Αυτά είναι τα 4 αθλήματα που έχουν ολιστικά οφέλη για τις γυναίκες

αυτά-είναι-τα-4-αθλήματα-που-έχουν-ολιστ

Η σωματική άσκηση είναι βασική προτεραιότητα για τις γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους σε άψογη κατάσταση και να είναι πάντα σε φόρμα. Υπάρχει το κατάλληλο άθλημα για κάθε αθλητή ή αθλήτρια.

Κάποιοι θέλουν να αυξήσουν τη δύναμή τους, κάποιοι άλλοι να αδυνατίσουν, να γίνουν πιο ευλύγιστοι/ες, να ηρεμήσουν το μυαλό τους ή να βελτιώσουν την αντοχή τους. Υπάρχουν όμως και κάποια αθλήματα που ταιριάζουν ειδικότερα στις γυναίκες και προάγουν γενικότερα την υγεία τους.

Τη μακροπρόθεσμη επίδραση της συστηματικής άθλησης στον γυναικείο οργανισμό έχουν μελετήσει οι ερευνήτριες Cheryce L. Harrison, Angelica Lindén Hirschberg και Trine Moholdt σε μια μελέτη (1) τους που δημοσιεύτηκε στο Frontiers of Physiology τον Ιανουάριο του 2021. Συμπερασματικά, τονίζεται ο ευεργετικός ρόλος της τακτικής άσκησης σε μια σειρά από λειτουργίες του γυναικείου σώματος, όπως είναι η ρύθμιση των ορμονών, η μείωση των φλεγμονών και της πιθανότητας για υπέρταση μετά την εμμηνόπαυση, όπως επίσης και η αξία της ελεγχόμενης άσκησης κατά την εγκυμοσύνη.

Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε κάποια αθλήματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί μια γυναίκα σε οποιαδήποτε ηλικία. Ανακαλύπτοντας τι προσφέρει το κάθε ένα από αυτά, θα μπορέσετε να προσδιορίσετε ποιο καλύπτει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.

1. Τένις ή ρακέτες

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-4-%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%840

Ακόμη και αν δε γνωρίζετε που είναι το κοντινότερο σε εσάς tennis club, είναι πολύ πιθανό να έχετε παίξει ρακέτες στην παραλία, ένα άθλημα που είναι στενά συνδεδεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι. Και τα δύο αυτά αθλήματα βοηθούν στον σωστό συντονισμό των μυϊκών ομάδων και στην αυξημένη νοητική εγρήγορση. Επιπροσθέτως, πρόκειται για μια αερόβια άσκηση που τονώνει το σώμα, ενώ μπορεί να αυξήσει την κοινωνικότητά σας, μέσα από την αλληλεπίδραση με τους άλλους παίκτες ή παίκτριες.

2. Πεζοπορία στη φύση (hiking)

Ένα άλλο άθλημα που προσφέρει πολλαπλά οφέλη είναι η πεζοπορία στη φύση. Ακόμα κι αν περπατάτε τακτικά στην πόλη ή στον διάδρομο του σπιτιού ή του γυμναστηρίου, το hiking έχει μια άλλη διάσταση, καθώς θα σας επιτρέψει να αποσυνδεθείτε από τους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσετε την ελευθερία της αναπνοής σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό βοηθά μακροπρόθεσμα στην αναπλήρωση της πνευματικής ενέργειας και στη συναισθηματική ενδυνάμωση.

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-4-%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%842

Πριν αναχωρήσετε από την πόλη για μια πεζοπορική εκδρομή στη φύση, θα πρέπει να ετοιμάσετε κάποιες προμήθειες και να γεμίσετε το σακίδιο σας με φρούτα, υγρά, μπάρες δημητριακών και άλλα προϊόντα που θα σας επιτρέψουν να αναπληρώσετε την ενέργειά σας. Γιατί να μην ρίξετε μια ματιά στις προσφορές των μεγάλων αλυσίδων διατροφικών ειδών που παρουσιάζει το kimbino.gr στην ιστοσελίδα του; Στο φυλλάδιο Γαλαξίας(2) για παράδειγμα, θα βρείτε σε προσφορά εμφιαλωμένους φυσικούς χυμούς, μπάρες πρωτεΐνης Ζεμύθα σε δύο γεύσεις, αλλά και παστέλια, το κατ’ εξοχήν ενεργειακό σνακ για πεζοπορία.

