Φιλίπ Ανετέλ: ” Ο θάνατος είναι σαν να περνάς από μια κουρτίνα και να συνεχίζεις να ζεις”

φιλίπ-ανετέλ-ο-θάνατος-είναι-σαν-να-π

Αν θέλετε να βρείτε ξανά την ισορροπία σας, να θωρακίσετε τη σωματική και ψυχική σας υγεία, να ελέγξετε την ένταση και το στρες, ν’ ανακτήσετε τις δυνάμεις και τη δημιουργικότητά σας, τότε το εντατικό σεμινάριο «Ο Καθρέφτης του Σώματος» που θα πραγματοποιηθεί τις 17 έως και 21 Νοεμβρίου 2021 στο Negroponte Resort στην Ερέτρια, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει.

Το σεμινάριο που πραγματοποιείται πλέον της μιας δεκαετίας σε ολόκληρο τον κόσμο, βασίζεται στη μέθοδο του Martin Brofman, η οποία συνδυάζει την δυτική ψυχολογία με την ανατολική-ινδουιστική-φιλοσοφία και τον διαλογισμό. Στηρίζεται στην αρχή πως οι σκέψεις-συνειδητές και υποσυνείδητες επηρεάζουν το σώμα και την ψυχική μας διάθεση.

Εμείς, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το σεμινάριο, «Ο Καθρέφτης του Σώματος» μιλήσαμε με τον εισηγητή Philippe Hannetelle (Φιλίπ Ανετέλ), μαθητή για 30 και πλέον χρόνια του Martin Brofman και μας έλυσε πολλές από τις απορίες μας γύρω από τη μέθοδο αυτή.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την μέθοδο “Ο καθρέφτης του Σώματος”;

Πρόκειται για μία τεχνική, ένα σύνολο εργαλείων που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει ο καθένας και που μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ του σώματός μας, της συνείδητότητάς μας και της ζωής μας. Είναι επίσης μια μελέτη των συμπεριφορών μας, οι οποίες – έχει αποδειχθεί – ότι ενθαρρύνουν ή αποθαρρύνουν τη διαδικασία επούλωσης.

%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%af%cf%80-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%ad%ce%bb-%ce%bf-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%cf%800

Διδάσκουμε στους συμμετέχοντες πώς να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία συνειδητότητας – τα οποία πάντα γνώριζαν βαθιά μέσα τους – και πώς να κατανοήσουν τη γλώσσα της συνειδητότητας που επίσης γνώριζαν πάντα. Μέσα από την πρακτική εφαρμογή του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουν τα αποτελέσματα βάζοντας σε εφαρμογή αυτές τις αρχές και εργαλεία, να δουν αποτελέσματα τα οποία αποκαλούν θαυματουργά, μόνο και μόνο επειδή παλιότερα δεν κατανοούσαν πλήρως τις αρχές και τις αξίες που εμπλέκονταν.

Φιλίπ Ανατέλ: Ζούμε για την αγάπη, αυτή μας τροφοδοτεί

Είχατε κάποια φοβία πριν ανακαλύψετε τη μέθοδο BMS και πώς η μέθοδος αυτή σάς βοήθησε να την διαχειριστείτε;

Δυσκολευόμουν να αντιμετωπίσω οποιαδήποτε κατάσταση στην οποία έπρεπε να είμαι μπροστά σε κόσμο ή να δείξω τα συναισθήματά μου. Όταν έπρεπε να αντιμετωπίσω μια δύσκολη κατάσταση, ένιωθα τόσο άσχημα που μερικές φορές μπορούσα να λιποθυμήσω. Γινόμουν ιδιαίτερα συναισθηματικός πολύ γρήγορα.

Είχα μυωπία και αστιγματισμό. Επειδή το συναίσθημα που σχετίζεται με τη μυωπία είναι η ανασφάλεια ή ο φόβος, βίωνα αυτά τα συναισθήματα αρκετά έντονα κι έπαιρνα κυρίως αποφάσεις με βάση την ανασφάλεια/ φόβο. Πολύ συχνά δε, η απάντησή μου στο να κρύψω τις ανασφάλειες ή τον φόβο ήταν ο θυμός.

Την πρώτη φορά που συμμετείχα σε ένα σεμινάριο της Μεθόδου Καθρέφτης του Σώματος, μπορούσα να δω τον τρόπο ζωής που είχα δημιουργήσει και ήμουν σε θέση να τον αλλάξω. Κατάλαβα ότι θεραπεία σημαίνει πάντα να μεταμορφώνεις τον τρόπο ζωής που έχει δημιουργήσει το σύμπτωμα. Πέρασα μια μεγάλη αλλαγή στη συνείδητότητά μου και κατ’ επέκταση και στη ζωή μου. Και με τα εργαλεία που πήρα και τα οποία χρησιμοποιώ πάνω στον εαυτό μου και διαλογίζομαι, αν τώρα νιώθω κάποιες ανασφάλειες, μπορώ να επιστρέψω γρήγορα στο κέντρο μου, ζώντας όλο και περισσότερο το παρόν.

