμβάνει τις πρακτικές, 2ήμερη διανυκτέρευση και πρωϊνό )

Εγγραφή: στην φόρμα

Πρόγραμμα

Παρασκευή 30 Αυγούστου

19:00′ Έναρξη του εργαστηρίου, καλωσόρισμα.

Άσκηση ενεργητικού διαλογισμού για το τέλος της ημέρας. Άσκηση για πριν τον ύπνο, για να καθαρίσουμε τον νου μας και να κοιμόμαστε βαθιά και συνεχόμενα μέχρι το πρωί.

Σάββατο 31 Αυγούστου

08:00′ Πρωινό τσάι με βότανα

08:30′ με 09:30′ απολαυστικό πρωινό με σπιτικά υλικά και συνταγές από την ομάδα του ξενοδοχείου.

10:00′ με 12:00′ Παρουσίαση και εισαγωγή στο πρόγραμμα καθαρισμού, αποτοξίνωση και ενεργειακή ισορροπία.

Διάλειμμα 30′

12:30′ με 14:30′ Κίνηση στον χώρο Dancing With The Wind (ήπια άσκηση, πρόγονος του Τάι Τσι)

14:30′ με 16:30′ Διάλειμμα για ελαφρύ μεσημεριανό.

16:30′ με 18:30′ Χώρος Χορός σύνδεση – εμπιστοσύνη και αυτοΐαση.

19:00 επίσκεψη στις ιαματικές πηγές των Μεθάνων και χαλάρωση.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

08:00 Πρωινό τσάι με βότανα

08:30 με 10:00 απολαυστικό πρωινό με σπιτικά υλικά και συνταγές από την ομάδα του ξενοδοχείου.

10:00′ με 12:00′ Ολοκλήρωση του προγράμματος αποτοξίνωσης και ενεργειακής ισορροπίας.

13:00′ με 15:00′ Κίνηση στον χώρο Dancing With The Wind (ήπια άσκηση, πρόγονος του Τάι Τσι), Σύνδεση – οι σχέσεις μας στον χώρο, κίνηση και αλληλεπίδραση

15:00′ με 16:00′ Διάλυμα Μεσημεριανό σνακ.

16:00′ με 17:00′  Άσκηση αποχαιρετισμού, γείωση και αυτοΐαση.

Ποια είναι η Φαίδρα Κορμανού

%ce%b6%ce%ae%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%86%cf%81%ce%bf4

Η Φαίδρα Κορμανού μετά τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική, δέχθηκε ένα θαυμάσιο κάλεσμα καθώς αυτό που πάντοτε επιθυμούσε ήταν να βοηθά τους ανθρώπους και να τους οδηγεί στον δρόμο προς τη θεραπεία και την αυτοβελτίωση. Σπούδασε αρχαία Θεραπεία στο The Healing Hands Centre για 3 χρόνια.

Λατρεύει να κάνει βαθιά βουτιά στα προβλήματα των άλλων. Έχει όλα τα μέσα τις γνώσεις και το ταλέντο στην θεραπεία, για να βοηθήσει τον θεραπευόμενο, να βελτιώσει την υγεία του και την ποιότητα της ζωής του!

Αρχαία θεραπεία

– Αρχαίο Tai Θεραπευτικό Μασάζ

– Ηχοθεραπεία με Tibetan Singing Bowls

– Πρόγραμμα Detox & Διαλογισμού

– Αρχαίες Διατάσεις – αρχαία γιόγκα

– Dancing With The Wind (Tai Chi)

Ακολουθεί σπουδές Φυσιοθεραπείας και εργάζεται με ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Τα προγράμματά της παρακολουθούν άνθρωποι που θέλουν να ενισχύσουν την ευεξία τους ή θέλουν να διαχειριστούν τον πόνο στο φυσικό τους σώμα, στο μυοσκελετικό σύστημα (πιάσιμο στην μέση, παγωμένος ώμος, πιάσιμο στον αυχένα, κ.λ.π.)

Βρείτε τη Φαίδρα Κορμανού: FB : Προσωπική Αναδόμηση – Αρχαία θεραπεία

Phaedra Kormanou (Faidra Kormanou)

Trained by The Healing Hands Centre

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +306948597774

*Ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις κινητικών προβλημάτων, κρίσεων πανικού, κατάθλιψης κ.α. αναλαμβάνει σε συνεργασία με τον δάσκαλο της Rahul Bharti και την ομάδα του The Healing Hands Center.

Διαβάστε επίσης:

Αρχαίο θεραπευτικό μασάζ: Μια θαυμάσια, ολιστική, θεραπευτική τεχνική, ευεργετική για σώμα και νου

Σχετικά Άρθρα
%ce%ad%cf%87%cf%89-%ce%ba%ce%ae%ce%bb%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%ae%cf%820
“Έχω κήλη”: Ποια άσκηση είναι ασφαλής για μένα;
Προσοχή: Αυτά τα σπορ είναι τα πιο επικίνδυνα όταν είσαι διακοπές
Προσοχή: Αυτά τα σπορ είναι τα πιο επικίνδυνα όταν είσαι διακοπές
Navarino Challenge: Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού και ευεξίας επιστρέφει για 12η χρονιά
Navarino Challenge: Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού και ευεξίας επιστρέφει για 12η χρονιά
Τρέξιμο ή περπάτημα με τη ζέστη: Tips για να ασκηθείτε με ασφάλεια
Τρέξιμο ή περπάτημα με τη ζέστη: Tips για να ασκηθείτε με ασφάλεια
PUMA X Evangelia Platanioti: Τρία λεπτά, μια ολόκληρη ζωή
Πόσο διαφορετική αξία μπορεί να έχουν τρία λεπτά για τον καθένα μας;
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b7-%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9-%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b10
Αυτή η άσκηση θα σου δείξει πόσα χρόνια θα ζήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του