3. Γιόγκα

Ένα άθλημα το οποίο χαρακτηρίζεται ως γυναικείο και προσφέρει πολλαπλά οφέλη είναι η γιόγκα. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί συνεχή προσπάθεια και δεν εστιάζει στην ταχύτητα ή τη δύναμη. Με τη γιόγκα θα νιώσετε μια αίσθηση ευεξίας, η οποία προφανώς μεταφράζεται σε καλύτερη ποιότητα ζωής.

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-4-%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%844

Ακόμη και αν δεν είστε ιδιαίτερα γυμνασμένες, με την πρακτική, το σώμα σας θα αποκτήσει προοδευτικά ευελιξία και τονικότητα. Η γιόγκα βοηθά επίσης στη βελτίωση της ποιότητας της αναπνοής αυξάνοντας την ικανότητα των πνευμόνων και παρέχοντας στο σώμα σας περισσότερο οξυγόνο. Επίσης, σας βοηθά να εστιάσετε στο παρόν μέσα από ασκήσεις αναπνοής, ώστε να ελέγχετε καλύτερα πιθανόν άγχος. Κάτι πολύ σημαντικό, όπως αναφέρεται σε μια μελέτη του Journals of Sexual Medecine που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (3) είναι ότι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή.

4. Τρέξιμο

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-4-%ce%b1%ce%b8%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%846

Το τρέξιμο είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες μορφές άσκησης που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα. Βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στην αύξηση της ταχύτητας και της δύναμης, στην τόνωση του σώματος. Τρέχοντας τακτικά, θα ενισχύσετε τις αρθρώσεις σας και να βελτιώσετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Έχοντας δει, εν συντομία, τα πολλαπλά οφέλη αυτών των αθλημάτων για τον γυναικείο οργανισμό δεν έχετε πλέον δικαιολογία για να μην οργανώσετε αλλιώς τη ζωή σας, συμπεριλαμβάνοντας την άθληση στην καθημερινότητά σας. Η τακτική ενασχόληση με κάποιο σπορ είναι βασικό συστατικό για τη σωματική και ψυχική ισορροπία.

1. Άθληση και σπορ: Η επίδρασή τους στη γυναικεία υγεία με την πάροδο του χρόνου στο pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

2. Γαλαξίας – Φυλλάδιο και προσφορές στο kimbino.gr

3. Η συνδρομή της γιόγκα στη βελτίωση της ερωτικής λειτουργίας στη γυναίκα (Journal of Sexual Medicine – 12 Νοεμβρίου 2009) στο health.harvard.edu

Διαβάστε επίσης

Roller skating: Αυτή είναι η πιο διασκεδαστική μορφή γυμναστικής για να χάσεις βάρος

Cardio στο Σπίτι: 10 Αερόβιες ασκήσεις για αρχάριους, χωρίς εξοπλισμό

Αυτές οι δραστηριότητες μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας

Σχετικά Άρθρα
Αυτά είναι τα διατροφικά λάθη που κάνεις και δεν βλέπεις αποτελέσματα με την γυμναστική
Αυτά είναι τα διατροφικά λάθη που κάνεις και δεν βλέπεις αποτελέσματα με την γυμναστική
Έρχεται το Hobby Festival 2022 στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ - Ξέρεις εσύ…!
Ανακάλυψε το επόμενο χόμπι σου στο Hobby Festival 2022 στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ
Η PUMA βρέθηκε στο Ioannina Lake Run, τo event που προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα
Η PUMA βρέθηκε στο Ioannina Lake Run, τo event που προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα
Η Billie Eilish ανακάλυψε τη γυμναστική και δηλώνει πως άλλαξε όλη της η ζωή!
Η Billie Eilish ανακάλυψε τη γυμναστική και δηλώνει πως άλλαξε όλη της η ζωή!
Πώς η τακτική άσκηση με βαράκια μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Πώς η τακτική άσκηση με βαράκια μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
5 ασκήσεις του 10λεπτου για εσένα που δεν έχεις καθόλου χρόνο
5 ασκήσεις του 10λεπτου για εσένα που δεν έχεις καθόλου χρόνο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του