Cavo Paradiso: Ο «Παράδεισος» της διασκέδασης γιορτάζει 30 χρόνια και ετοιμάζεται για το πιο ξεχωριστό καλοκαίρι

cavo-paradiso-ο-παράδεισος-της-διασκέδασης-γιο

Τι να πρωτοπεί κανείς για το διασημότερο club της Ελλάδας και -φυσικά- ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως; Ο λόγος για το Cavo Paradiso, το οποίο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του λόφου, στην παραλία Paradise της Μυκόνου.

Το διάσημο club αποτελεί από μόνο του τον λόγο που επισκέπτονται το νησί εκατομμύρια κόσμου κάθε χρόνο, προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμά του.

Ότι κι να γράψουμε εμείς, τα 30 χρόνια ιστορίας του μιλούν από μόνα τους. Εδώ και τρεις δεκαετίες στα decks του παρελαύνουν οι διασημότεροι και πλέον περιζήτητοι djs του πλανήτη κι αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που λάτρεις της ηλεκτρονικής σκηνής αναζητούν εναγωνίως την ανακοίνωση του προγράμματός του, προκειμένου να περάσουν ασύλληπτες νύχτες στο χώρο του.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια, αφού από μόνα τους μιλούν και τα «μετάλλια», τα οποία ανελλιπώς κερδίζει εδώ και 20 χρόνια σε διαγωνισμούς για τα καλύτερα clubs του κόσμου μέσω διεθνών περιοδικών όπως το djmag, το mixmag και άλλα.

Φέτος το Cavo Paradiso γίνεται 30 ετών και ετοιμάζεται να γιορτάσει τρεις δεκαετίες «ζωής» με ένα καλοκαίρι που όμοιό του δεν θα έχει ξαναζήσει η Μύκονος!

cavo-paradiso-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ad%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%bf0

«Μην το κάνεις, θα αποτύχει…»

Όλα ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια. Ήταν 1993, όταν ο Νίκος Δακτυλίδης αποφάσισε πέρα από κάθε προσδοκία και ενάντια στις «συμβουλές» που του έδιναν οι γύρω του περί σίγουρης αποτυχίας, να ανοίξει ένα club μακριά από τη χώρα, από εκεί που χτυπούσε η καρδιά του «νησιού των Ανέμων».

Η ιδέα του ήτα ξεκάθαρη, ήθελε να χτίσει ένα μαγαζί ανοιχτό με θέα τη θάλασσα, όπου ο κόσμος θα μπορεί να απολαμβάνει την ανατολή του ήλιου. Ένα πάντρεμα φυσικής ομορφιάς με την τεχνολογία της μουσικής.

Το μακρόπνοο σχέδιό του ήταν αντί να πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, να φέρει το βουνό στον Μωάμεθ! Με πιο απλά λόγια, αποφάσισε αντί να πάει να ανοίξει εκείνος ένα μαγαζί εκεί που χτυπούσε η καρδιά της Μυκόνου, να «αναγκάσει» τον κόσμο να πηγαίνει στην παραλία Paradise, εκεί δηλαδή που θα έφτιαχνε εκείνος τον «Παράδεισό» του.

Ξεκίνησε πολύ απλά. Έχτισε ένα απλό κατασκεύασμα με πέτρα, τσιμέντο και ξύλο, προσθέτοντας στο τέλος την πολυδιαφημισμένη πισίνα, που σήμερα αποτελεί σήμα κατατεθέν. Τα πρώτα χρόνια λειτουργούσε σαν κοκτέιλ μπαρ και τα ξέφρενα πάρτι μέχρι το πρωί δεν είναι στο πρόγραμμα.

Τότε ο κόσμος δεν δείχνει να να ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη θέρμη, καθώς το μέρος παραείναι απομονωμένο από το κέντρο του νησιού. Ο Νίκος Δακτυλίδης, όμως, ήταν αποφασισμένος να διαψεύσει τις Κασσάνδρες.

cavo-paradiso-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ad%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%bf2

Δεν άκουσε κανέναν και κατάφερε!

Έτσι, εκμεταλλεύεται τη συγκυρία, όταν κάποιοι επώνυμοι της εποχής θέλησαν να εκμεταλλευτούν την υπέροχη θέα και να στήσουν εκεί ένα αυτοσχέδιο πάρτι.

Τότε αποφασίζει ότι έχει έρθει η ώρα να κάνει κάτι δραστικό και μετατρέπει το έως τότε καφέ-μπαρ σε χορευτικό hot spot κάτω από την πανσέληνο.

Τα νέα διαδίδονται… σαν άνεμος και μέσα σε λίγο καιρό το Cavo Paradiso έχει εκτοξευτεί στις πρώτες θέσεις της νυχτερινής ζωής του νησιού. Το όνομα του ακούγεται όλο και περισσότερο και πλέον όλοι θέλουν να περάσουν ένα βράδυ στην άκρη του απόκρημνου βράχου ανάμεσα στις κορυφαίες παραλίες του Paradise και του Super Paradise προκειμένου να διαπιστώσουν και οι ίδιοι ποιο είναι αυτό το μαγαζί που έχει κάνει όλη τη Μύκονο να παραμιλάει.

