Προτάσεις για του Αγίου Πνεύματος από 190€; Κι όμως, ισχύει

Πλησιάζει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η τέλεια ευκαιρία μια εξόρμηση εκτός της μεγαλούπολης.

Εάν ψάχνεις προορισμό που θα κάνει το τριήμερο σου ξεχωριστό, αλλά σκέφτεσαι ότι δεν το σηκώνει η τσέπη σου, μη φοβάσαι. Το Pricefox έψαξε και βρήκε τους 6 πιο οικονομικούς προορισμούς της τελευταίας στιγμής κοντά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για ένα ιδανικό τριήμερο κοντά στη θάλασσα (ή το βουνό για όσους το προτιμούν).

Οι τιμές είναι υπολογισμένες για δύο άτομα με ένα δικό τους αυτοκίνητο μέσω του Airbnb και του Βρίσκω Απόσταση.

Διαμονή από 54€ το άτομο για τρεις βραδιές

Σου βρήκαμε τρεις προορισμούς κοντά στην Αθήνα με την πιο φθηνή διαμονή.

Τα Λουτρά Αιδηψού είναι ένας κοντινός προορισμός (1 ώρα και 40 λεπτά) όπου θα βρεις αρκετές επιλογές διαμονής που ξεκινάνε από 54€ και είναι στα 5 λεπτά από το λιμανάκι της. Δηλαδή μπορείς να πας στα φυσικά ιαματικά λουτρά με τα πόδια και μετά να καθίσεις σε μία από τις ταβερνούλες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας. Αν έχεις όρεξη για εξερεύνηση, θα βρεις παραλίες στη Βόρεια Εύβοια που απέχουν λιγότερο από 1 ώρα με το αυτοκίνητο.

Οι Δελφοί είναι ο μοναδικός ορεινός προορισμός αυτής της λίστας (εξάλλου για καλοκαίρι μιλάμε). Σε απόσταση 2μιση ωρών, οι Δελφοί προσφέρουν μια οικονομική διαμονή (από 66€) και μια πληθώρα μνημείων για να συνδυάσετε ψυχαγωγία και πολιτισμό. Ένας προορισμούς για τους λάτρεις των ηπειρωτικών τοπίων και των αρχαίων μνημείων.

Τα Μέθανα είναι ένας λιγότερο δημοφιλής προορισμός για τους Αθηναίους, αν και είναι μια εξαιρετικά και οικονομική εναλλακτική (διαμονή από 47€) σε απόσταση 2μιση ωρών. Εκτός από την παραλία της, η χερσόνησος των Μεθάνων προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων όπως είναι οι πεζοπορίες σε φυσικά μονοπάτια, ιστιοπλοΐα, ελεύθερες καταδύσεις ακόμη και σπάνια αξιοθέατα όπως οι 30 κρατήρες Ηφαιστείων της και τις Ιαματικά Πηγές της.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-190

* Το κόστος διαμονής αφορά 3 διανυκτερεύσεις.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-192

* Το κόστος διαμονής αφορά 3 διανυκτερεύσεις.

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλούς κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς που είναι φθηνότεροι από ό,τι μπορεί να περιμένεις.

Η Κατερίνη βρίσκεται σε απόσταση 50 λεπτών και προσφέρει όμορφες παραλίες και οικονομική διαμονή που ξεκινάει από τα 58,5€το άτομο για τρεις βραδιές. Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για όσους βορειοελλαδίτες έχουν βαρεθεί τις παραλίες της Χαλκιδικής (αν είναι ποτέ αυτό δυνατόν) και ψάχνουν για έναν φθηνό, παραθαλάσσιο προορισμό.

Η Σάρτη είναι λίγο πιο μακρινός προορισμός της Σιθωνίας (στις 2 ώρες από τη Θεσσαλονίκη), αλλά εξίσου οικονομικός (διαμονή από 63€). Προτιμάται από οικογένειες και όσους αγαπούν τα ρηχά και καθαρά νερά που προσφέρει η ανατολικής της παραλία. Ένα καραβάκι μακριά από το το Άγιο Όρος, η εξόρμηση στη Σάρτη μπορεί να συνδυαστεί με μονοήμερη εκδρομή στο Άγιο Όρος ή με μια από τις τέσσερις κρουαζιέρες που προσφέρει.

Ο Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής αποδεικνύεται από τους πλέον οικονομικότερους προορισμούς της Χαλκιδικής, με τη διαμονή να ξεκινάει από τα 61,5€. Είναι ιδανικός για 3ήμερες εξορμήσεις. Βρίσκεται στη Σιθωνία, το κεντρικό πόδι της Χαλκιδικής, και απέχει λίγο παραπάνω από 1μιση ώρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένας γραφικός οικισμός με πανέμορφη Αιγαιοπελαγίτικη παραλία, επιλογή για camping και άλλες παραλίες σε απόσταση αναπνοής.

