Το Bios, σε συνεργασία με το KINO Athens διοργανώνουν κάθε Πέμπτη προβολές στον χώρο του Bios Cinematheque. Οι προβολές πλαισιώνονται με Online – Live Q&As από τους δημιουργούς τους, ενώ οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους. Επιπλέον, όλες οι προβολές του Φεβρουαρίου θα συνοδεύονται από το γευστικό Burger Μenu του Chez Bios, συνδυάζοντας την κινηματογραφική εμπειρία με την απόλαυση του αγαπημένου comfort food.
To KINO Athens, μέλος του ACN του Δήμου Αθηναίων, είναι μιας διεθνής πλατφόρμα διοργάνωσης προβολών, που γεφυρώνουν το σινεμά και την οπτική τέχνη μέσω του ήχου και της κινούμενης εικόνας, προ(σ)καλώντας τους θεατές να επαναπροσδιορίσουν τα όσα ήξεραν μέχρι τώρα για τις οπτικές τέχνες.
Για την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, το KINO Athens επιλέγει το “LOS CONDUCTOS” του Camilo Restrepo, που προβλήθηκε και στη χώρα μας στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έχοντας ήδη κερδίσει το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη το 2020, στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει online Q&A με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Camilo Restrepo.
Η υπόθεση της ταινίας
Ο Πίνκι, που μόλις έπιασε δουλειά σε ένα εργοστάσιο παραγωγής T-shirt στο Μεντεγίν της Κολομβίας, έχει πλέον απελευθερωθεί από τα δεσμά μιας θρησκευτικής αίρεσης. Ενώ παλεύει να ενώσει τα κομμάτια της θρυμματισμένης του ζωής, οι αναμνήσεις της βίας και της χειραγώγησης εξακολουθούν να τον στοιχειώνουν, ωθώντας τον στο μάταιο μονοπάτι της εκδίκησης. Ένα πορτρέτο μιας βασανισμένης ψυχής που βασίζεται σε αληθινή ιστορία (με τον πρωταγωνιστή να υποδύεται τον εαυτό του) και ισορροπεί μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο που οδηγεί στην κάθαρση.
Info ταινίας
Direction / Σκηνοθεσία: Camilo Restrepo
Script / Σενάριο: Camilo Restrepo
Cinematography / Φωτογραφία: Guillaume Mazloum
Μοντάζ / Editing: Camilo Restrepo
Ηχος / Sound: Josefina Rodriguez, Mathieu Farnarier
Producers / Παραγωγοί: Helen Olive, Martin Bertier, Felipe Guerrero
Production / Παραγωγή: 5 à 7 Films, Mutokino
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | 21:00
Los Conductos | Οι Αγωγοί (70’)
by Camilo Restrepo
Γαλλία, Κολομβία, Βραζιλία | France, Colombia, Brazil
Digital File, Έγχρωμο / Color, με ήχο / sound
Language / Γλώσσα: Ισπανικά / Spanish
Subtitles / Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά / Greek, English
Δείτε το τρέιλερ
Διαβάστε επίσης
Η Ευρυδίκη επιστρέφει στη μουσική σκηνή Σφίγγα με εκλεκτούς καλεσμένους
Google News