Από τους πρώτους dj που πέρασαν από τα dexx του Cavo είναι ο θρυλικός David Morales, ο οποίος ακόμα και σήμερα γιορτάζει κάθε χρόνο τα γενέθλια του στο μαγαζί.

Τα χρόνια περνούν και τα «σύνορα» της Μυκόνου είναι πολύ μικρά για να κρατήσουν τη φήμη του Cavo Paradiso. Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, πρώτα στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο, μαθαίνουν σιγά σιγά για νυχτερινό αυτό μαγαζί στη Μύκονο και συρρέουν στη Μύκονο για να το επισκεφτούν και να βιώσουν και οι ίδιοι αυτό που πολλοί αποκαλούν «Cavo Paradiso Experience».

Φυσικά, μια νύχτα μόνο δεν είναι αρκετή, έτσι μέσα από τα λόγια όλων όσων ασχολούνται με το κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής, το Cavo Paradiso αποκτά ολοένα και περισσότερους φανς ανά τον κόσμο, ακολουθώντας σταθερή πορεία προς την κορυφή, την οποία και κατακτά λίγα χρόνια αργότερα και βρίσκεται εκεί μέχρι και σήμερα.

Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι δεκάδες διακρίσεις του. Φέτος το Cavo Paradiso βρίσκεται στην 24 θέση του Dj Mag, ενώ έχει ψηφιστεί μέσα στα 10 καλύτερα night clubs όλον τον εποχών!

Φυσικά, πίσω από κάθε επιτυχία κρύβονται οι άνθρωποι που δουλεύουν ακούραστα 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου ο «Παράδεισος» της διασκέδασης να είναι έτοιμος κάθε καλοκαίρι. Μια από αυτές είναι η Μαργαρίτα Αντωνίνη, σύζυγος του Νίκου Δακτυλίδη και general manager του Cavo Paradiso εδώ και 26 χρόνια.

Σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο παρελθόν, μιλώντας για την επιτυχία του Cavo Paradiso η Μαργαρίτα Αντωνίνη είχε πει πως «την σταθερή άνοδο την επιτυγχάνεις όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και του αφοσιώνεσαι με απόλυτο τρόπο. Αποτέλεσμα αυτού, με το πέρασμα του χρόνου, είναι η σταθερότητα. Οι ιδέες γεννιούνται στην πορεία της διαδρομής».

cavo-paradiso-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ad%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%bf4

Μάλιστα, ερωτηθείσα για το… μυστικό της επιτυχίας, είχε πει πως «δεν υπάρχει μυστικό εδώ. Αυτό που ενώνει όλους τους ανθρώπους και καταλύει τις όποιες διαφορές, είναι η μουσική».

Κι εκτός από το ζευγάρι Νίκο Δακτυλίδη και Μαργαρίτα Αντωνίνη, την ομάδα της επιτυχίας συμπληρώνουν ο Γιάννης Τούρλος και η ομάδα του προσωπικού που βρίσκονται χρόνια στην επιχείρηση και έχουν εξελιχθεί σε οικογένεια και οι οποίοι είναι πάντα εκεί έτοιμοι να προφέρουν τις υψηλές υπηρεσίες εξυπηρέτησης που έχουν συνηθίσει εδώ και 30 χρόνια οι θαμώνες του Cavo Paradiso.

Τα 30 αυτά χρόνια λειτουργίας του τα dexx του Cavo Paradiso έχουν περάσει θρυλικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως: Little Louie Vega, Carl Cox, John Digweed, Sasha, Deep Dish, Fat boy Slim, Pete Tong, Tiesto, Armin van Buuren, Paul van Dyk, The Chainsmokers, Martin Garrix, David Guetta, Adam Beyer, Joseph Capriati, Steve Aoki, Afrojack και πάρα πολύ ακόμα που θα περάσουν τα επόμενα χρόνια…

Ακόμα, μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια, το Cavo Paradiso κατάφερε να μεταδώσει την αγάπη για την ηλεκτρονική μουσική και σε πολλούς έλληνες dj που πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιρινού προγράμματος όπως G.Siras, Akylla, Cj Jeff, Stathis Lazarides, AntonisDimitriadis – AD1, Dino Mfu, Agent Greg, Junior Rush αλλά και Μυκονιάτες dj όπως Anxid, Ionas Feenstra, Heavy G, Argie & Terry.

Το Cavo Paradiso σήμερα…

Σήμερα το Cavo Paradiso αποτελεί από μόνο του αξιοθέατο του νησιού, καθώς δεν λογίζεται τουρίστας να ταξιδέψει στη Μύκονο και να μην περάσει ένα βράδυ εκεί για να διασκεδάσει αλλά και να δει το ξακουστό sunrise!

