Έξοδος/Απόδραση

Αυτό το ελληνικό νησί είναι στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για πρόταση γάμου!

Το να επιλέξετε τον κατάλληλο άνθρωπο με τον οποίο θέλετε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας είναι μια σπουδαία και πολύ σημαντική απόφαση. Σε περίπτωση που σκέφτεστε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας και να κάνετε πρόταση γάμου στο άλλο σας μισό, προσπαθήστε να κάνετε αυτή τη στιγμή αξέχαστη και πρωτότυπη!

Καθώς η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει, η Holidu, η πύλη ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών (holidu.gr), αποφάσισε να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τη δική σας ιστορία αγάπης με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς που το άλλο σας μισό θα μπορούσε επίσημα να πει το πολυπόθητο “Yes, I do!”.

Για να το πετύχουν αυτό, χρησιμοποίησαν τα hashtag views του Tik Tok σε συνδυασμό με τα hashtags του Instagram ώστε να καθοριστούν οι τοποθεσίες που είναι πιο περιζήτητες από τις αναζητήσεις των χρηστών.

Τα κύρια σημεία των αποτελεσμάτων της μελέτης είναι τα εξής:

H Σαντορίνη, καταλαμβάνοντας την 3η θέση της κατάταξης, βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πρώτους δημοφιλείς προορισμούς για πρόταση γάμου

Ακόμη 3 ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται στην συνολική κατάταξη με την Μύκονο στην 12η θέση, την Κρήτη στην 20η και την Αθήνα στην 22η θέση.

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί για πρόταση γάμου

1. Παρίσι, Γαλλία – 44 εκατ. TikTok hashtags | 52 χιλ. IG hashtags

Είναι επίσημο! Πρώτος στην κατάταξή μας ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για πρόταση γάμου δεν είναι άλλος από το Παρίσι! Μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου που οι περισσότεροι εκτός από “πόλη του φωτός” την αποκαλούν και “πόλη του έρωτα” και όχι άδικα! Διασχίστε τα Ηλύσια Πεδία με το αυτοκίνητο, πιείτε τον καφέ σας σε ένα από τα σικ καφέ της πόλης, γευματίστε σε ένα ντελικάτο εστιατόριο και όταν πέσει η νύχτα είναι η ιδανική ώρα να απολαύσετε το κρασί σας και να κάνετε μία βόλτα στον ποταμό Σηκουάνα. Τελευταία στάση, ο Πύργος του Άιφελ και ίσως το πιο ιδανικό σημείο να κάνετε την κρίσιμη ερώτηση καθώς θα αναβοσβήνουν τα φώτα!

2. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο – 8 εκατ.+ TikTok hashtags | 17 χιλ. + IG hashtags

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Λονδίνο το οποίο διαθέτει πληθώρα αξιοθέατων και χώρων που προσφέρονται για μια ρομαντική πρόταση γάμου. Τα εστιατόρια του Λονδίνου είναι από τα κορυφαία στον κόσμο, τα περισσότερα από τα οποία είναι κατάλληλα για να δημιουργήσουν ένα οικείο περιβάλλον για ένα ρομαντικό γεύμα. Τα παραμυθένια πάρκα και οι κήποι της αγγλικής πρωτεύουσας μπορούν να δημιουργήσουν μαγικές και αξέχαστες στιγμές για εσάς και το άλλο σας μισό. Κάντε μία κρουαζιέρα στον ποταμό Τάμεση και εξερευνήστε τις αγορές και το φανταστικό φαγητό του Notting Hill. Ένας όμορφος τρόπος για να ολοκληρώσετε τη μέρα σας είναι μία επίσκεψη στο London Eye το οποίο μπορεί να είναι από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνο, ταυτόχρονα όμως δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Ενώ θα μοιράζεστε την κάψουλά σας με άλλους, υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να δημιουργήσετε την δική σας αξέχαστη ιδιωτική στιγμή καθώς θα ατενίζετε την τεράστια πόλη από κάτω σας.

3. Σαντορίνη, Ελλάδα – 2,5 εκατ. TikTok hashtags | 7 χιλ.+ IG hashtags

Ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα! Στην τρίτη θέση συναντάμε την Σαντορίνη! Δεν θα μπορούσε αυτό το νησί της Ελλάδας να λείπει από την κατάταξή μας. Ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς με ανθρώπους να επισκέπτονται το νησί από κάθε γωνιά της γης για την ιδιαίτερη ομορφιά του. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη νόστιμη τοπική κουζίνα, να επισκεφτείτε τα σπίτια που είναι χτισμένα σε βράχους, να χαθείτε στα γραφικά σοκάκια του.

