Κάνε αυτές τις 5 ασκήσεις και προετοιμάσου σταδιακά για το καλοκαίρι

κάνε-αυτές-τις-5-ασκήσεις-και-προετοιμά

προπόνηση

Μια ανάσα πριν από την άνοιξη και κάθε γυναίκα βάζει στόχους στο μυαλό της. Φυσικά ένας πρωταρχικός ανάμεσα σε αυτούς είναι η ενασχόληση με το σώμα και την άσκηση προκειμένου με το που θα φορέσουμε τα πιο ελαφριά καλοκαιρινά ρούχα -πόσω μάλλον το καινούριο μας μαγιό- να έχουμε την αυτοπεποίθηση που προσφέρει ένα γυμνασμένο σώμα.

Κι όχι μόνο αυτό. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, η άσκηση θα σε βοηθήσει και σε κάτι ακόμα. Στην απόκτηση σφριγηλής, νεανικής επιδερμίδας. Ποιος δεν θα το ήθελε;

Αν εφαρμόσεις τις παρακάτω ασκήσεις γυμναστικής, κρατώντας ένα σταθερό πρόγραμμα, γρήγορα θα κάνεις τους πάντες να αναρωτιούνται για την αλλαγή στο σώμα και την επιδερμίδα. Πρόσεξε μόνο. Το πρόγραμμα των ασκήσεων πρέπει να το εφαρμόσεις τρεις φορές την εβδομάδα. Για κάθε άσκηση, κάνε από τρία σετ.

Καθίσματα για δυνατά πόδια

Στάσου σε όρθια στάση, τα πόδια σου ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Κράτησε αλτήρες των δύο κιλών σε κάθε χέρι. Κράτησε τα χέρια παράλληλα με το έδαφος. Διατήρησε σταθερό τον κορμό και κάνε το πρώτο κάθισμα, σπρώχνοντας τη λεκάνη προς τα κάτω και πίσω. Επανέλαβε 15 φορές και κάνε τζόκινγκ πριν συνεχίσεις με την επόμενη άσκηση.

καθίσματα

Προβολές για ενδυνάμωση ποδιών και σμίλεμα γλουτών

Με την άσκηση γυμνάζονται μύες όπως προσαγωγοί, οι μύες του κορμού και οι γαστροκνήμιοι. Η άσκηση επικεντρώνεται σε κάθε πόδι ξεχωριστά, αλλά τονώνει ολόκληρα τα κάτω άκρα. Επίσης η κίνηση που απαιτείται βελτιώνει την ισορροπία του σώματος, η οποία σταδιακά χάνεται με τα χρόνια. Μπορείτε προαιρετικά να κρατήσετε και αλτήρες στα χέρια. Επαναλάβετε τις προβολές 10 φορές σε κάθε πόδι.

γέφυρα

Γέφυρα για δυνατή κοιλιά

Μια από τις ασκήσεις που δυναμώνουν όλο τον κορμό και ενεργοποιεί πολλούς μύες ταυτόχρονα. Για να την εκτελέσεις, θα πρέπει να ξαπλώσεις ανάσκελα σε ένα ατομικό στρώμα γυμναστικής ή το χαλί, να λυγίσεις τα γόνατα σου και να στηρίξεις καλά τα πόδια ( πέλματα) στο έδαφος. Κράτα τα χέρια σου στο πάτωμα, παράλληλα με το σώμα σου. Πιέζοντας τα πέλματα, σήκωσε τον ποπό για να έρθει το σώμα σου σε ευθεία. Μέτρησε ως το δέκα και κατέβα στην αρχική σου θέση αργά. Κάνε 15 επαναλήψεις.

προτάσεις χεριών

Προτάσεις χεριών με κέτλμπελ για γράμμωση σε ώμους 

Αποτελεσματικός τρόπος για να δυναμώσεις τους ώμους σου και να σφίξεις τους γλουτούς σου. Για να την εκτελέσεις αυτή την άσκηση, η κίνηση σου θα πρέπει να ξεκινάει από τον κορμό. Τα χέρια ανεβάζουν το κέτλμπελ στιγμιαία και επιβραδύνουν την επιστροφή, ενώ κάνεις κάθισμα.

σανίδα

Σανίδα για δυνατούς κοιλιακούς και ραχιαίους

Δύσκολη, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική άσκηση, που γυμνάζει κοιλιακούς, γλουτούς, ώμους, πλάτη. Πάρε την αρχική θέση της άσκησης «σανίδα» βάζοντας τους πήχεις στο πάτωμα και σηκώνοντας τον κορμό σου στην ευθεία με το έδαφος, με τις μύτες των ποδιών να ακουμπούν σε αυτό. Μείνε στη θέση αυτή και έπειτα παράλλαξε την άσκηση, σηκώνοντας τα χέρια σαν να πρόκειται να κάνεις κάμψεις, ακουμπώντας τις παλάμες στο έδαφος. Επανάλαβε 10 φορές.

Σχετικά Άρθρα
"Έχω κάνει αυξητική στήθους. Είναι ασφαλές να γυμναστώ και πότε;" - Ο ειδικός απαντά
“Έχω κάνει αυξητική στήθους. Είναι ασφαλές να γυμναστώ και πότε;” – Ο ειδικός απαντά
Δεν χάνεις το λίπος στην κοιλιά όσο κι αν προσπαθείς; Ιδού 5 λόγοι που συμβαίνει αυτό
Δεν χάνεις το λίπος στην κοιλιά όσο κι αν προσπαθείς; Ιδού 5 λόγοι που συμβαίνει αυτό
Λίγο πριν βγείτε στην πλαζ, εξαφανίστε την κυτταρίτιδα
Λίγο πριν βγείτε στην πλαζ, εξαφανίστε την κυτταρίτιδα
Στην Ισπανία οι γυναίκες θα δικαιούνται «άδεια περιόδου» κάθε μήνα - Μια απόφαση που ελπίζουμε να βρει μιμητές
Στην Ισπανία οι γυναίκες θα δικαιούνται «άδεια περιόδου» κάθε μήνα – Μια απόφαση που ελπίζουμε να βρει μιμητές
Απίστευτο: Αν διένυες τον χρόνο που σκρολάρεις καθημερινά στα social media, μέσα σε 20 μέρες θα έφτανες μέχρι την κορυφή του Έβερεστ
Απίστευτο: Αν διένυες τον χρόνο που σκρολάρεις καθημερινά στα social media, μέσα σε 20 μέρες θα έφτανες μέχρι την κορυφή του Έβερεστ
Dare Dance Festival: Το φεστιβάλ που έρχεται να ενώσει περισσότερους ανθρώπους, μέσω του χορού
Dare Dance Festival: Το φεστιβάλ που έρχεται να ενώσει περισσότερους ανθρώπους, μέσω του χορού

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του