Μετακίνηση με αυτοκίνητο

Το κόστος της μετακίνησης για τους Αθηναίους είναι κατά κανόνα διπλάσιο για αυτούς τους προορισμούς σε σχέση με το κόστος μετακίνησης των Θεσσαλονικιών.

Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι Αθηναίοι χρειάζεται να ταξιδέψουν λίγο μακρύτερα για να βρουν πιο οικονομικούς προορισμούς και έτσι καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο και πληρώνουν διόδια. Ούτως ή άλλως το κόστος δύσκολα ξεπερνάει τα 40€ το άτομο, ενώ μπορεί να πέσει και κάτω από τα 15€ για τους πιο κοντινούς προορισμούς.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι το κόστος της βενζίνης έχει υπολογιστεί για αυτοκίνητο 15ετίας με μέση κατανάλωση τα 7,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Πιο καινούρια αυτοκίνητα έχουν μικρότερη κατανάλωση και άρα μειώνουν το κόστος των εξορμήσεων που προτείνουμε. Αυτοκίνητα που καταναλώνουν πετρέλαιο αντί για βενζίνη μπορούν να έχουν μεγαλύτερη από 40% εξοικονόμηση στο κόστος καυσίμου.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-194

* Το Συνολικό Κόστος Μετακίνησης αφορά για το ταξίδι μετ’ επιστροφής.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-196

* Το Συνολικό Κόστος Μετακίνησης αφορά για το ταξίδι μετ’ επιστροφής.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-198

Τέλος, εκτός από τη διαμονή και τη μετακίνηση, θα χρειαστείς χρήματα για το φαγητό και την ψυχαγωγία σου. Με έναν προϋπολογισμό στα 115€ για το άτομο μπορείς να εξασφαλίσεις τον πρωινό σου καφέ, δύο γεύματα μέσα στη μέρα και μια επιπλέον ψυχαγωγική δραστηριότητα.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-1910

Επομένως, δύο άτομα που έχουν αυτοκίνητο μπορούν να πάνε εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με 222€ ανά άτομο αν μένουν στην Αθήνα και και με λιγότερα από 200€ το άτομο αν μένουν στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα το κόστος αυτό μπορεί να μειωθεί περαιτέρω αν η παρέα μεγαλώσει και τα έξοδα μοιραστούν ακόμη περισσότερο.

Το Pricefox σε βοηθάει να ζεις οικονομικά δίνοντας σου συμβουλές και τρόπους εξοικονόμησης σε θέματα ασφάλειας και ενέργειας. Στο Pricefox βρίσκεις την πιο συμφέρουσα ασφάλεια αυτοκινήτου εξοικονομώντας έως και 40% ετησίως. Σύγκρινε την αγορά και αγόρασε ασφάλεια αυτοκινήτου online.

Διαβάστε επίσης

Διαδραστική Ομιλία με θέμα: «Ζώντας με μυασθένεια Gravis»

Τζεφ Μπρίτζες: Τα νεότερα για τη μάχη του με τον καρκίνο και η συγκινητική εξομολόγηση- «Είχα όγκο 30 εκατοστά»

Σχετικά Άρθρα
Full Moon Sleepover: Όλα όσα σημαίνουν καλοκαίρι έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοσ
Full Moon Sleepover: Όλα όσα σημαίνουν καλοκαίρι έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η πρώτη διοργάνωση του Andrus Beer Trail Race Festival!
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η πρώτη διοργάνωση του Andrus Beer Trail Race Festival!
5 «ψαγμένες» αυλές για δροσερές, καλοκαιρινές βόλτες στην Αθήνα
5 «ψαγμένες» αυλές για δροσερές, καλοκαιρινές βόλτες στην Αθήνα
Vamvakou Experience Festival 2024: Mουσική, χορός, θέατρο, φύση, ευεξία και προγράμματα για όλους
Ελάτε στη Βαμβακού για μουσική, χορό, θέατρο, φύση, ευεξία και προγράμματα για όλους
Ο γευστικός παράδεισος της Σίφνου βρίσκεται στο λιμανάκι του Φάρου
Ο γευστικός παράδεισος της Σίφνου βρίσκεται στο λιμανάκι του Φάρου
To 3ο Chalkida Street Food Festival μας προσκαλεί σε ένα γευστικό τριήμερο με χρώμα και μουσικές
To 3ο Chalkida Street Food Festival μας προσκαλεί σε ένα γευστικό τριήμερο με χρώμα και μουσικές

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του