Αληθινή ιστορία: «Έχασα 30 κιλά και τα κράτησα μακριά κάνοντας τα παρακάτω»

Όλες οι γυναίκες, έστω και μια φορά στη ζωή τους, έχουν πει ότι ξεκινούν δίαιτα. Έχουν παλέψει για να χάσουν ορισμένα κιλά, άλλες πολλά άλλες λίγα, αλλά το έχουν κάνει. Όλες έχουν πέσει στην “παγίδα” του αδυνατίσματος. Άλλες κατάφεραν και ξέφυγαν και άλλες το παλεύουν ακόμα…

H Emily Abbate διηγείται πώς κατάφερε να κερδίσει αυτόν τον αγώνα και να χάσει 30 κιλά και να μην τα ξαναπάρει. Ήταν τελικά απαραίτητη μόνο η γυμναστική και η σωστή διατροφή ή το πιο δυνατό συστατικό σε αυτόν τον αγώνα είναι η ψυχολογική υποστήριξη;

“Στη ζωή υπάρχουν χιλιάδες αγώνες τους οποίους κερδίζουμε και αξίζει να γιορτάζουμε. Για μένα η αποφοίτησή μου από το κολλέγιο, η μετακόμιση από το πατρικό μου και η πληρωμή στο πρώτο μου νοίκι ήταν μερικοί από αυτούς. Το μεγαλύτερο κατορθωμά μου όμως ήταν άλλο: Έχασα -και κράτησα μακριά- 30 κιλά!

Θυμάμαι την ημέρα που ξεκίνησα το ταξίδι μου σαν να ήταν χθες. Ήμουν στο κολλέγιο και ήξερα ότι δεν ήμουν πολύ αδύνατη. Ποτέ δεν μου άρεσε να κοιτάζω ολόσωμες φωτογραφίες μου. Μέχρι εκείνο το σημείο, όμως, δεν είχα νιώσει ποτέ την ανάγκη να αντιμετωπίσω τα κιλά μου. Όταν, ένα βράδυ που καθόμουν στον κοιτώνα μου προσπαθώντας να ολοκληρώσω μια εργασία, την είδα. Η ζυγαριά μου!

Και αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα. Την τράβηξα κάτω από το κρεβάτι και ακούμπησα με προσοχή μόνο το δάχτυλό μου πάνω της. Όταν ανέβηκα ολόκληρη έκλεισα τα μάτια μου. Εκείνα τα 3 δευτερόλεπτα μου φάνηκαν ώρες! Κι όταν τα άνοιξα και κοίταξα κάτω, πάγωσα. Με δάκρυα στα μάτια αναρωτιόμουν πώς έφτασα σε αυτό το σημείο: 93 κιλά!

Έπρεπε κάτι να κάνω. Χωρίς πολλή σκέψη φόρεσα τα αθλητικά μου, βγήκα από την εστία και άρχισα να τρέχω όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Μέσα σε 30″ είχα καταρρεύσει πάνω στο γρασίδι. Πώς έφτασα εδώ; Γιατί έγινα έτσι; 93 κιλά! Τα νούμερα χοροπηδούσαν στο μυαλό μου! Και εκεί μέσα στα δάκρυα και την απόγνωσή μου, αποφάσισα να κάνω κάτι. Έπρεπε να κάνω κάτι, δεν θα άφηνα τα πράγματα να συνεχίσουν έτσι!

Εφτά χρόνια μετά, πολλά έχουν συμβεί. Τίποτα δεν είναι ίδιο με το βράδυ εκείνο που τα πόδια μου δεν με σήκωναν από το έδαφος. Έκανα προπονήσεις και έτρεχα σε ημιμαραθωνίους μέχρι που κατάφερα να τρέξω σε δυο μαραθώνιους μέσα σε έξι μέρες – κάτι που η Emily των 93 κιλών ποτέ δεν φανταζόταν!

Ακόμα και τώρα τόσα χρόνια μετά, ξέρω ότι το να διατηρήσεις μια καλή φυσική κατάσταση και τα κιλά σου μακριά είναι καθημερινός αγώνας, είναι δέσμευση ζωής. Σας παρουσιάζω, όμως, τα 3 βασικά πράγματα που έμαθα προσπαθώντας και καταφέρνοντας να χάσω 30 κιλά:

  1. Ποτέ μην αποκλείεις τίποτα

    Οι περισσότερες – γρήγορες – δίαιτες σου προτείνουν να αποκλείσεις κάποιες τροφές από το διατροφικό σου πρόγραμμα. Το να διαγράψω, όμως, τροφές με έκανε να τις θέλω περισσότερο. Αντί, λοιπόν, να αποκλείσω τις “κακές” τροφές ρύθμισα τις ποσότητες που κατανάλωνα. Οι μερίδες μου περιείχαν από όλα, σε σωστή ποσότητα. Και ενώ είναι δύσκολο να σταματήσεις στο ένα κυπελάκι παγωτό, έμαθα να εκτιμώ και να απολαμβάνω αυτή την ποσότητα!

  2. Κάνε κάτι που σε χαροποιεί

    Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες ώρες σπατάλησα πάνω σε ένα ελλειπτικό μηχάνημα προσπαθώντας να αδυνατίσω. Δεν κατάφερνα τίποτα. Μισούσα το γυμναστήριο! Και έπειτα άρχισα να τρέχω στο ύπαιθρο. Ούτε αυτό μου άρεσε, αρχικά, αλλά τελικά το λάτρεψα. Έγινε η διέξοδός μου. Ένιωθα άνετα. Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε δεν θα τα καταφέρεις. Επίλεξε μια δραστηριότητα που θα σου ταιριάζει, μέσα από την οποία θα είσαι ο εαυτός σου και θα πετύχεις το στόχο σου. Αρκεί μόνο να σου αρέσει αυτό που κάνεις…

  3. Έχε δίπλα σου ανθρώπους που σε στηρίζουν

    Βρες ανθρώπους που στηρίζουν τις αποφάσεις σου. Μπορεί να μην θέλουν όλοι να τρέχουν μαζί σου τα ξημερώματα, αλλά θα καταλάβουν τις δικές σου ανάγκες. Ακόμα και αν παρασυρθείς μια φορά εκείνοι δεν θα σε αφήσουν έτσι…

Η Ριάνα εξομολογείται τη «μάχη» που δίνει κάθε πρωί με το σώμα της

Τι έτρωγε κάθε μέρα η Audrey Hepburn και πώς κατάφερνε να παραμένει αδύνατη χωρίς δίαιτα;

Λίπη: Η καλή και η κακή πλευρά τους – Πώς θα πάρουμε μόνο τα θετικά από αυτά;

sstrempa

Recent Posts

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

5 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

10 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

10 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

10 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

11 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

12 ώρες ago