Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε: Το τραμπολίνο είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να αδυνατίσεις!

Φανταζόσταν ποτέ ότι θα αδυνατίζατε χοροπηδώντας; Κι, όμως, το τραμπολίνο είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να χάσεις κάποιος κιλά και να κρατηθεί σε φόρμα!

Στην χώρα μας ήρθε πριν λίγα χρόνια, χρησιμοποείται και ως όργανο φυσικοθεραπείας και το Ιnfowoman.gr το δοκίμασε και σας το προτείνει!

Η Μαρία Αργυροπούλου είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών και ασχολείται με το τραμπολίνο από τότε που αυτό ήρθε στην Ελλάδα, μιας και εργαζόταν στην εταιρεία που το πρωτοέφερε, ενώ συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα στα γυμναστήρια με τα οποία συνεργάζεται!

Άρα είναι το σωστότερο άτομο για να ρωτήσουμε και να μας διδάξει. Ναι, όπως καταλάβατε δοκιμάσαμε και εμείς το mini-τραμπολίνο της Μαρίας…

  1. Ποιος μπορεί να κάνει τραμπολίνο;

Όλοι και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τα παιδιά. Σίγουρα δεν ενδείκνυται σε εγκύους, άτομα που υποφέρουν από κύλες ή ιλλίγους. Κάνει, όμως, πολύ καλό σε εκείνους που υποφέρουν από κάποιο τραυματισμό στα γόνατα. Προσωπικά εμένα με βοήθησε πολύ γρήγορα στο να δυναμώσω τα πόδια μου μετά από έναν τραυματισμό που με ταλαιπωρούσε!

2. Τι κάνουμε πάνω στο τραμπολίνο;

Αερόβια διαλλειματική γυμναστική. Ξεκινάμε με απλές ασκήσεις για να συνηθίσουμε το πώς πρέπει να στεκόμαστε στο τραμπολίνο και στη συνέχεια προσαρμόζουμε την ένταση ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδό μας. Το καλό είναι ότι στις ασκήσεις με το τραμπολίνο δεν υπάρχει η πίεση που υφίσταται ο αθλούμενος στα ομαδικά αθλήματα. Ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει την προπόνηση στα μέτρα του.

3. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού;

Κανένας. Από τη στιγμή που οι ασκήσεις γίνονται σωστά και ο εξοπλισμός πληροί τις προδιαγραφές κανένας. Η κίνηση, άλλωστε, ξεκινά σιγά σιγά από κάτω και συνεχίζεται σε όλο το σώμα.

4. Τι χρειάζεται για να κάνει κάποιος τραμπολίνο;

Όχι πολλά πράγματα. Ρούχα που να μην τον εμποδίζουν στην κίνηση, αθλητικά παπούτσια και φυσικά ένα τραμπολίνο!

5. Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα τραμπολίνο ή ένα μάθημα με τραμπολίνο;

Οι τιμές μπορεί να ξεκινούν από 50€. Παλιότερα ίσως να ήταν λιγάκι πιο ακριβά, αλλά όχι πιά. Εξαρτάται φυσικά και από την ποιότητα που θα επιλέξει κάποιος. Στα γυμναστήρια, τώρα, συνήθως το τραμπολίνο συμπεριλαμβάνεται στα πακέτα που δίνουν, διαφορετίκα αν μιλάμε για ξεχωριστό μάθημα δεν στοιχίζει πάνω από 7€!

6. Τι μας προσφέρει η άσκηση με τραμπολίνο; 

Πέρα από διασκέδαση; Ενδυνάμωση, ισορροπία. Το σώμα μας δουλεύει από κάτω προς τα πάνω και έτσι γυμνάζονται οι δικέφαλοι και τετρακέφαλοι, οι κοιλιακοί (κυρίως το κάτω μέρος), αλλά και όλος ο κορμός. Ένας αρχάριος μπορεί  να αργεί να το καταλάβει, αλλά το σώμα του δυναμώνει από τα νύχια ως την κορφή πολύ γρήγορα!

7. Γιατί να κάνει κάποιος τραμπολίνο; 

Γιατί θα διασκεδάσει. Είναι ένας τρόπος να γυμναστείς χωρίς να βαρεθείς. Οι περισσότεροι ξεκινούν γυμναστική και μετά από λίγο καιρό βαριούνται. Με το τραμπολίνο δεν είναι έτσι, ενώ τα αποτελέσματα που ψάχνει ο καθένας γίνονται εμφανή αρκετά γρήγορα. Αν μάλιστα, ακολουθείται και ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και ύπνου τότε γίνονται ορατά ακόμα γρηγορότερα!

Εμείς πάντως που το δοκιμάσαμε σας το προτείνουμε. Είναι αρκετά δύσκολο, αφού πρέπει να μάθεις να ισορροπείς και να στέκεσαι σε όλο το πέλμα και όχι στις μύτες. Ναι, δεν έχει καμία σχέση με το χοροπηδηχτό που κάναμε μικρά στο κρεβάτι μας, αλλά η διασκέδαση, η αποφόρτιση και η ένταση που βγάζεις είναι το κάτι άλλο. Το τραμπολίνο, τελικά, είναι η άσκηση που θα προτιμήσουμε φέτος…

Ευχαριστώ πολύ τη Σοφία για την βοήθειά της.

Μαρία Αργυροπούλου

Taekwondo Αστέρας

Πετρουπόλεως 59

Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε: Aerial silks έχετε κάνει; Καιρός να ξεκινήσετε!

Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε: Γιατί να κάνεις pole dancing!

Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε: Χορός VS Kick Boxing. Τι να διαλέξω;

sstrempa

Recent Posts

5 λόγοι που ο εφηβικός έρωτας μπορεί να κρατήσει για πάντα, όπως του Jon Bon Jovi με τη σύζυγό του

«Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος…». Είναι ο όρκος που δίνεις στο γάμο. Όμως βλέποντας…

2 ώρες ago

Οι 5 κινήσεις για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας και το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά και μαζί του έχουν έρθει και τα έντονα καιρικά…

2 ώρες ago

Η Ελένη Τσολάκη κάνει επιτέλους πρεμιέρα με το «Πρωινό Σουσού» στο Open

"Κάλλιο αργά, παρά ποτέ" λέει ο θυμόσοφος λαός κι εμείς κρατάμε αυτή την παροιμία για…

2 ώρες ago

Οι τάσεις του φθινοπώρου, μέσα από φανταχτερές streetstyle επιλογές

Φανταχτερά ρούχα με εντυπωσιακό χαρακτήρα επέλεξε για φέτος το φθινόπωρο, η Βασιλίνα Μαριόλη με το…

3 ώρες ago

Άννα Αδριανού: Μας μίλησε για το ρόλο της στον «Έρωτα φυγά»

Η Άννα Αδριανού είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που βλέπουμε τη δεύτερη χρονιά του…

3 ώρες ago

«Η κοριτσιέρα των Βούρλων»: Η παράσταση για τα κορίτσια που αγαπήθηκαν πίσω από την Πορταρά, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στις περσινές παραστάσεις με τα συνεχόμενα sold out, συνεχίζεται για δεύτερη…

3 ώρες ago