Μπήκαμε στο Experience Park του Ελληνικού και πραγματικά μαγευτήκαμε – Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

μπήκαμε-στο-experience-park-του-ελληνικού-και-πραγ

Ακόμη κι αν πηγαίνεις διστακτικός για το τι θα δεις, η πρώτη εικόνα, το πρώτο installation για την ακρίβεια, σε καθηλώνει και αμέσως σκέφτεσαι “οπ, κάτι συναρπαστικό υπάρχει εδώ…”. Και αυτή η πρώτη αίσθηση σε ακολουθεί καθώς προχωράς και εξερευνάς κάθε γωνιά του πάρκου, που φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης, ίσο σε μέγεθος, όπως μας είπαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, με την πόλη του Μονακό.

Το Experience Park του Ελληνικού, το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης που παραδίδεται στους πολίτες, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό και μας καλεί να το ανακαλύπτουμε καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00. Ένα πάρκο έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, που όταν θα ολοκληρωθεί θα είναι το στολίδι της πόλης.

Το Experience Park, ένα πάρκο που έχει δημιουργηθεί για όλους, περιμένει μικρούς και μεγάλους να το επισκεφτούν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης. Εκεί θα ανακαλύψουν το συναρπαστικό σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, τους χώρους υπαίθριας άθλησης, την παιδική χαρά και τον κήπο με τα ελαιόδεντρα, όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

%ce%bc%cf%80%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-experience-park-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b30

Experience Park Ελληνικού: Ξεχωρίζουν τα δύο μοναδικά light installations

Ειδικά για την εορταστική περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, το Experience Park στολισμένο και γεμάτο λάμψη, προσκαλεί το κοινό στην πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Ξεχωρίζουν τα δύο μοναδικά light installations, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: το επιβλητικό Stalactite με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα που συγχρονίζονται με μουσική, το οποίο φέρει την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το εντυπωσιακό Helios, σχεδιασμένο από την ομάδα της Algorithm, που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

%ce%bc%cf%80%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-experience-park-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b32

Ιδιαίτερη θέση στο πάρκο έχει και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ύψους 17 μέτρων, μία σύνθεση από 180 μικρά έλατα, τα οποία μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου θα διατεθούν για αναδάσωση. Γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες γεύσεις από τo Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη, τον Ηλία Σκουλά, τους LUKUMAΔΕΣ και το ÉSOPHY  καθώς και έθνικ προτάσεις από τα ESTEBAN Burrito Bar και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Τα Hangars

Τα μεγάλα υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα γνωστά Hangars, όπου έμπαιναν τα αεροσκάφη για συντήρηση και φύλαξη ανακηρύχθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία και μελλοντικά θα λειτουργήσουν ως χώροι πολιτισμού. Σε δεύτερη φάση και συγκεκριμένα στο Hangar C της Πολεμικής Αεροπορίας θα δημιουργηθεί ένα διαδραστικό τεχνολογικό κέντρο (Experience Center). Επί της ουσίας θα είναι σαν ένα modern house, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να βλέπουν όλη την επένδυση του Ελληνικού, από την παραλία μέχρι τα σπίτια και γενικότερα όλα τα components που αποτελούν το έργο.

«Πολλά από τα κομμάτια του παλιού αεροδρομίου, όπως το μπετόν, έχουν χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της πολύ μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε για ανακύκλωση υλικών. Και επίσης υπάρχουν και κάποια παγκάκια που είναι κατασκευασμένα από τα μπάζα όταν έγιναν οι κατεδαφίσεις στο Ελληνικό. Αυτή είναι μια φιλοσοφία που υιοθετούμε σε όλο το έργο», μας εξήγησε ο Γιώργος Κοσμαδάκης, Marketing και Tourism Manager της Lamda Development.

%ce%bc%cf%80%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-experience-park-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b34

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, τόνισε ότι: «Είναι ξεχωριστή η σημερινή μέρα για εμάς. Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις έξι μήνες από την απόκτηση του Ελληνικού από την Lamda Development -και πολύ νωρίτερα από κάθε προσδοκία- παραδίδουμε στους πολίτες το πρώτο μας έργο. Είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα παραδώσουμε ένα έργο που θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, χωρίς ο φορολογούμενος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Τηρούμε αυτή την υπόσχεση.

%ce%bc%cf%80%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-experience-park-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b36

Στη διάθεση όλων, είναι από σήμερα ένας χώρος πράσινου 70 στρεμμάτων με παιδικές χαρές, υπερσύγχρονους χώρους για άθληση και πλατείες. Ένα μοναδικό πάρκο που θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα για να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης! Εδώ, τις επόμενες ημέρες, θα οργανώσουμε πλήθος εκδηλώσεων, τόσο την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και μετά, στις οποίες καλούμε όλους να έρθουν, να ζήσουν την εμπειρία και να κάνουν το Ελληνικό μέρος της ζωής τους. Το Experience Park είναι η αρχή του ταξιδιού».

Τι δήλωσε ο Διευθύνων Συμβούλος

Το Πάρκο ανοίγει τις πόρτες του από σήμερα το απόγευμα και προσκαλεί το κοινό να το ανακαλύψει, καθημερινά, από τις 17:00 μέχρι τις 22:00. Η είσοδος είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν μετακίνηση μέσω shuttle bus από το Μετρό Ελληνικού.

%ce%bc%cf%80%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-experience-park-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b38 %ce%bc%cf%80%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-experience-park-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b310 %ce%bc%cf%80%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-experience-park-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b312

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Δείτε το βίντεο από το βίντεο από το Experience Park

Διαβάστε επίσης

Διαγωνισμός: Δύο τυχεροί κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου, «Οδηγός θεραπείας από το βιασμό»

Αποχαιρετάμε μελωδικά τη χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο της Αθήνας

Βήμα βήμα πώς θα επιλέξετε, θα προετοιμάσετε και θα ψήσετε τη γαλοπούλα σας

Σχετικά Άρθρα
Η άλλη πλευρά της κακοκαιρίας: Υπέροχες εικόνες από το χιονισμένο κέντρο της Αθήνας!
Η άλλη πλευρά της κακοκαιρίας: Υπέροχες εικόνες από το χιονισμένο κέντρο της Αθήνας!
Ένας χιονισμένος δρόμος στη Φλώρινα, βγαλμένος από παραμύθι - Δείτε το βίντεο που μάγεψε τους πάντες
Ένας χιονισμένος δρόμος στη Φλώρινα, βγαλμένος από παραμύθι – Δείτε το βίντεο που μάγεψε τους πάντες
Καστοριά: Αθεράπευτα ρομαντική όλες τις εποχές του χρόνου - Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες
Καστοριά: Αθεράπευτα ρομαντική όλες τις εποχές του χρόνου – Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες
Μια μυσταγωγική συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου με τον Jeff Mills - Μην τη χάσετε!
Μια μυσταγωγική συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου με τον Jeff Mills – Μην τη χάσετε!
Στεμνίτσα: Ανακαλύψτε την όμορφη "χωριατοπούλα του Μοριά" του Κολοκοτρώνη
Στεμνίτσα: Ανακαλύψτε την όμορφη “χωριατοπούλα του Μοριά” του Κολοκοτρώνη
Βαμβακού: Ένας παρθένος τόπος στον Πάρνωνα που σας καλεί να τον ανακαλύψετε!
Βαμβακού: Ένας παρθένος τόπος στον Πάρνωνα που σας καλεί να τον ανακαλύψετε!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του