Το “μεταξένιο” Σουφλί είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο

το-μεταξένιο-σουφλί-είναι-ένα-από-τα

Το Σουφλί από χθες μπορεί να περηφανεύεται για την παγκόσμια διάκριση που πέτυχε, καθώς βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ) ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο! Και με τη βράβευση αυτή, θα λέγαμε πως καταρρίπτει την αντίληψη που κυριαρχούσε για το ακριτικό αυτό μέρος. Γιατί, βλέπετε λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αποτελούσε πάντα μία “εξαίσια” απειλή σε κάποιον για… δυσμενή μετάθεση.

%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%bb%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b10

Αλλά να που αυτή η “πινέζα”, όπως μοιάζει στον χάρτη, είναι πλέον ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Άλλωστε, το Σουφλί, “Η πόλη του μεταξιού”, όπως συνηθίζουν να το λένε, είναι ένα μέρος με μεγάλη ιστορία κι ένας τόπος συνάντησης του χθες με το σήμερα, καθώς διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία του παρελθόντος. Και το σεργιάνι στους δρόμους του είναι για τον επισκέπτη ένα ταξίδι στον χρόνο.

%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%bb%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b12
@soufli.gr

Σουφλί: Η πόλη του μεταξιού

Το Σουφλί είναι ένας προορισμός που αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμά σου. Έχει μια θαυμαστή παράδοση στο μετάξι, γι’ αυτό και το αποκαλούν και “Η πόλη του μεταξιού”. Εκεί, βρίσκεται και το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, ενώ τα παραδοσιακά σπίτια με την εξαιρετική αρχιτεκτονική ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%bb%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b14
@soufli.gr

Στο Σουφλί βρίσκεται και Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, με τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα, όπου καταγράφει πολλά είδη σπάνιων αρπακτικών. Απέχει 65 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, ενώ το κέντρο του βρίσκεται σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από τον ποταμό Έβρο.

Το "μεταξένιο" Σουφλί είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο - Και καταρρίπτει την αντίληψη που κυριαρχούσε!

Σουφλί: Η παγκόσμια διάκριση

Ο δήμος του ακριτικού Έβρου, το Σουφλί, επιλέχθηκε, λοιπόν, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ) ως ένα από τα καλυτέρα παραδείγματα για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού, ένα από τα 41 χωριά που επιλέχθηκαν μέσα από περισσότερες από 170 υποψηφιότητες.

Για την επιλογή των ελληνικών φακέλων υποψηφιοτήτων, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη συνέστησε το προηγούμενο καλοκαίρι ειδική επιτροπή που αποφάσισε ομόφωνα να υποβληθούν οι υποψηφιότητες του Σουφλίου, της Δυτικής Σάμου και της Αλοννήσου. Η τελική επιλογή έγινε από τον ΠΟΤ και η βράβευση του Σουφλίου έγινε στις (2/12) στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%bb%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b16

Η αρμόδια Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός ότι σήμερα το Σουφλί, ανάμεσα σε τόσους προορισμούς διεθνώς, επιλέγεται να αποτελέσει μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου που προωθεί τα καλύτερα παραδείγματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης υπαίθρου. Το Σουφλί, ως ένας ιδιαίτερος τουριστικός προορισμός, έχει πολλά να προσφέρει αλλά και να αποκομίσει από το δίκτυο των Best Tourism Villages, στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη του δικτύου BTV και του ΠΟΤ, και είμαι βέβαιη ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας εξαιρετικά γόνιμης συνεργασίας και ενός πολύ ενδιαφέροντος ταξιδιού για το ακριτικό μας Σουφλί και τους κατοίκους του.

Ως Υπουργείο θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την προσπάθεια μας, ώστε ο ελληνικός τουρισμός του μέλλοντος  να εμπλουτιστεί με περισσότερες ποιοτικές επιλογές, και κάθε περιοχή της χώρας να αναπτύξει τις τουριστικές δυνατότητες της, με σεβασμό στην φυσική και πολιτιστική της κληρονομία και προσήλωση στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.»

Διαβάστε επίσης

Ποιες Άλπεις; Δείτε φωτογραφίες από το πανέμορφο ορεινό χωριό που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα

Ζαχλωρού: Το πανέμορφο χωριό των Καλαβρύτων που επιλέγουν σκηνοθέτες για φόντο σε ταινίες και σειρές

Στη Δρακολίμνη της Τύμφης συναντάς το ελληνικό… Game of Thrones – Σκηνικό που κόβει την ανάσα!

Σχετικά Άρθρα
Στεμνίτσα: Ανακαλύψτε την όμορφη "χωριατοπούλα του Μοριά" του Κολοκοτρώνη
Στεμνίτσα: Ανακαλύψτε την όμορφη “χωριατοπούλα του Μοριά” του Κολοκοτρώνη
Βαμβακού: Ένας παρθένος τόπος στον Πάρνωνα που σας καλεί να τον ανακαλύψετε!
Βαμβακού: Ένας παρθένος τόπος στον Πάρνωνα που σας καλεί να τον ανακαλύψετε!
Experience Park: Στο εντυπωσιακό πάρκο του Ελληνικού, η λάμψη και οι ξεχωριστές εμπειρίες δεν τελειώνουν ποτέ!
Experience Park: Στο εντυπωσιακό πάρκο του Ελληνικού, η λάμψη και οι ξεχωριστές εμπειρίες δεν τελειώνουν ποτέ!
Συρράκο – Καλαρρύτες: Διασχίζοντας το ιστορικό μονοπάτι σε ένα μαγευτικό μέρος στα Τζουμέρκα!
Συρράκο – Καλαρρύτες: Διασχίζοντας το ιστορικό μονοπάτι σε ένα μαγευτικό μέρος στα Τζουμέρκα!
Οι Παρασκευές του Ιανουαρίου στη Σφίγγα έχουν γεύση... «Γρανίτα από Ντισκοτέκ» με Μαντώ, Πωλίνα και Μπίγαλη
Οι Παρασκευές του Ιανουαρίου στη Σφίγγα έχουν γεύση… «Γρανίτα από Ντισκοτέκ» με Μαντώ, Πωλίνα και Μπίγαλη
Ο «Χορός στην Βροχή» επιστρέφει στην Αθήνα και είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ!
Ο «Χορός στην Βροχή» επιστρέφει στην Αθήνα και είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του