Έχει ημερομηνία λήξης το νερό; Τι πρέπει να προσέξουμε

έχει-ημερομηνία-λήξης-το-νερό-τι-πρέπε

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί αν λήγει το νεράκι που πίνουμε από τα εμφιαλωμένα μπουκάλια. Tα περισσότερα εμφιαλωμένα νερά έχουν μια ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο μπουκάλι, αλλά στην πραγματικότητα το νερό δεν χαλάει, μας λέει η Νικολία Σαλιάι, τεχνολόγος Τροφίμων, M.Sc.

Υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί μαρκοπρόθεσμα λόγω της συσκευασίας ή του περιβάλλοντος αποθήκευσης. Παρόλο που το “ληγμένο” μη ανοιγμένο εμφιαλωμένο νερό δεν πρόκειται να σου κάνει κακό, δεν σημαίνει ότι θα γίνει και καλύτερο όσο παλιώνει.

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού, συνήθως είναι από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET) για κοινά μπουκάλια ή από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE) που χρησιμοποιείται στους ψύκτες, είναι αποστειρωμένα και καλά σφραγισμένα. Ωστόσο αυτά τα υλικά είναι ελαφρώς πορώδη, οπότε το νερό με την μακρά πάροδο του χρόνου μπορεί να απορροφήσει τις χημικές ουσίες από τη συσκευασία ή από το περιβάλλον που είναι αποθηκευμένο και να αποκτήσει μία ιδιαίτερη γεύση.

Οι πραγματικές ανησυχίες ξεκινούν από τη στιγμή που θα ανοίξουμε το μπουκάλι αφού με την παρατεταμένη έκθεση στο φως του ήλιου ή σε πηγές θερμότητας ευνοείται η ανάπτυξη φυκών ή και μούχλας. Όπως άλλωστε θα συνέβαινε και στο νερό από την πηγή. Γι’ αυτό καλό είναι να το καταναλώνουμε σχετικά άμεσα.

Πώς μπορεί να αλλοιωθεί το περιεχόμενο;

Το περιεχόμενο μπορεί να αλλοιωθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Καταρχήν από τις συνθήκες παραγωγής, διακίνησης ή αποθήκευσης του, αλλά και από εμάς τους ίδιους. Για παράδειγμα αν πιούμε μια γουλιά νερό, τα χείλη και το στόμα μας εισάγουν μικροοργανισμούς στο νερό μας. Σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στο σπίτι ή το γραφείο και το φως του ήλιου, αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορούν να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται αρκετά γρήγορα, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το περιεχόμενο.

Διαβάστε επίσης

Κατάθεση ψυχής από Αρναούτογλου: «Πήγα σε ψυχολόγους, σε ψυχίατρο για να ξαναβρώ τα νώτα μου»

Έλενα Παπαρίζου για Mad Clip: “Αν έχουμε λεφτά να πίνουμε θα πρέπει να έχουμε λεφτά να παίρνουμε και ένα ταξί”

Β. Σταυροπούλου: “Για να βοηθήσουμε κάποιον να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα του, θα πρέπει να είμαστε εμείς το παράδειγμα”

Σχετικά Άρθρα
Η πιο απλή και διασκεδαστική άσκηση για γυμνασμένα πόδια
Η πιο απλή και διασκεδαστική άσκηση για γυμνασμένα πόδια
Μήπως η διατροφή σου εμποδίζει τη γυμναστική σου να δώσει αποτελέσματα;
Μήπως η διατροφή σου εμποδίζει τη γυμναστική σου να δώσει αποτελέσματα;
Ποιο είναι το μυστικό για γερά οστά; Μάθετέ το και μην το εγκαταλείψετε ποτέ
Ποιο είναι το μυστικό για γερά οστά; Μάθετέ το και μην το εγκαταλείψετε ποτέ
Έτοιμοι για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας έπειτα από δύο χρόνια
Έτοιμοι για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας έπειτα από δύο χρόνια
Περπάτημα, το θαυματουργό - Πόσα λεπτά αρκούν για να δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται;
Περπάτημα, το θαυματουργό – Πόσα λεπτά αρκούν για να δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται;
%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%ac%ce%ba%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b5%ce%b9-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%cf%810
Η Μαρία Σάκκαρη γράφει ιστορία – Προκρίθηκε στους 4 του US Open!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του