5 στάσεις της γιόγκα που μπορείς εύκολα να κάνεις στην παραλία

Ο καιρός έφτιαξε, η θερμοκρασία ανεβαίνει και είμαστε έτοιμες για εξορμήσεις στη θάλασσα. Έτσι με αφορμή το καλοκαίρι, είπαμε να συνδυάσουμε τη χαλάρωσή μας με εύκολες στάσεις γιόγκα στην παραλία.

Δεν είναι λίγες εκείνες που μπορούμε να εκτελέσουμε στην άμμο, εμείς ωστόσο βρήκαμε τις πιο ξεκούραστες για να χαλαρώσουμε, αλλά και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας από όλα τα στοιχεία της φύσης.

Virasana (η στάση του ήρωα)

Μία ιδανική στάση για να εστιάσεις στον εαυτό σου και την ηρεμία του μυαλού σου. Μπορεί η στάση αυτή να προσφέρει μία όμορφη, βαθιά διάταση στο κάτω μέρος του σώματος, πολλοί ασκούμενοι νιώθουν ενοχλήσεις στα γόνατα. Γι’ αυτό δίνει τη λύση η άμμος, η οποία κάνει αυτήν την άσανα περισσότερο καταπραϋντική.

Anjaneyasana

Τροφοδοτείστε το σώμα σας και ανοίξτε την καρδιά σας στο ζεστό φως του ήλιου. Με το ένα γόνατο στο έδαφος, φτιάξτε μία μικρή σχισμή στην άμμο για να στηρίξετε το πίσω σας πόδι, για να είναι η στάση πιο ανακουφιστική. Ανοίξτε τον θώρακά σας και «μπείτε» στην χαμηλή προβολή, διατηρώντας την δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος. Αναπνεύστε βαθιά και νιώστε ελεύθεροι.

Ustrasana (Η στάση της Καμήλας)

Άλλη μία άσανα, ιδανική για παραλία, καθώς οποιαδήποτε ενόχληση μπορεί να νιώσετε στα γόνατά σας, την ανακουφίζει η άμμος με τη μαλακή στήριξη που προσφέρει. Μία στάση με οπίσθια κάμψη που ανοίγει το τέταρτο τσάκρα, της Καρδιάς. Επιτρέψτε στην ενέργεια του ήλιου, την απεραντοσύνη της θάλασσας και την στήριξη της άμμου να πλημμυρίσουν με αυτά τα συναισθήματα τον χώρο της καρδιάς σας.

Savasana (στάση του πτώματος)

Η απόλυτη στάση… παραλίας, είτε κάνετε γιόγκα, είτε όχι. Ξαπλώστε αναπαυτικά και νιώστε τη μαλακή άμμο σε όλο σας το σώμα. Κλείστε τα μάτια σας και απελευθερώστε κάθε ένταση που μπορεί να έχει συσσωρευτεί στο σώμα σας. Εισπνεύστε βαθιά από τη μύτη, εκπνεύστε αργά και ξεκουραστείτε.

Sukhasana με την αναπνοή του Ωκεανού (Ujjayi)

Καθίστε αναπαυτικά οκλαδόν σε αυτήν την εύκολη καθιστή στάση και ενεργοποιήστε την ujjayi αναπνοή που μεταφράζεται ως η αναπνοή του ωκεανού, που φτάνει στο απόγειό της εφόσον βρίσκεστε δίπλα στη θάλασσα. Αφήστε μία στιγμή για να συγχρονίσετε την αναπνοή με τον ήχο και την κίνηση των κυμάτων κοντά σας. Θα συνδεθείτε με το νερό με έναν τρόπο που θα σας κάνει να χαλαρώσετε πολύ!

Δοκιμάστε τις και δεν θα χάσετε!

Διαβάστε επίσης:

5 εύκολες στάσεις της γιόγκα για πόνους στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση

Τα 3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις όταν γυμνάζεσαι με περίοδο

Σχετικά Άρθρα
%ce%ad%cf%87%cf%89-%ce%ba%ce%ae%ce%bb%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%ae%cf%820
“Έχω κήλη”: Ποια άσκηση είναι ασφαλής για μένα;
Προσοχή: Αυτά τα σπορ είναι τα πιο επικίνδυνα όταν είσαι διακοπές
Προσοχή: Αυτά τα σπορ είναι τα πιο επικίνδυνα όταν είσαι διακοπές
Navarino Challenge: Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού και ευεξίας επιστρέφει για 12η χρονιά
Navarino Challenge: Το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού και ευεξίας επιστρέφει για 12η χρονιά
Τρέξιμο ή περπάτημα με τη ζέστη: Tips για να ασκηθείτε με ασφάλεια
Τρέξιμο ή περπάτημα με τη ζέστη: Tips για να ασκηθείτε με ασφάλεια
PUMA X Evangelia Platanioti: Τρία λεπτά, μια ολόκληρη ζωή
Πόσο διαφορετική αξία μπορεί να έχουν τρία λεπτά για τον καθένα μας;
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b7-%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9-%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b10
Αυτή η άσκηση θα σου δείξει πόσα χρόνια θα ζήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του