Αρχική > Featured > 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν γυμνάζεσαι όταν έχεις περίοδο
3-πράγματα-που-πρέπει-να-ξέρεις-αν-γυμνά

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν γυμνάζεσαι όταν έχεις περίοδο

Η περίοδος και ό,τι αυτή συνεπάγεται, είναι αρκετή για να σε κάνει να θέλεις να αποφύγεις το γυμναστήριο και να μείνεις στο κρεβάτι με μια ζεστή κομπρέσα και μια σακούλα πατατάκια! Αυτό όμως δεν θα σε βοηθήσει να εξαφανίσεις το λίπος στην κοιλιά, σε αντίθεση με μια δυνατή προπόνηση. Δες λοιπόν τι πρέπει να ξέρεις για την άσκηση κατά την περίοδο σου.

Τι είδους προπόνηση ακολουθείς

Οποιαδήποτε άσκηση είναι καλύτερη από καμία άσκηση, εάν όμως θέλεις να αποκομίσεις τα μέγιστα οφέλη, τότε θα πρέπει να επιλέξεις μια προπόνηση δυνατής έντασης. Η άσκηση υψηλότερης έντασης μπορεί να απελευθερώσει περισσότερες ενδορφίνες στον εγκέφαλο. Οι ενδορφίνες βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου και μάς απαλλάσσουν από τις προσταγλανδίνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που παράγονται κατά την εμμηνόρροια και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή, μυϊκές συσπάσεις, πόνο και πυρετό.

Η προπόνηση δεν θα σταματήσει τη ροή του αίματος

Τις πρώτες μέρες, όταν η περίοδος είναι συνήθως πιο έντονη, είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσεις προπόνηση TRX. Η τακτική, μέτρια άσκηση θα μπορούσε να μειώσει τη ροή σου κάθε μήνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα οιστρογόνα μειώνονται όταν μειώνεται το σωματικό λίπος και επιπλέον, τα οιστρογόνα διεγείρουν τη διόγκωση της μήτρας. Με άλλα λόγια, η τακτική άσκηση και η υγιεινή διατροφή μπορεί να σημαίνουν λιγότερο σωματικό λίπος, πράγμα που σημαίνει λιγότερα οιστρογόνα και ελαφρύτερη εμμηνορροϊκή ροή.

Μπορεί όμως να βοηθήσει με άλλα συμπτώματα

Ίσως να μην καταφέρεις να αποφύγεις την έντονη ροή του αίματος εάν κάνεις προπόνηση, αλλά η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει με άλλα συμπτώματα, όπως το φούσκωμα στην κοιλιά. Υπάρχουν επίσης μελέτες που συνδέουν ένα υψηλότερο επίπεδο σωματικής ικανότητας με λιγότερα συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Έρευνες αποδεικνύουν ότι εάν προπονείσαι 3 φορές την εβδομάδα, τότε συμπτώματα όπως πονοκέφαλος, κόπωση και πόνος στο στήθος μπορεί να μειωθούν.

Σχετικά Άρθρα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του