25η Μαρτίου: Προτάσεις εξόδου από το πρωί μέχρι το βράδυ, μέσα στο πνεύμα της ημέρας

25η Μαρτίου και φέτος γιορτάζουμε τα 201 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι εκδηλώσεις αρκετές, όπως και οι προτάσεις. Άλλωστε, είναι τριήμερο και κάποιοι θα επιλέξουν μια μικρή απόδραση από το κλεινόν άστυ. Άλλοι, πάλι, θα παραμείνουν στην πόλη.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την αργία της 25ης Μαρτίου για μια έξοδο. Άλλωστε, ο καιρός την Παρασκευή θα είναι σύμμαχός μας, με τη θερμοκρασία – σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις – να ανεβαίνει στους 20 βαθμούς. Έτσι, μπορείτε με την παρέα σας ή την οικογένειά σας να βγείτε από το πρωί και να απολαύσετε χαλαρές στιγμές.

Κι επειδή αύριο είναι η επέτειος της Επανάστασης του 1821, εμείς σας έχουμε προτάσεις εξόδους από το πρωί μέχρι το βράδυ, που είναι μέσα στο πνεύμα της ημέρας.

Στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Η μέρα δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει με τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό μπορείτε να παρακολουθήσετε από κοντά την παρέλαση που ξεκινά στις 11.00 με τα μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, όσοι βρεθείτε στο Σύνταγμα θα δείτε και τα νεαποκτηθέντα μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα συμμετέχουν στις διελεύσεις πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας. Αξίζει, γενικότερα να δείτε από κοντά την παρέλαση, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά.

Στο κέντρο για γλυκάκι

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς

Μία συνήθεια των παιδικών μας χρόνων ήταν μετά την παρέλαση να πηγαίνουμε για γλυκό. Αλλά και αργότερα με τις φίλες και φίλους να πηγαίνουμε για καφέ, ειδικά αν είχε καλό καιρό. Και για τις δύο περιπτώσεις, σας προτείνουμε να κατηφορίσετε μέχρι του Ψυρρή, στο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς που βρίσκεται στη σκιά της επιβλητικής Ακρόπολης. Εκεί, θα απολαύσετε τα πιο σαγηνευτικά γλυκά της πόλης, με το γλυκοπωλείο να έχει γίνει κάτι σα ναός του γλυκού.

Αν και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, σας προτείνουμε να κινηθείτε σε πιο παραδοσιακές προτάσεις όπως κιουνεφέ με παγωτό, ένα εκμέκ αποκάλυψη, κανταϊφι με κρέμα μαστίχας, χαλβά Σαμπάχ – που σερβίρεται ζεστός, γεμιστός με παγωτό καϊμάκι…

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη (Ψυρρή), τηλ. 2103211323

Έξοδος για μπακαλιάρο

Η Σαΐτα

25η Μαρτίου: Προτάσεις εξόδου από το πρωί μέχρι το βράδυ, μέσα στο πνεύμα της ημέρας

Η ημέρα απαιτεί μπακαλιάρο, παραδοσιακά. Και μπορείτε να επισκεφτείτε την Σαϊτα, την παλιά, ιστορική ταβέρνα, στις παρυφές της Πλάκας, που εδώ και χρόνια φημίζεται για τον μπακαλιάρο της. Με το λεπτό, τραγανό κουρκούτι του σερβίρεται πάντα με σκορδαλιά του που θα σας ενθουσιάσει.

Η ατμόσφαιρα, δε, του μαγαζιού είναι παραδοσιακή και αισθάνεσαι πως κατεβαίνοντας τα σκαλιά για να να μπεις στο εσωτερικό του μαγαζιού, μπαίνει σε μια χρονοκάψουλα για ένα ταξίδι στο παρελθόν και σε ωραίες εποχές.

