Μάθε να έχεις καλή στάση στο σώμα σου κάθε μέρα, γυμνάζοντας τα σωστά σημεία

μάθε-να-έχεις-καλή-στάση-στο-σώμα-σου-κά
Όμορφη, αγέρωχη, ευθυτενής. Πείτε μου, αν δείτε να περνά από μπροστά σας μια κοπέλα με αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν θα τη θαυμάσετε; Πέρα από το θαυμασμό, εμείς θα σας πούμε και πώς θα της μοιάσετε…
Για να αποκτήσετε αυτή την αέρινη φιγούρα, θα πρέπει να φροντίζετε να γυμνάζετε το κεφάλι, την κοιλιά, τους ώμους, τους γοφούς και τα γόνατα.

Πάμε να δούμε πώς

Ψηλά το κεφάλι
Κρατάτε το κεφάλι ψηλά και κοιτάτε προς τον ορίζοντα. Αν κοιτάτε τα πόδια όταν περπατάτε, στρεσάρετε τον αυχένα και βέβαια χαλάτε τη στάση σας. Το σωστό είναι να κοιτάτε μακριά, κάτι που κάνει καλό και στην όραση.
Κάποιες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να είστε βέβαιοι ότι κρατάτε τη σπονδυλική στήλη στη σωστή στάση είναι: Με τα χέρια στους γοφούς κατεβάστε το σαγόνι στο στέρνο και στη συνέχεια κινήστε το κεφάλι προς τα πίσω, όσο γίνεται, επαναλαμβάνοντας πέντε φορές την κάθε κίνηση.
Μετά στρίψτε το κεφάλι πέντε φορές προς τα δεξιά και άλλες πέντε προς τα αριστερά, σαν να προσπαθείτε να κοιτάξετε πίσω, όμως μέχρι το σημείο που νιώθετε άνετα. Τέλος, προσπαθήστε πέντε φορές να ακουμπήσετε το αφτί στον ώμο τόσο στον δεξιό όσο και στον αριστερό.
Μέσα η κοιλιά
Οταν περπατάτε, είναι καλό να ρουφάτε την κοιλιά όσο πιο πολύ μπορείτε σαν να θέλετε να την μετακινήσετε προς τη σπονδυλική στήλη. Παράλληλα και όταν αναπνέετε είναι σκόπιμο να αναπνέετε βαθιά στην κοιλιά, καθώς δυναμώνει έτσι το διάφραγμά και οι μύες του στομαχιού. Η κοιλιά βρίσκεται στο μέσο του κορμιού, γι’ αυτό και το να είναι δυνατοί οι μύες της είναι σημαντικό για τη στάση και την ισορροπία σας. Οι κοιλιακοί, η γέφυρα και η σανίδα είναι όλες σημαντικές ασκήσεις για την ενδυνάμωση της περιοχής της κοιλιάς.
%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8e%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ac0
Προσέξτε τους ώμους σας
Οι ώμοι αποτελούν μέρος του κορμού. Το να τους κρατάτε σε καλή στάση βοηθάει να είναι το στέρνο σας ανοιχτό και να αναπνέετε καλύτερα. Μπορείτε να τους γυμνάσετε με βάρη, push-ups και σανίδα.
Δουλέψτε τους γοφούς
Οι γοφοί κρατούν τη λεκάνη στη σωστή θέση ώστε να αποφεύγετε πόνους στη μέση και χαμηλά στην πλάτη. Για να τους κρατάτε δυνατούς και ευλύγιστους, θα σας βοηθήσει να κάνετε βαθιά καθίσματα (squats) με τα πόδια ανοιχτά είτε στην ίδια ευθεία είτε έχοντας το ένα πόδι μπροστά και το άλλο πίσω. Πέντε βαθιά καθίσματα τη φορά, σε κάθε θέση, είναι αρκετά.
Γυμνάστε τα γόνατα
Χρειάζεται να είναι δυνατοί οι μύες που κινούν τα γόνατα ώστε να είναι υγιείς οι αρθρώσεις και να απορροφούν τους κραδασμούς. Τα βαθιά καθίσματα (squats) είναι ευεργετικά και για τα γόνατα, αφού στη διάρκειά τους γυμνάζονται οι μύες της περιοχής. Αν νιώθετε ανασφάλεια όσον αφορά την ισορροπία σας, είναι σκόπιμο να κρατιέστε από κάπου, για παράδειγμα, από την πλάτη μιας καρέκλας.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα
Η Super-Annie είναι 93 ετών και μας “βάζει όλους κάτω” χάρη σε αυτή την άσκηση που ξεκίνησε στα 89
Η Super-Annie είναι 93 ετών και μας “βάζει όλους κάτω” χάρη σε αυτή την άσκηση που ξεκίνησε στα 89
surfset-5-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b90
SurfSet: 5 λόγοι για να ξεκινήσετε τη γυμναστική πάνω σε σανίδα του σερφ – Βίντεο
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το ένα και μοναδικό μυστικό της αειθαλούς νεότητάς της όπως το αποκάλυψε η ίδια (video)
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το ένα και μοναδικό μυστικό της αειθαλούς νεότητάς της όπως το αποκάλυψε η ίδια (video)
Είμαι αρχάρια στη γυμναστική -μήπως να προσλάβω personal trainer;
Είμαι αρχάρια στη γυμναστική -μήπως να προσλάβω personal trainer;
Πώς με το περπάτημα μειώνεται ο κίνδυνος άνοιας για τις ηλικιωμένες γυναίκες!
Πώς με το περπάτημα μειώνεται ο κίνδυνος άνοιας για τις ηλικιωμένες γυναίκες!
Είναι 101 ετών και αποκαλύπτει σε όλους το μυστικό της μακροζωίας της
Είναι 101 ετών και αποκαλύπτει σε όλους το μυστικό της μακροζωίας της

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του