Επειδή όλοι οι… χιονισμένοι δρόμοι οδηγούν στον Παρνασσό

επειδή-όλοι-οι-χιονισμένοι-δρόμοι-οδ

Τα χιονοδρομικά κέντρα τη χώρας μας αυτές τις μέρες γνώρισαν δόξες παλιών καλών εποχών, με τους φίλους του βουνού και των καταβάσεων πάνω σε πέδιλα να λαμβάνουν κατά το δυνατό τα μέτρα προστασίας και να ξεχύνονται για λίγες στιγμές απόλαυσης, μακριά από σκοτούρες και έγνοιες.

Εμείς σήμερα θα σας ξεναγήσουμε -εικονικά θα λέγαμε- στο πιο διάσημο και κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, αυτό του Παρνασσού.

%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b40

Με ανακαινισμένα σαλέ και πολυάριθμες πίστες, μαθήματα χιονοδρομίας, χώρους εστίασης και αναψυχής, πλήρη προσβασιμότητα σε ΑμεΑ και φιλικές προς τον χρήστη ψηφιακές υπηρεσίες, σίγουρα όλοι οι χιονισμένοι δρόμοι οδηγούν στον Παρνασσό.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, μια ολιστική εμπειρία λαμβάνει χώρα μέσα στη φύση που όποιος τη ζήσει θα του μείνει αξέχαστη!

Στο βουνό της Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, με 23 πίστες, 17 αναβατήρες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 μονοπάτια συνολικού μήκους 34 χλμ. Το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής έχει κάνει «όνομα» με τα χρόνια, προσελκύοντας πολυάριθμους επισκέπτες κάθε χειμώνα — αλλά όχι μόνο. Γι’ αυτό έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας.

Πλέον ο Παρνασσός δεν έχει απλώς ένα χιονοδρομικό κέντρο αλλά μεταμορφώνεται σε έναν προορισμό που μπορεί να λειτουργεί όλο τον χρόνο και να προσφέρει μια ολιστική εμπειρία γύρω από τις χιονοδρομικές δραστηριότητες.

%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b42

Περισσότερες δυνατότητες και ανέσεις

Πρόσφατα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ανανεώθηκε και περιμένει τους επισκέπτες του με ακόμα περισσότερες δυνατότητες και ανέσεις. Την ανανέωση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων του χιονοδρομικού κέντρου ανέλαβε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., διαχειρίστρια εταιρεία του, για να προσφέρει στους πολίτες μια νέα, πλουσιότερη εμπειρία.

Με τη νέα πνοή που του δόθηκε, το κέντρο επιδιώκει να είναι ένας φιλόξενος προορισμός που προσφέρει πολλά περισσότερα από περιπέτειες στο χιόνι. Έτσι, οι εσωτερικοί χώροι των σαλέ έχουν εκσυγχρονιστεί. Συγκεκριμένα, το Σαλέ Φτερόλακας έχει αναβαθμιστεί πλήρως και επαναλειτουργεί, ενώ έχουν ανανεωθεί και επιλεγμένα τμήματα του Σαλέ Κελάρια 1950 μ. Όσο για τους χώρους υγιεινής, αυτοί έχουν ανακαινιστεί σύμφωνα με σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να διασφαλιστεί πως θα παρέχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

Φυσικά, όσοι αγαπούν το χιόνι εδώ θα βρουν τον μικρό λευκό παράδεισό τους. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχουν δημιουργηθεί εξοπλισμένοι χώροι για εκείνους που επιθυμούν να κάνουν μαθήματα χιονοδρομίας. Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν και εμπορικά καταστήματα, από τα οποία οι χιονοδρόμοι, είτε εκκολαπτόμενοι είτε έμπειροι, μπορούν να ενοικιάσουν σύγχρονο εξοπλισμό και να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους στα χειμερινά σπορ.

Το κέντρο καλωσορίζει κάθε επισκέπτη του φιλόξενα, γι’ αυτό έχει μεριμνήσει ώστε και τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να απολαμβάνουν χωρίς δυσκολίες τη χιονοδρομική εμπειρία. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν κατασκευαστεί ειδικές ράμπες και έχει διασφαλιστεί ότι τα ΑμεΑ θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υποδομές.

%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b44

Και ξεκούραση…

Τέλος, επειδή το φαγητό κάνει κάθε εμπειρία πιο ζεστή, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού λειτουργούν και χώροι εστίασης όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα ζεστό ρόφημα ή ένα χορταστικό γεύμα, να χαλαρώσει, να ανακτήσει δυνάμεις για να συνεχίσει τις χιονοδρομικές του περιπέτειες ή πολύ απλά να απολαύσει το χειμωνιάτικο, χιονισμένο τοπίο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου και κλείστε το εισιτήριο σας ηλεκτρονικά:

www.parnassos-ski.gr

Διαβάστε επίσης

Οι μπότες που μας είχαν “πάρει” τα μυαλά, έκαναν δυναμικό come back τον φετινό χειμώνα – Πώς να τις συνδυάσεις!

Η μετάλλαξη Όμικρον πιθανόν να φέρει νέα μέτρα – Δείτε τα σενάρια

Δες τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις σανίδα για 2′ κάθε μέρα!

Σχετικά Άρθρα
Βαμβακού: Ένας παρθένος τόπος στον Πάρνωνα που σας καλεί να τον ανακαλύψετε!
Βαμβακού: Ένας παρθένος τόπος στον Πάρνωνα που σας καλεί να τον ανακαλύψετε!
Experience Park: Στο εντυπωσιακό πάρκο του Ελληνικού, η λάμψη και οι ξεχωριστές εμπειρίες δεν τελειώνουν ποτέ!
Experience Park: Στο εντυπωσιακό πάρκο του Ελληνικού, η λάμψη και οι ξεχωριστές εμπειρίες δεν τελειώνουν ποτέ!
Συρράκο – Καλαρρύτες: Διασχίζοντας το ιστορικό μονοπάτι σε ένα μαγευτικό μέρος στα Τζουμέρκα!
Συρράκο – Καλαρρύτες: Διασχίζοντας το ιστορικό μονοπάτι σε ένα μαγευτικό μέρος στα Τζουμέρκα!
Οι Παρασκευές του Ιανουαρίου στη Σφίγγα έχουν γεύση... «Γρανίτα από Ντισκοτέκ» με Μαντώ, Πωλίνα και Μπίγαλη
Οι Παρασκευές του Ιανουαρίου στη Σφίγγα έχουν γεύση… «Γρανίτα από Ντισκοτέκ» με Μαντώ, Πωλίνα και Μπίγαλη
Ο «Χορός στην Βροχή» επιστρέφει στην Αθήνα και είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ!
Ο «Χορός στην Βροχή» επιστρέφει στην Αθήνα και είναι πιο εντυπωσιακός από ποτέ!
Η Αθήνα στους top προορισμούς για βραδινή έξοδο σύμφωνα με το Instagram
Η Αθήνα στους top προορισμούς για βραδινή έξοδο σύμφωνα με το Instagram

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του