Categories: FeaturedFitness

Πρωτοχρονιά με dress code αθλητικό ή αλλιώς SNF RUN 2023 – Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Δεν είναι ένας συνηθισμένος τρόπος να γιορτάζεις την Πρωτοχρονιά, αλλά αυτό είναι και ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο ασυνήθιστα ωραίο, έχοντας πλέον κατακτήσει ένα κοινό εκατοντάδων ανθρώπων, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει. Εάν το έχεις κάνει ήδη μία φορά, ξέρεις ότι μιλάμε για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς τον SNF RUN: FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Ξεκινάει στις 00:04, ακριβώς μετά την αλλαγή του χρόνου και το εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων, και καλύπτει μια διαδρομή 3 χιλιομέτρων γύρω από το στολισμένο ΚΠΙΣΝ.

Ο φετινός αγώνας SNF RUN: FIRST RUN έχει έναν επιπλέον ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το 2023 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Σπύρου Λούη, του Πρώτου Μαραθωνιονίκη, στους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα. Με αφορμή αυτήν την ιδιαίτερη επέτειο, θα απονεμηθούν αναμνηστικά κύπελλα στον πρώτο και στην πρώτη που θα τερματίσουν τον Πρωτοχρονιάτικο αγώνα. Το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal και που είχε αποκτηθεί από το ΙΣΝ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ.

Τα φωταγωγημένα έλατα και οι φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, η συναυλία του Jerome Kaluta με την Big Band του, πολλή μουσική, κεράσματα, μπαλόνια για τα παιδιά, το Παγοδρόμιο στο Κανάλι –αυτή τη φορά με συνθετικό πάγο, μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης-, και πολλές ακόμα εκπλήξεις συνθέτουν το σκηνικό της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ. Και όπως κάθε χρόνο, ένα μεγάλο πάρτι στην Αγορά θα περιμένει τους δρομείς στην επιστροφή τους, αυτή τη φορά με το DJ set του Ιταλού Beppe Loda!

Για να κάνετε την εγγραφή σας στον αγώνα επισκεφθείτε το snf.org ή πατήστε εδώ.

Ο SNF RUN: 2023 FIRST RUN δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο θα υπάρξει επίσημη χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους στην κατάκτηση του πρώτου στόχου του έτους.

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας | Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συμμετοχή σας – Ένα συμβολικό δώρο προς τα παιδιά

Ο αγώνας SNF RUN: 2023 FIRST RUN έχει και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με ελάχιστη συνδρομή των €5 (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί), μπορείς να κάνεις ένα διαφορετικό δώρο και να υποστηρίξεις δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αφιερώνουν το έργο τους στα παιδιά: το Καρκινάκι και το ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ ΚΔΑΠΑμεΑ  Δήμου Κω.

Γνωρίστε τους οργανισμούς που θα ενισχυθούν από τον αγώνα

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ δημιουργήθηκε από γονείς παιδιών με καρκίνο για να καλύψει το ενημερωτικό κενό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αναφορικά με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και να στηρίξει έμπρακτα τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ασθένεια. To ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, μεταξύ άλλων, ενισχύει το έργο της επιστημονικής–ιατρικής κοινότητας που ασχολείται με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, στηρίζει την οργανωμένη λειτουργία δομών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους, και διατηρεί την ιστοσελίδα www.karkinaki.gr την πρώτη και μόνη έως σήμερα «πύλη» ενημέρωσης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον αγώνα SNF RUN: 2023 FIRST RUN θα ενισχύσει την υλοποίηση δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεπίδρασης για παιδιά και εφήβους μετά το τέλος της θεραπείας τους και ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Στόχος των προγραμμάτων είναι η επανένταξη στην καθημερινότητα και η αποδοχή της ανάγκης για μακροχρόνια ιατρική και ψυχοκοινωνική παρακολούθηση.

Σβουρένειο ΚΔΑΠΑμεΑ  Δήμου Κω

Το Σβουρένειο ΚΔΑΠΑμεΑ  Δήμου Κω ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα φιλοξενεί άτομα 6 έως 45 ετών με νοητικά σύνδρομα και κινητικές αναπηρίες. Στόχος του είναι η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, αλλά και η εξοικείωση της κοινωνίας με τη διαφορετικότητα. Μέσα από τη δράση του, το Σβουρένειο προσπαθεί να καλλιεργήσει τις δεξιότητες του κάθε μαθητή του. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολείο και άλλα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, υλοποιεί μεταξύ άλλων προγράμματα προσαρμοσμένης κολύμβησης και ποδηλασίας, συν-εκπαιδευτικά εργαστήρια πηλού, σαπωνοποιίας και κεριών, και ενημερωτικές ημερίδες με τη συμμετοχή επιστημόνων ειδικής αγωγής, γιατρών και κοινωνικών επιστημόνων.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το SNF RUN: 2023 FIRST RUN θα συμβάλει στην κάλυψη του κόστους λειτουργίας των παραπάνω προγραμμάτων, καθώς και της επίσκεψης ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών σε αντίστοιχο κέντρο ευρωπαϊκής χώρας με προηγμένη κουλτούρα στην κοινωνική αντιμετώπιση της αναπηρίας.

Διαβάστε επίσης

Μετά «τα καλύτερα μας χρόνια», Ελπίδα και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος συναντιούνται ζωντανά στην Τοποθεσία Πλάκα!

Πολύτιμες διατροφικές συμβουλές που ανακουφίζουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα της περιόδου

Σοφία Κωστάρα

Recent Posts

Η Novo Nordisk Hellas με την ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2023

Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo…

3 ώρες ago

To plot twist του αιώνα: Η γλυκια Αμελί στην πραγματικότητα είναι πράκτορας της… KGB – Τι αποκάλυψε ο σκηνοθέτης

Ήταν το 2001, όταν η γλυκιά Αμελί Πουλέν μπήκε στη ζωή μας μέσα από την…

4 ώρες ago

Μπρους Γουίλις: Συγκινεί το πάρτι που διοργάνωσαν η πρώην και η νυν γυναίκα του -Τι λέει ο ίδιος στο βίντεο

Η Demi Moore μοιράστηκε ένα συγκινητικό μήνυμα αφιερωμένο στον πρώην σύζυγό της Μπρους Γουίλις, στα…

4 ώρες ago

Διατροφή με Ω-3: Τα 5 ψάρια που κάνουν καλό στο μυαλό ενός μεσήλικα

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι επιστήμονες με τις έρευνές τους επιβεβαιώνουν το ρητό…

4 ώρες ago

Τέμπη: 25χρονη πολυτραυματίας «ξύπνησε» από την καταστολή – Η κατάσταση της υγείας της

Η κατάσταση της υγείας μιας πολυτραυματία που συνήλθε από κώμα και παρουσιάζει σταθερή βελτίωση δίνει…

4 ώρες ago

Ο Γ. Παναγάκης μας μιλά για την πρώτη επίσκεψη μιας γυναίκας στον γυναικολόγο

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσει μια γυναίκα την πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο;…

4 ώρες ago