5 εύκολες στάσεις της γιόγκα για πόνους στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση

5-εύκολες-στάσεις-της-γιόγκα-για-πόνους

Η αλήθεια είναι πως η καθιστική εργασία μάς περιορίζει στις κινήσεις και ενώ δουλεύοντας πάνω από ένα laptop δεν είναι λίγες οι φορές που η στάση του σώματος «ξεφεύγει» από τη σωστή της θέση, με αποτέλεσμα να επιφέρει δυσκαμψία και πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, αλλά και τη μέση. 

Αν δεν έχετε χρόνο να πάτε σε γυμναστήριο, μπορείτε από το σπίτι να κάνετε μερικές εύκολες ασκήσεις που ανακουφίζουν από τους πόνους. Και τι πιο ιδανικό από τη γιόγκα.

Αυτές οι πέντε εύκολες στάσεις θα σας χαρίσουν ευεξία, αλλά και θα σας βοηθήσουν με τους πόνους, αλλά και τη στάση του σώματος. Ξεκινήστε σιγά σιγά αν είστε αρχάριοι, μέχρι εκεί που αντέχει το σώμα σας. Έχετε πάντα στο νου σας, ότι το σώμα μας δεν το πιέζουμε, δεν το «κακοποιούμε», το αγκαλιάζουμε και το κάνουμε να νιώθει όμορφα.

Marjariasana – Η στάση της γάτας 

5-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%820

Μία στάση που τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και τους ραχιαίους που ανακουφίζει από τους πόνους στον αυχένα και τη ράχη.

Κάθεστε στα τέσσερα σημεία. Χέρια κάτω από τους ώμους και γόνατα στο άνοιγμα της λεκάνης. Αν έχετε ευαισθησία στους καρπούς ή πονούν, στηριχτείτε στις γροθιές σας ή διπλώστε το στρωματάκι σας στο πάνω μέρος, πατήστε τις παλάμες στο διπλωμένο μέρος του, αφήνοντας τα δάχτυλα στο έδαφος. Εισπνεύστε και τεντώστε μαλακά θώρακα και κεφάλι προς τα πάνω, στην εκπνοή μαζέψτε τον αφαλό προς τα πάνω, κάνοντας καμπουρίτσα. Επαναλάβετε την άσκηση τρεις φορές.

Στάση του παιδιού (Balasana)

5-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%822Σταθείτε στα γόνατά σας και τεντώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Στην εκπνοή φέρτε το σώμα σας παράλληλα στο πάτωμα προσπαθώντας να ακουμπήσουν τα καθιστικά κόκκαλα στα πέλματα. Αρχικά, δεν θα γίνει εύκολα. Έρχεται με τον χρόνο.

Στη συνέχεια απλώστε τα χέρια σας στο δάπεδο και ακουμπήστε το μέτωπο στο στρωματάκι. Παίρνουμε μια εισπνοή, αφήνοντας τον αέρα να γεμίσει την κοιλιακή χώρα και εκπνέουμε. Η στάση αυτή βοηθά στους πόνους της πλάτης και της μέσης, ενώ αποσυμπιέζει τον αυχένα. Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά για την αϋπνία και τις ζαλάδες.

Η στάση της κόμπρας (Bhujangasana)

5-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%824

Με τη στάση αυτή θα ανακουφιστείτε από τους πόνους της πλάτης, ενώ θα τονώσετε και τα σπλάχνα σας.

Ξαπλώστε με το πρόσωπο προς τα κάτω και το μέτωπο να ακουμπάει στο δάπεδο. Χαλαρώστε. Αφήστε τα χέρια σας χαλαρά, με τις παλάμες σας να βρίσκονται κάτω από τους ώμους. Κλείστε τα μάτια. Κρατείστε τα πόδια σας ενωμένα και τα δάκτυλα τεντωμένα και χαλαρώστε τα και αυτά. Ανοίξτε τα μάτια και σηκώστε το κεφάλι αργά, τεντώνοντας το προς τα πίσω. Το στήθος ακολουθεί αργά, την ανοδική κίνηση του κεφαλιού.

