Αυτές είναι οι νέες τάσεις του Personal Training που ήρθαν για να μείνουν!

αυτές-είναι-οι-νέες-τάσεις-του-personal-training-που-ή

Η επιστροφή στη κανονικότητα γίνεται πλέον με αργά και σταδιακά βήματα και η αισιόδοξη πλευρά είναι ότι η πανδημία, μας άφησε ορισμένες καλές συνήθειες. Τις μέρες της καραντίνας, η ανάγκη να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας αυξήθηκε και οδήγησε πολλούς στις online προπονήσεις μέσα από την άνεση του σπιτιού τους.

Παρά τις δυσκολίες του, αυτό το μοντέλο άσκησης, βρήκε αρκετούς υποστηρικτές προσφέροντας το πλεονέκτημα της ευελιξίας, ειδικά για όσους και όσες έχουν μια έντονη καθημερινότητα με μεγάλη πίεση χρόνου. Μπορεί οι χώροι γυμναστικής να είναι πλέον ανοιχτοί, όμως η ανάγκη για ευέλικτες προπονήσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας δύσκολης καθημερινότητας, παρέμεινε.

Η exclusive fitness, Ιωάννα Λαουμτζή εξηγεί πως το νέο μοντέλο άσκησης, Hybrid Personal Training δίνει την επιλογή στον καθένα να παρακολουθεί προπονήσεις είτε στο χώρο του γυμναστηρίου, είτε στην άνεση του χώρου του online ή ακόμα και το συνδυασμό των δύο προηγούμενων. Ο ασκούμενος/-η επιλέγει ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, όταν, όπως και όπου ακριβώς επιθυμεί να ασκηθεί.

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-personal-training-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ae0
Photo Credits: Αλίκη Ευαγγελινού

Fitness Consulting

Για όσους δε θέλουν ακόμα και μετά τη πανδημία να αποχωριστούν το “προσωπικό” τους γυμναστήριο στο σπίτι, υπάρχουν προτάσεις που θα βελτιώσουν την εμπειρία της άσκησης και θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας έμπειρος trainer που θα εξετάσει τις ανάγκες του ασκούμενου και θα δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου. Ένα από τα σημαντικότερα tips είναι να διαχωριστεί ο χώρος άσκησης από το υπόλοιπο σπίτι, ακόμα και αν τα τετραγωνικά είναι περιορισμένα.

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-personal-training-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ae2
Photo Credits: Ροντρίγκο Βαλσάμης

YouTube Smart Workouts

Η δύναμη της τεχνολογίας είναι πλέον αδιαμφισβήτητη και μας παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτευχθεί το Hybrid μοντέλο άσκησης. Τα Youtube Smart Workouts, προσφέρουν ευελιξία εξασφαλίζοντας περισσότερα οφέλη αφού παρέχουν την καθοδήγηση των έμπειρων trainers χωρίς τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου.

Ακόμα και για τους πιο σκεπτικούς που θεωρούν ότι τα online workouts δεν είναι προσωποποιημένα, η απάντηση έρχεται από την πληθώρα των video που προσφέρονται πλέον και θα καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες, δωρεάν ή με ένα πολύ μικρό κόστος.

Το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για μια αποτελεσματική online προπόνηση είναι να υπάρχει μια βασική γνώση τεχνικής ασκήσεων, ώστε να αποφεύγονται τυχόν τραυματισμοί. Το επόμενο βήμα, είναι η επιλογή του κατάλληλου trainer. Είναι σημαντικό το πρόγραμμα άσκησης να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ασκούμενου και να μπορεί να ακολουθηθεί εύκολα. Ένας καλός trainer παρέχει συνεχή ανατροφοδότηση και δίνει πάντα ξεκάθαρες οδηγίες, εξασφαλίζοντας άμεσα πολύ θετικά αποτελέσματα.

Info:

Περισσότερα για την exclusive fitness, Ιωάννα Λαουμτζη εδώ

Follow Ioanna Laoumtzi

Κεντρική φωτό: credits – Ροντρίγκο Βαλσάμης

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα διατροφικά λάθη που κάνεις και δεν βλέπεις αποτελέσματα με την γυμναστική

Θέλεις να έχεις πιο «κοφτερό» μυαλό; Τόσες ώρες την εβδομάδα πρέπει να γυμνάζεσαι!

Πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζομαι; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει την απάντηση!

Σχετικά Άρθρα
4 οφέλη της γυμναστικής με σχοινάκι εκτός από την απώλεια θερμίδων
4 οφέλη της γυμναστικής με σχοινάκι – εκτός από την απώλεια θερμίδων
5 διατάσεις που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα, σύμφωνα με μια yoga instructor
5 διατάσεις που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα, σύμφωνα με μια yoga instructor
Ο Θανάσης Ευθυμιάδης είναι χειμερινός κολυμβητής κι εξηγεί τα οφέλη στην ψυχική, σωματική κι ερωτική του υγεία
Ο Θανάσης Ευθυμιάδης είναι χειμερινός κολυμβητής κι εξηγεί τα οφέλη στην ψυχική, σωματική κι ερωτική του υγεία
5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις το απόγευμα για να κοιμηθείς σαν πουλάκι το βράδυ
5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις το απόγευμα για να κοιμηθείς σαν πουλάκι το βράδυ
Αυτά είναι τα 2 τραγικά λάθη που κάνουμε σχεδόν όλες μετά το γυμναστήριο!
Αυτά είναι τα 2 τραγικά λάθη που κάνουμε σχεδόν όλες μετά το γυμναστήριο!
4 ασκήσεις για σφιχτούς γλουτούς που μπορείς να κάνεις μόνη στο σπίτι σου
4 ασκήσεις για σφιχτούς γλουτούς που μπορείς να κάνεις μόνη στο σπίτι σου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του