Το Body Mirror System άλλαξε τη ζωή σας;

%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%af%cf%80-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%ad%ce%bb-%ce%bf-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%cf%802

Ήταν για εμένα μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής μου. Απομακρύνθηκα από ανθρώπους με τους οποίους δεν ήμουν τόσο κοντά και άρχισα να περνάω περισσότερο χρόνο με ανθρώπους με τους οποίους μπορούσα να περάσω ποιοτικό χρόνο και να νιώσω συνδεδεμένος.

Όταν παρακολούθησα το πρώτο μου σεμινάριο BMS, βίωσα τη δυνατότητα που ανοιγόταν μπροστά μου: Να αλλάξω τα πάντα. Παίρνοντας σαν παράδειγμα την όρασή μου, έχοντας μυωπία και αστιγματισμό, είδα ότι αυτά βελτιώνονταν. Κατ’ επέκταση, κατάλαβα ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα απελευθέρωσης της έντασης στη συνειδητότητά μου και μεταμόρφωσης της πορείας μου.

Επίσης, τα σεμινάρια με βοήθησαν να αποδεχτώ τον εαυτό μου, την ατομικότητά μου και την ατομικότητα των άλλων. Με βοήθησαν να αναγνωρίσω την αγάπη, να την εκφράζω ελεύθερα και να αποδεχτώ ότι με αγαπούν. Ζούμε για την αγάπη, αυτή μας τροφοδοτεί. 31 χρόνια τώρα κάνω αυτό που πραγματικά αγαπώ και αυτό αντανακλάται στην εσωτερική μου ύπαρξη.

Τι θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει να αλλάξει τις αρνητικές του σκέψεις;

Να πειθαρχήσουν τις σκέψεις τους. Το προσπάθησα αρκετά για να το κατακτήσω και τότε ήταν που παρακινήθηκα να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να το καταφέρουν πιο εύκολα. Πρόκειται για την ανάπτυξη της κυριαρχίας μας στη συνείδητότητά μας. Δεν είναι και τόσο δύσκολο, όταν το συνηθίσεις λίγο.

Μην σπαταλάτε καθόλου ενέργεια σε “αρνητικές” σκέψεις ή εικόνες – απλά αντικαταστήσετέ τις με θετικές εικόνες. Μην σκέφτεστε πώς θα ξεπεράσετε το σκοτάδι – σκεφτείτε πώς θα βάλετε φως. Κρατήστε την

εικόνα της επιτυχίας στο μυαλό σας. Να επιμένετε.

” Ο θάνατος είναι σαν να περνάς από μια κουρτίνα και να συνεχίζεις να ζεις”

Ο θάνατος είναι ο μεγαλύτερος φόβος πολλών ανθρώπων. Η μέθοδος αυτή μπορεί να τους βοηθήσει να τον ξεπεράσουν;

%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%af%cf%80-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%ad%ce%bb-%ce%bf-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%cf%804

Ο φόβος του θανάτου αντιπροσωπεύει εντάσεις στο τσάκρα της ρίζας – και ένα από τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτό το τσάκρα είναι πως δεν είμαστε στο παρών, στο τώρα. Ο θάνατος είναι σαν να περνάς από μια κουρτίνα και να συνεχίζεις να ζεις. Συνεχίζεις να βιώνεις αυτό που συμβαίνει, αν και με έναν διαφορετικό τρόπο, καθώς δεν είμαστε πια τα σώματά μας, αλλά μάλλον το ον που κατοικεί σε αυτά… Το πνεύμα.

Όταν ξέρουμε ότι το υλικό σώμα είναι απλά ένα όχημα για να είναι πιο λειτουργική η υλική πραγματικότητα, όταν ξέρουμε ότι το έχουμε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε μπορούμε να απολαύσουμε την κάθε στιγμή. Κι όταν έρθει η στιγμή η θανάτου, μπορούμε να την προσεγγίσουμε με έναν πιο συνειδητό τρόπο, αφού γνωρίζουμε πως απλά αφήνουμε το υλικό επίπεδο και συνεχίζουμε σαν μια συνειδητότητα που συνεχίζει να δημιουργεί.

Κι επειδή όλα ξεκινούν στη συνειδητότητά μας – ο θάνατος ξεκινά επίσης εκεί -, είναι μια βαθιά απόφαση. Αυτός, λοιπόν, είναι ένας λόγος να εξερευνήσουμε τα μέρη της συνειδητότητάς μας πέρα από το μυαλό

και να κάνουμε το ασυνείδητο, συνειδητό. Με αυτόν τρόπο θα μπορούμε να δούμε τον θάνατο ως μία συνειδητή επιλογή αντί για κάτι που συμβαίνει τυχαία και το φοβόμαστε.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πείσουμε τον εαυτό μας πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα; Ειδικά, τώρα που διανύουμε την πανδημία.