Το υπόλοιπο σώμα, από τη μέση και κάτω, παραμένει χαλαρό και ακίνητο. Το βλέμμα ακολουθεί και αυτό την ανοδική κίνηση και κατευθύνεται σε όσο το δυνατόν υψηλότερο σημείο. Μείνετε για λίγο στη θέση αυτή και στη συνέχεια, χαμηλώστε το στήθος και το κεφάλι, μέχρι να επανέλθετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε την άσκηση τρεις φορές. Εισπνέουμε στην άνοδο, εκπνέουμε στην κάθοδο.

Η στάση της Σφίγγας (Salamba Bhujangasana)

5-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%826

Η asana αυτή ανακουφίζει το κάτω μέρος της πλάτης και ενδυναμώνει τους μύες.

Ξαπλώστε μπρούμυτα, στηριχθείτε στα χέρια με τους αγκώνες κάτω από τους ώμους. Πιέστε και ανασηκωθείτε. Το βλέμμα σας να κοιτά ευθεία. Πάρτε βαθιές αναπνοές.

Η στάση της ακρίδας  (Shalabhasana)5-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%828

Μια από τις στάσεις που ενδυναμώνει τους μύες της πλάτης. Βελτιώνει τη στάση του σώματος, ειδικά αν δουλεύετε σε γραφείο και οι μύες τις ράχης αποδυναμώνονται.

Ξαπλώνουμε στο έδαφος με τα χέρια κολλημένα στον κορμό στο πλάι με τις παλάμες και το μέτωπο στο έδαφος. Εισπνεύστε και σπρώξτε τις παλάμες προς το έδαφος, σηκώνοντας το κεφάλι, το στήθος και τα δύο πόδια όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Εναλλακτικά μπορείτε να σηκώσετε και τα χέρια σας από το έδαφος.

5-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%8210

Προσοχή, όμως, μην υπερβάλλετε. Κάντε την στάση μέχρι εκεί που το σώμα σας νιώθει καλά και δεν αισθάνεστε δυσφορία. Επίσης, πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας προτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης.

*Extra tip: Για να κάνετε πιο ευχάριστη την ώρα των ασκήσεων βάλτε να παίζει χαμηλά χαλαρωτική μουσική. Εμείς σας προτείνουμε το παρακάτω κανάλι, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε τους ήχους που σας ηρεμούν περισσότερο.

Διαβάστε επίσης

Αυτές είναι οι 3 ασκήσεις γυμναστικής που κάνει η Beyonce κι έχει τέτοιο καλλίγραμμο κορμί!

5 εκπληκτικά πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν περπατάς 30 λεπτά κάθε μέρα

Η πιο απλή και διασκεδαστική άσκηση για γυμνασμένα πόδια

Σχετικά Άρθρα
Η PUMA βρέθηκε στο Ioannina Lake Run, τo event που προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα
Η PUMA βρέθηκε στο Ioannina Lake Run, τo event που προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα
Η Billie Eilish ανακάλυψε τη γυμναστική και δηλώνει πως άλλαξε όλη της η ζωή!
Η Billie Eilish ανακάλυψε τη γυμναστική και δηλώνει πως άλλαξε όλη της η ζωή!
Πώς η τακτική άσκηση με βαράκια μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Πώς η τακτική άσκηση με βαράκια μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
5 ασκήσεις του 10λεπτου για εσένα που δεν έχεις καθόλου χρόνο
5 ασκήσεις του 10λεπτου για εσένα που δεν έχεις καθόλου χρόνο
5 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν ξεκινήσεις kickboxing
5 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν ξεκινήσεις kickboxing
Αυτή είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για ενίσχυση του μεταβολισμού κια ενδυνάμωση της μέσης
Αυτή είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για ενίσχυση του μεταβολισμού και ενδυνάμωση της μέσης

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του