Αυτή η κίνηση καθημερινά θα σου χαρίσει πολλά και καλά χρόνια υγείας

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και καρδιακών παθήσεων.

Το NHS συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης κάθε εβδομάδα.

Για τη μελέτη, η ομάδα εξέτασε δεδομένα από εννέα μελέτες που αφορούσαν περισσότερα από 480.000 άτομα, ηλικίας 35 έως 84 ετών.

Στην ανάλυση συμπεριλήφθηκαν υγιή άτομα καθώς και ασθενείς με καρδιακές παθήσεις, εκ των οποίων το 53% ήταν γυναίκες.

Ποια, όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές είναι η κίνηση “κλειδί”; Σύμφωνα με τους ερευνητές το ανεβαίνετε τις σκάλες μειώνει κατά 24% τις πιθανότητες να πεθάνετε από οποιαδήποτε αιτία.

Το να ανεβαίνετε σκάλες αντί να χρησιμοποιείτε το ασανσέρ σχετίζεται με καλύτερη υγεία της καρδιάς και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λένε οι επιστήμονες.

Νέα έρευνα δείχνει ότι η τακτική χρήση των σκαλοπατιών συνδέεται με 24% μειωμένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και 39% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από καρδιοπάθεια.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι τα ευρήματα, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο προληπτικής καρδιολογίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στην Αθήνα, δείχνουν ότι ακόμη και σύντομες εκρήξεις δραστηριότητας, όπως το ανέβασμα σκάλας, θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Βοηθά σημαντικά την καρδιά

Η Δρ Sophie Paddock, του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας και του Norfolk and Norwich University Hospital Foundation Trust, στο Νόργουιτς, δήλωσε στον Ιndependent: «Αν έχετε την επιλογή να πάρετε τις σκάλες ή το ασανσέρ, προτιμήστε τις σκάλες, καθώς θα βοηθήσει την καρδιά σας».

«Ακόμα και οι σύντομες εκρήξεις σωματικής δραστηριότητας έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία και οι σύντομες εκρήξεις αναρρίχησης σε σκάλες θα πρέπει να είναι ένας εφικτός στόχος για να ενσωματωθεί στην καθημερινή ρουτίνα».

Η σωματική αδράνεια συνδέεται με έναν στους έξι θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το Γραφείο Βελτίωσης της Υγείας και Ανισοτήτων.

Εκτός από τη μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου, διαπιστώθηκε επίσης ότι το ανέβασμα σκάλας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής, της καρδιακής ανεπάρκειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η Δρ Sophie Paddock προσθέτει: «Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, θα ενθαρρύναμε τους ανθρώπους να ενσωματώσουν το ανέβασμα σκαλοπατιών στην καθημερινή τους ζωή. Η μελέτη μας υπέδειξε ότι όσο περισσότερες σκάλες ανεβαίνουν, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη – αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί. Έτσι, είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι, είτε αλλού, ανεβείτε τις σκάλες».

Διαβάστε επίσης

Σωστό βάρος, σωστή διατροφή, άσκηση και όχι κακές συνήθειες κρατούν μακριά τα νοσήματα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η άγνωστη ιστορία του χορού με τον Τραβόλτα και… η παρέμβαση που τους «έσωσε»

Σχετικά Άρθρα
Διεθνής Ημέρα Γιόγκα: Η αρχαία πρακτική που ενώνει σώμα και πνεύμα
Διεθνής Ημέρα Γιόγκα: Η αρχαία πρακτική που ενώνει σώμα και πνεύμα
Cardio για γυναίκες βάρη για άντρες;
Cardio για γυναίκες βάρη για άντρες;
10 συμβουλές για υγιή καρδιά και μακροζωίας
10 συμβουλές για δυνατή καρδιά και μακροζωία
Navarino Challenge 2024: Το μεγαλύτερο multi-sport event παρουσίασε τις φετινές του δράσεις
Navarino Challenge 2024: Το μεγαλύτερο multi-sport event παρουσίασε τις φετινές του δράσεις
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για έναν δραστήριο τρόπο ζωής - Η θέση της Αθήνας
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για έναν δραστήριο τρόπο ζωής – Η θέση της Αθήνας
%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8a%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf0
Νέος εξοπλισμός και προϊοντα που κάνουν την πεζοπορία με ζεστές καιρικές συνθήκες παιχνιδάκι

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του