Απολαύστε κατά την απογευματινή ώρα ένα cocktail σε ένα από τα πιο διάσημα μπαρ του νησιού υπό τον ήχο της κλασικής μουσικής. Η ώρα που πέφτει ο ήλιος πλησιάζει! Τι καλύτερο λοιπόν από το να κάνετε τη πιο σημαντική πρόταση της ζωής σας σε μια απόμερη παραλία ή σε ένα από τα μπαλκόνια του νησιού κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος;

4. Βενετία, Ιταλία – 286 χιλ. TikTok hashtags | 6 χιλ.+ IG hashtags

Στην τέταρτη θέση της κατάταξης βρίσκεται μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης. Η Βενετία, με την γραφική ομορφιά της που έχει αποτελέσει έμπνευση για κάποιους από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου. Θα μπορούσε λοιπόν η πόλη με τους υδάτινους δρόμους να αποτελέσει έμπνευση και για εσάς, που σχεδιάζετε να περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας με το ταίρι σας.

Τα μέρη που προσφέρει ώστε να θέσετε σε εφαρμογή το σχέδιό σας είναι αρκετά, από την Piazza San Marco με τον πύργο του ρολογιού να είναι το πιο αναγνωρίσιμο ορόσημό της μέχρι τα γραφικά δρομάκια με τα καταστήματα που πωλούν βενετσιάνικες μάσκες και μουράνο. Ολοκληρώστε τη μέρα σας με μία απογευματινή βόλτα με τη γόνδολα έχοντας φόντο τα ιστορικά της κτίρια που σας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή. Ίσως όχι ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να κάνετε πρόταση γάμου, αδιαμφισβήτητα όμως από τους πιο ρομαντικούς.

5. Ρώμη, Ιταλία – 63 χιλ. TikTok hashtags | 7 χιλ. + IG hashtags

Η πέμπτη θέση της κατάταξής μας ανήκει στη Ρώμη! Οι βόλτες στην Αιώνια Πόλη, η θέα του ποταμού Τίβερη θα σας βάλουν στο κλίμα που επιθυμείτε ώστε να υποσχεθείτε στο ταίρι σας παντοτινή αγάπη. Επισκεφθείτε τη Fontana di Trevi για να θαυμάσετε το επιβλητικό σιντριβάνι και ασφαλώς να ρίξετε το κέρμα σας προκειμένου να επιστρέψετε στην πανέμορφη πόλη.

Κατευθυνθείτε προς την Piazza di Spagna, όπου θα συναντήσετε τα περίφημα ισπανικά σκαλοπάτια. Μην παραλείψετε να ανεβείτε τα σκαλοπάτια για μια θέα που θα σας μείνει αξέχαστη! Όλη η πόλη στα πόδια σας, ιδανικό σημείο για φωτογραφίες! Καθώς δύει ο ήλιος αγκαλιαστείτε σφιχτά σε μία από τις γέφυρες πάνω από τον ποταμό Τίβερη και απολαύστε τα όμορφα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

6. Λίμνη Κόμο, Ιταλία – 12 εκατ. TikTok hashtags | 1000+ IG hashtags

Στην έκτη θέση ακόμη ένας ιταλικός προορισμός. Η φυσική ομορφιά, η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και η ηρεμία της λίμνης Κόμο είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν κάποιον να την επιλέξει για την πιο ρομαντική κίνηση της ζωής του. Περιηγηθείτε στα γραφικά στενά του Como, όπου εκεί θα συναντήσετε τον καθεδρικό ναό της Santa Maria Assunta.

Απολαύστε ιταλικές σπεσιαλιτέ ή τον καφέ σας στην όμορφη πλατεία Piazza del Duomo στο κέντρο της παλιάς πόλης. Για να δείτε τη λίμνη από ψηλά μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ Funicolare Como Brunate που οδηγεί στον οικισμό του Brunate. Επισκεφτείτε με πλοίο το Bellagio, μια πόλη στολίδι με πλακόστρωτα δρομάκια, μικρά μαγαζιά και γκαλερί. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη μέρα σας με μία βόλτα κατά μήκος της παραλίμνιας περιοχής απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί.

7. Βαρκελώνη, Ισπανία – 29 χιλ. TikTok hashtags | 3 χιλ. + IG hashtags

Επόμενη στην κατάταξή μας μια πανέμορφη ρομαντική πόλη, αυτή τη φορά στην Ισπανία. Η πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι μια πολύχρωμη πόλη που μπορεί να σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Με τη μοναδική αρχιτεκτονική της, τις μεγάλες γραφικές πλατείες της, τη νόστιμη τοπική κουζίνα της προσφέρεται για να περάσετε τις πιο αξέχαστες στιγμές με το ταίρι σας και γιατί όχι για να κάνετε και την πιο σημαντική ερώτηση της ζωής σας! Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της που καταλήγουν σε όμορφες πλατείες, απολαύστε τάπας και cocktails σε πολυσύχναστα μπαρ, επισκεφθείτε ναούς και κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος με την υπογραφή του Gaudí, κάνετε μια ρομαντική βαρκάδα στο Parc de la Ciutadella. Η Βαρκελώνη περιμένει εσάς και την αγάπη σας!

