Εσύ έχεις δοκιμάσει να κάνεις γιόγκα πάνω σε σανίδα μέσα στο νερό; Είναι πραγματική αποκάλυψη

Εδώ και καιρό κατηφορίζοντας στην παραλία του Πόρτο Ράφτη βλέπαμε χέρια τεντωμένα, πόδια στον αέρα, σώματα να προσπαθούν να ισορροπήσουν πάνω σε μια σανίδα του surf και όλα αυτά μέσα στο νερό. Δεν το συζητώ, αυτή η μορφή γυμναστικής μας φάνηκε εξαιρετικά δελεαστική και αμέσως μετά η συζήτηση με τη γυμνάστρια, Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου, μας διαφώτισε όσο έπρεπε γι’ αυτήν τη νέα μορφή εκτέλεσης της γιόγκα μέσα στο νερό. Και το όνομα αυτής, sup yoga.

Φυσικά, δεν θα παραλείπαμε ποτέ να σας ενημερώσουμε κι εσάς, αλλά και να σας παροτρύνουμε αν θέλετε να το δοκιμάσετε να κατευθυνθείτε μέχρι τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη (iopor.com) όπου όχι μόνο θα μυηθείτε στα μυστικά μιας νέας άσκησης, αλλά και θα διασκεδάσετε, αποφορτίζοντας κάθε ένταση.

Αλεξάνδρα, πες μας τι ακριβώς είναι το sup yoga

Το sup yoga ειναι ο συνδυασμός yoga και SUP δλδ η προπόνηση της yoga γίνεται πάνω σε μια σανίδα μέσα στο νερό. Η γιόγκα πάνω στο sup δημιουργήθηκε για να μπορέσει ο ασκούμενος να κάνει την προπόνησή του στην φύση και σε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον.

Μπορείς να κάνεις sup γιόγκα όπου υπάρχει νερό. Έτσι και το χειμώνα μπορείς να κάνεις σε πισίνα.

%ce%b5%cf%83%cf%8d-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%cf%800

Από πότε αρχίζει να γίνεται γνωστό το άθλημα στην Ελλάδα;

Το άθλημα του sup ξεκίνησε στην hawai όταν δεν υπήρχε κύμα και οι surfers δεν μπορούσαν να μείνουν μακριά από το νερό. Στην ουσία η γιόγκα πάνω στο sup δημιουργήθηκε όταν άρχισαν οι δάσκαλοι να πειραματίζονται για το πώς θα κάνουν την εξάσκησή τους σε μια σανίδα.

Τι χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος που θέλει να εξασκήσει το άθλημα; Χρειάζονται ειδικές δεξιότητες ισορροπίας ή να έχει παρακολουθήσει μαθήματα yoga;

Σίγουρα οι στάσεις τις γιόγκα είναι πιο απαιτητικές επειδή βρίσκεσαι πάνω σε μια σανίδα.

Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνεις ακόμα περισσότερο την ισορροπία σου. Οι θέσεις της γιόγκας γίνονται ακόμα πιο δύσκολες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δυσκολία και να γυμνάζεται ο ασκούμενος ακόμα περισσότερο. Γενικά με το νερό αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κίνητρο για γυμναστική καθώς είναι πολλοί που βαριούνται να βρίσκονται κλεισμένοι σε μια αίθουσα.

Επίσης, είναι ακόμα πιο ευεργετική η όλη διαδικασία γιατί ο ασκούμενος βρίσκεται στη θάλασσα.

%ce%b5%cf%83%cf%8d-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%cf%802
dav

Ποια είναι τα οφέλη του; Ποιες μυϊκές ομάδες γυμνάζει;

Γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, είναι μια full-body γυμναστική. Βοηθάει στην ψυχική υγεία καθώς ο ασκούμενος είναι κοντά στην φύση. Οι ασκήσεις της γιόγκας από μόνες τους είναι δύσκολες και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο όταν αυτές γίνονται πάνω στην σανίδα.

Ποιοι μπορούν να κάνουν sup yoga; Υπάρχει κάποιος περιορισμός;

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 6 χρονών μέχρι 100, αρκεί να ξέρουν κολύμπι. Φυσική κατάσταση δεν είναι κάτι που χρειάζεται ο ασκούμενος.Την πρώτη φορά μπορεί να πάει μια χαλαρή βόλτα και κοντά στη στεριά και να δοκιμάσει μερικές εύκολες ασκήσεις. Έτσι κι αλλιώς η φυσική κατάσταση είναι κάτι που χτίζεται σιγά σιγά και μέσα από το sup μπορείς να δεις αμέσως διαφορά και αλλαγή και στη φυσική κατάσταση, αλλά και να αποκτήσεις γράμμωση. Ανάλογα με την φυσική διάπλαση του καθενός υπάρχουν και διαφορετικές σανίδες υπάρχουν παιδικές σανίδες για παιδιά. Και γενικά ανάλογα με το ύψος και βάρος μπορείς να βρεις εύκολα τον τύπο σανίδας που σου ταιριάζει.

Πού μπορεί κανείς να σας βρει και να κάνει μαθήματα;

Βρισκόμαστε στιςαθλητικές εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού οΜίλου Πόρτο Ραφτη.

Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχει μαζί του;

Το μόνο που χρειάζεται ο ασκούμενος είναι άνετα ρούχα, μαγιό, σανίδα που συνήθως νοικιάζει από την κάθε σχολή και δεν είναι ακριβή.

Σχετικά Άρθρα
Hilary Duff: Το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί
Hilary Duff: Αυτό είναι το μυστικό στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί για γρήγορα αποτελέσματα
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Άννα Ντουντουνάκη στα 50μ. πεταλούδα
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Άννα Ντουντουνάκη στα 50μ. πεταλούδα
4 διαδρομές γεμάτες προκλήσεις, φύση και εκπλήξεις στην Άνδρο!
Andrus Beer Trail Race Festival: 4 διαδρομές γεμάτες προκλήσεις, φύση και εκπλήξεις στην Άνδρο!
Μια urban όαση ευεξίας και ομορφιάς στην καρδιά της Αθήνας
Μια urban όαση ευεξίας και ομορφιάς στην καρδιά της Αθήνας
Τρέχουμε για καλό και καλωσορίζουμε το νέο έτος με το δεξί… αθλητικό παπούτσι
Τρέχουμε για καλό και καλωσορίζουμε το νέο έτος με το δεξί… αθλητικό παπούτσι
Έχω αρθρίτιδα. Τι γυμναστική πρέπει να κάνω;
Έχω αρθρίτιδα. Τι γυμναστική πρέπει να κάνω;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του