Το sunrise του Cavo Paradiso αποτελεί σημείο συνάντησης τις πρώτες πρωινές ώρες για τους επισκέπτες του νησιού, καθώς και για τους dj, που μαγεύονται από το θέαμα του ήλιου που ξεπροβάλλει το ξημέρωμα, καθώς και από την απαράμιλλη θέα του Αιγαίου και ειδικότερα της Δήλου, της Νάξου, της Πάρου και της Αντίπαρου.

Το φετινό lineup ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Φέτος, το Cavo Paradiso γιορτάζει τα 30στα του γενέθλια με ένα ανατρεπτικό lineup που παντρεύει 3 δεκαετίες και βάζει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν για ένα βράδυ (ή και περισσότερα) στο Cavo Paradiso μπορούν να δουν μερικούς από τους καλύτερους dj στο κόσμο όπως Fisher, Steve Angello, Meduza, Claptone, Camelphat, Peggy Gou, Dj Snake, Purple Disco Machine, Nicky Romero, Alesso, Robin Schulz, Nina Kraviz, Deborah de Luca καθώς και τους θρυλικούς Richie Hawtin & Ricardo Villalobos που θα πλαισιώσουν μουσικά το celebration party στις 20 Ιουλίου.

cavo-paradiso-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ad%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%bf6

Μαζι τους θα είναι και καταξιωμένοι Έλληνες dj όπως oι Ace2Ace, Junior Pappa, Freespirit, Nick Jojo, Mapet, Mark Code και πολλοί ακόμα…

Φυσικά, δεν θα λείπουν από το lineup οι «παλιοί» Benny Benassi και David Morales που μαζί με την νέα γενιά ταλέντων της επόμενης δεκαετίας όπως τον νούμερο 3 dj στο κόσμο Alok, τον ακούραστο Vintage Culture –του οποίου το live set μπορείτε να δείτε εδώ-, το Ιταλικό duo Mathame, Dom Dolla, Miss Monique, John Summit, Regard, Massano, Nora en Pure, τον ανατρεπτικό Mochakk, την δυναμική psy-techno Indira Paganotto, την νέα δύναμη της techno Sama Abdulhadi και Kevin de Vries και το φαινόμενο της reggaeton Mamacita, θα γιορτάσουν τα 30 χρόνια του πιο διάσημου Club της Ελλάδας και θα δώσουν το έναυσμα για ακόμα 30 χρόνια Cavo Paradiso.

Ολόκληρο το φετινό πρόγραμμα του Cavo Paradiso μπορείτε να το δείτε εδώ, ενώ εδώ μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας

Τρία ακόμη μέλη έρχονται να συμπληρώσουν τον όμιλο του Cavo Paradiso. To Blu Blu, το Pita Wrap και το Roca στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου. Χώροι που οι θαμώνες μπορούν από το πρωί να απολαμβάνουν τον καφέ και πρωινό του, αλλά και πλήρες μενού φαγητού από το μεσημέρι μέχρι και το αργά το βράδυ.

Διαβάστε επίσης

“ΜΕΛΙΣΣΑ, Κοσμώντας τον Μύθο”: Εικαστική Ομαδική Έκθεση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Ανακαλύψαμε το μέρος, όπου τα όνειρα ανθίζουν και γίνονται πραγματικότητα

Σχετικά Άρθρα
Το επετειακό διήμερο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου για οικογένειες με παιδιά έρχεται «Από το Γκάζι με αγάπη!»
Το επετειακό διήμερο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου για οικογένειες με παιδιά έρχεται «Από το Γκάζι με αγάπη!»
%ce%ad%ce%be%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b50
Έξοδος για το ΣΚ: Πού θα πάμε, τι θα δούμε δωρεάν
Το Delta Restaurant συνεχίζει το υπέροχο ταξίδι του στη βιώσιμη υψηλή γαστρονομία καλωσορίζοντας την ομάδα του Line Athens
Το Delta Restaurant συνεχίζει το υπέροχο ταξίδι του στη βιώσιμη υψηλή γαστρονομία καλωσορίζοντας την ομάδα του Line Athens
Έρχεται το Oktoberfest στο Hard Rock Cafe Athens
Έρχεται το Oktoberfest στο Hard Rock Cafe Athens
Το εντυπωιακό σπήλαιο της Ανεμότρυπας: Ένα μαγευτικό μέρος στα έγκατα της ηπειρωτικής γης
Το εντυπωσιακό σπήλαιο της Ανεμότρυπας: Ένα μαγευτικό μέρος στα έγκατα της ηπειρωτικής γης
Στο Delifish by TRIZONI θα βρείτε τα κοψίδια, τα θαλασσινά, τα ορίτζιναλ!
Στο Delifish by TRIZONI θα βρείτε τα κοψίδια, τα θαλασσινά, τα ορίτζιναλ!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του