8. Ίμπιζα, Ισπανία – 240 χιλ. TikTok hashtags | 1,2 χιλ. + IG hashtags

Μπορεί να φημίζεται για τα ξέφρενα πάρτι της, αλλά έχει και μια ρομαντική πλευρά που αξίζει να

ανακαλύψετε! Στην έβδομη θέση της κατάταξής μας βρίσκεται η Ίμπιζα! Ίσως να μην είναι ο πρώτος προορισμός που θα σας ερχόταν στο μυαλό για να κάνετε πρόταση γάμου στο άλλο σας μισό, αλλά σίγουρα έχει πολλά κρυμμένα μυστικά που μπορούν να σας αλλάξουν γνώμη.

Η Ίμπιζα διαθέτει εκπληκτική φυσική ομορφιά, υπέροχο κλίμα και πολλά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μπορείτε να γευτείτε τη νόστιμη μεσογειακή κουζίνα της καθώς και να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της που κλέβουν την παράσταση. Το νησί σας προσφέρει απλόχερα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, ιδανικά για ρομαντικές στιγμές σαν κι αυτή που σχεδιάζετε. Μην περιμένετε στιγμή λοιπον!

9. Βουδαπέστη, Ουγγαρία – 11 χιλ.+ TikTok hashtags | 1,1 χιλ. + IG hashtags

Στην ένατη και προτελευταία θέση της κατάταξής μας μία πόλη που συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο. Η ρομαντική Βουδαπέστη, που ο Δούναβης τη χωρίζει σε δύο πόλεις αλλά οκτώ εντυπωσιακές γέφυρες τις ενώνουν πάλι. Τη Βούδα και την Πέστη με την πρώτη να είναι χτισμένη σε λόφους και την δεύτερη στις όχθες του ποταμού.

Είναι μία πόλη που θα σας γοητεύσει με την πρώτη ματιά! Διαθέτει μια γοητεία καθόλη τη διάρκεια της ημέρας όμως όταν πέφτει η νύχτα και ανάβουν τα φώτα της πόλης μεταμορφώνεται σε ένα στολίδι. Επιλέξτε να κάνετε μια βραδινή βαρκάδα στα νερά του Δούναβη, αφιερώστε χρόνο χαλάρωσης στα φημισμένα ιαματικά λουτρά της και απολαύστε τη θέα της πόλης από τον περίφημο Πύργο των Ψαράδων. Ένα είναι σίγουρο, είναι ένας προορισμός ιδανικός για πρόταση γάμου!

10. Πράγα, Τσεχία – 5 χιλ. TikTok hashtags | 1,8 χιλ. + IG hashtags

Τελευταία στάση Πράγα! Στην δέκατη θέση μια όμορφη παλιά πόλη, με γοτθικό πνεύμα, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά κι ένα επιβλητικό κάστρο που αντανακλάται στο ποτάμι! Περιηγηθείτε με τα πόδια στην παλιά πόλη, κάντε μία στάση στην τεράστια πλατεία της με τα όμορφα αξιοθέατα, με το πιο δημοφιλές το πολυφωτογραφημένο αστρονομικό ρολόι. Διασχίστε μία από τις μεγαλοπρεπείς γέφυρες και περάστε στην απέναντι πλευρά του ποταμού Μολδάβα, όπου δεσπόζει το κάστρο βγαλμένο από παραμύθι. Η Πράγα υπόσχεται ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, και δικαιώνει απόλυτα τη φήμη της ρομαντικής πόλης που σας γεννά την επιθυμία να την επισκεφτείτε και γιατί όχι να ανταλλάξετε όρκους αιώνιας αγάπης με το άλλο σας μισό.

Για να δείτε την πλήρη λίστα της κατάταξης, επισκεφθείτε εδώ

Διαβάστε επίσης

Μονεμβασιά: Ο απόλυτος προορισμός για ερωτευμένους – Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες

Για να μη σπας το κεφάλι σου – 5 δώρα για τον… Βαλεντίνο της καρδιάς σου!

Πάμελα Άντερσον: Στα 55 της ποζάρει χωρίς μακιγιάζ σε εξώφυλλο περιοδικού – Αυτή την εικόνα την αποθέωσαν όλοι!

Δημητρα Ζαρκου

Recent Posts

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

57 λεπτά ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

6 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

6 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

6 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

7 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

8 ώρες ago