Όταν καταλάβουμε ότι τα πάντα – στην υλική πραγματικότητα – είναι μια εκδήλωση της εσωτερικής μας συμπεριφοράς, τότε για να έχουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στην κατάσταση που όλοι ζούμε σήμερα, θα πρέπει να μείνουμε σε μια εσωτερική ισορροπία και αρμονία. Και τότε θα δούμε και διαφορετικά αποτελέσματα στον κόσμο γύρω μας.

Όταν λειτουργώ σαν θεραπευτής, ξέρω πως για να είμαι επιτυχημένος σ’ αυτόν τον ρόλο, θα πρέπει να μην επηρεάζομαι από το τι συμβαίνει στη ζωή του ατόμου που θεραπεύω. Δηλαδή πρέπει να παραμένω στο κέντρο μου ό,τι κι αν βιώνω, να είμαι αντικειμενικός με αυτό που βλέπω και με αυτό που κάνω καθώς και με αυτά που θα πω στο άτομο που θεραπεύω. Με τον ίδιο τρόπο, μπορώ να διατηρήσω την ίδια κατάσταση συνειδητότητας στην προσωπική μου ζωή, με ηρεμία, οτιδήποτε και αν συμβαίνει γύρω μου.

Έχετε κάποιο motto που σας εμπνέει;

“Να ζεις στο εδώ και στο τώρα και να κάνεις ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο. Σταμάτα να κάνεις ό,τι σε κάνει δυστυχισμένο και εμπιστεύσου το ταξίδι σου!”.

Ταυτότητα σεμιναρίου

Σύστημα «Καθρέφτης του Σώματος»

Επίπεδο Ι Απευθύνεται σε αρχάριους

Επόμενη ημερομηνία: 17 έως και 21 Νοεμβρίου 2021

Τόπος διεξαγωγής: Negroponte Resort στην Ερέτρια

Εισηγητής: Philippe Hannetelle, μαθητής για 30 και πλέον χρόνια του Martin Brofman

Για πληροφορίες και κρατήσεις: Στείλτε mail στο vassosotiriou@wewill.gr ή τηλεφωνήστε στα 211 4005461, 693 6159835 (Βάσω Σωτηρίου)

Το βιβλίο της μεθόδου με τίτλο «Όλα Μπορούν Να Θεραπευτούν» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Διαβάστε επίσης

Η Ελένη Καρακάση στο Infowoman: Είμαστε ένας λαός με ρατσιστικές τάσεις που, όμως, δυστυχώς δεν το καταλαβαίνει

Ματίνα Μέγκλα: Η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια μιλά για τα μυστικά της μόδας στο Infowoman

Ο Αντώνης Καλομοιράκης στο Infowoman: Ο Χάρης Ρώμας είναι ο άνθρωπος που δίνει ζωή στα όνειρα των ανθρώπων

Σχετικά Άρθρα
Ποιες ώρες μπορείτε να βγείτε για ψώνια σήμερα;
Δείτε ποιες ώρες μπορείτε να βγείτε για ψώνια σήμερα;
Το καλό νέο της ημέρας: Πρόγραμμα ανακύκλωσης των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων
Το καλό νέο της ημέρας: Πρόγραμμα ανακύκλωσης των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων
Η Φένια Παπαδόδημα στο Infowoman: Όταν ο Χριστός έρθει στην ψυχή του ανθρώπου, τότε ο άνθρωπος γίνεται αλλιώς
Φένια Παπαδόδημα τι μας μαθαίνει η παράσταση “Φλανδρώ” για την απώλεια και τον μεγάλο πόνο;
Τα καλά νέα της ημέρας: Ερευνα δείχνει πως η Ελλάδα είναι η 6η καλύτερη χώρα για να ζήσει κανείς το 2022
Τα καλά νέα της ημέρας: Ερευνα δείχνει πως η Ελλάδα είναι η 6η καλύτερη χώρα για να ζήσει κανείς το 2022
Σήμερα τα άστρα μάς προσφέρουν μια πιο ανάλαφρη μέρα - Είναι για σας έτσι;
Σήμερα τα άστρα μάς προσφέρουν μια πιο ανάλαφρη μέρα – Είναι για σας έτσι;
Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! Δωρεάν online βιωματικά εργαστήρια για τον καρκίνο του μαστού, σε όλη την Ελλάδα!
Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! Δωρεάν online βιωματικά εργαστήρια για τον καρκίνο του μαστού, σε όλη την Ελλάδα!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του