Η Σαΐτα

Κυδαθηναίων 21, Πλάκα, τηλ. 2103226671

Για χαλαρό ποτό

Δραχμή

25η Μαρτίου: Προτάσεις εξόδου από το πρωί μέχρι το βράδυ, μέσα στο πνεύμα της ημέρας

Ένεκα της ημέρας, μία έξοδος για χαλαρό ποτάκι στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, είναι μια επιλογή μέσα στο… πνεύμα. Έτσι, σας προτείνουμε την Δραχμή, ένα από τα δημοφιλή μπαρ στην καταπράσινη Πλατεία Κολοκοτρώνη απέναντι ακριβώς από την Παλιά Βουλή. Στον χώρο κυριαρχεί το ξύλο, ενώ δε λείπουν τα νομίσματα, οι δραχμές δηλαδή που φιγουράρουν σε μεγέθυνση με τη χαρακτηριστική φρεγάτα του 19ου αιώνα.

Η Δραχμή είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το ποτό σας, να χαλαρώσετε εσείς και η παρέα σας.

Δραχμή

Άνθιμου Γαζή 9, Αθήνα, τηλ. 2130291819

Έξοδος για σινεμά

1821: Άνεμος Ελευθερίας

Εδώ, η πρόταση δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Σήμερα, βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες το ιστορικό ντοκιμαντέρ, 1821: Άνεμος Ελευεθρίας.

Ιστορική- ντοκιμαντέρ: 100΄

Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Τίμος Παπαδόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Πάνος Κυπαρίσσης, Ρηνιώ Κυριαζή, Γιάννης Αναστασάκης, Λευτέρης Τσάτσης

Η ταινία παρακολουθεί τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός εμπόρου, ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας -επινοημένο πρόσωπο- στην προεπαναστατική Πελοπόννησο και στις περιοχές διασποράς του Ελληνισμού. Μάνη, Μεσσηνία, Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη σταθμοί- οδόσημα στο ταξίδι ενός εμπόρου αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη.

Μέσα από την ιστορία του Φίλωνα παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα, για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και τη διαπάλη των ιδεών· όλα προϊόν σχετικής ενδελεχούς ιστορικής έρευνας. Το σενάριο συνδυάζει φαντασία και πραγματικότητα.

Έξοδος για θέατρο

Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου – Θέατρο Πορεία

25%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%be%cf%8c%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%890

Η παράσταση που έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον κοινού & κριτικών, παρουσιάζεται έως τις 17 Απριλίου. Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή για το θέατρο του Θανάση Τριαρίδη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Πορεία, με ένα καστ 18 ηθοποιών και μουσικών!

Η καταπληκτική τριλογία του Καραγάτση για τον αγώνα του ’21, με έντονα στοιχεία αυτοβιογραφίας μιας και αναφέρεται στον προπάππου του Μήτρο Ροδόπουλο, πραγματικό πρόσωπο της επανάστασης, ζωντανεύει επί σκηνής και πραγματεύεται με τολμηρό τρόπο τις αρετές αλλά και τα σκοτεινά σημεία του Αγώνα. Ο Γιώργος Χριστοδούλου είναι ο Μίχαλος Ρούσης, ο ήρωας, ο προδότης κι εξωμότης, ο εραστής και ο ηττημένος μιας ολόκληρης μυθιστορηματικής ζωής και εποχής.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Μίχαλος Ρούσης: Γιώργος Χριστοδούλου

Κολοκοτρώνης, ενωμοτάρχης: Δημήτρης Ήμελλος

Ευαγγελία Ρούση: Βίκυ Κατσίκα

Βαγγελιώ Σπυροπούλου: Λεωνή Ξεροβάσιλα

Μουσταφάμπεης: Χρήστος Μαλάκης

Παπαφλέσσας, πρόκριτος, άντρας: Θανάσης Δόβρης

Όθωνας, Δωρόθεος: Κώστας Βασαρδάνης

Αμαλία: Ξανθή Γεωργίου

Άντρας, Σουλεϊμάν: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος

Μοθωνίτης, Λουκάς Πύρρος, Αρβανίτης, Αχμέτ Τόσκα, Πλαπούτας,

Μακρυγιάννης, Καραγιαννόπουλος: Δημήτρης Μπίτος

Γερο-Μίχαλος, Τρούκας, Χουσεΐν Αγάς, Ανδρέας Μερσίνης: Γιώργος Μπινιάρης

Μάρθα, Χανούμισσα: Αρετή Πασχάλη

Πανάγος, Κοσμάς, πρόκριτος, άντρας: Δημήτρης Καπουράνης

Ρηνούλα, χανούμισσα: Μελισσάνθη Ρεγκούκου

25%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%be%cf%8c%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%892

Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Δούσος (κλαρίνο, καβάλ), Κώστας Νικολόπουλος, Μηνάς Λιάκος (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Παπαϊωάννου (μπάσο), Βασίλης Χωριανόπουλος (τύμπανα)

Ημέρες & ώρες: Τετάρτη & Κυριακή 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή 20:00, Σάββατο 20:30

Διάρκεια: 130΄

Τιμές Εισιτηρίων:

Τετάρτη (λαϊκή) VIP ζώνη: 20 ευρώ, Α’, Β’, Γ’ ζώνη: 15 ευρώ

Πέμπτη έως Κυριακή: VIP ζώνη: 25 ευρώ, A’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 17 ευρώ, Γ’ ζώνη: 15 ευρώ,

Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 15 ευρώ, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας: 12 ευρώ

Έξοδος για live

Μέντα

25%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%be%cf%8c%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%894

Η ημέρα κλείνει με μία έξοδο για live, στη Μέντα με τον Λευτέρη Πλιάτσικα. Μετά από μια μεγάλη και σημαντική διαδρομή με τους Όναρ, έχοντας δημιουργήσει τραγούδια όπως τα Χάρτινα φανάρια, Δεν χρωστάω σε κανένα, Γαλάζιες ερωμένες, Aν μ΄αγαπάς, και πολλά άλλα, ο Λευτέρης Πλιάτσικας ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι. Με συνοδοιπόρους του την Λία Μιχαηλίδου στο πιάνο και την Αλίκη ΜαΪδώνη στο τσέλο και με αφορμή την συνεργασία τους στο Ωδείο Πυξίδα στήνουν την ομώνυμη μπάντα!
Με τραγούδια νέα και παλιά, με διασκευές σε αγαπημένα, αλλά κυρίως με όχημα αυτόν τον ιδιαίτερο και φρέσκο ήχο τους που απεικονίζεται στο ολοκαίνουργιο «Σαν να μην υπάρχει αύριο» που μόλις κυκλοφόρησε από την Ogdoo Music Group, ο Λευτέρης Πλιάτσικας, η Λία Μιχαηλίδου και η Αλίκη ΜαΪδώνη με το όνομα που έχουν διαλέξει και είναι «Πυξίδα» θα βρίσκονται από 11 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή στις 9 το βράδυ στη Μέντα! Τραγουδώντας για όνειρα, πίνοντας κάτι που να ζεσταίνει και παίζοντας την μουσική τους.
Διεύθυνση: Μέντα καφέ, Αγ. Θεοδώρων 10, Κηφισιά

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2108080193, 6973388620

Διαβάστε επίσης

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: 5 προορισμοί με άρωμα… Ελληνικής Επανάστασης!

«Έτερος Εγώ»: Έρχεται o τρίτος κύκλος με ένα all-star καστ – Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο κύκλος που δεν κλείνει…» – Για την Παρασκευή 1η Απριλίου

Σχετικά Άρθρα
%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%bc%ce%ac-%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%ac%ce%bb%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b2%ce%b10
Πάμε σινεμά: Ιλουστρασιόν εφιάλτες, βαμπίρ και το Μικρό μου Πάντα
wizz-air-%ce%b5%ce%ba%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%820
Wizz Air: Εκστρατεία “ιατρικής ενημέρωσης” ενόψει του Πάσχα
%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%86%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%840
Επιτάφιος στο μουσείο Νεότερου Πολιτισμού: Μεσημέρι, στην Πλάκα, ανάμεσα σε κτίρια από τον 18ο αιώνα
%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%86%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%8e%ce%bd-100-%cf%87%cf%81%cf%8c0
Η αναγέννηση των Δελφικών Εορτών, 100 χρόνια μετά την πρωτοβουλία του Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ
Μεγάλη Τρίτη: Τέσσερις ιστορικοί, κατανυκτικοί ναοί για να ακούσετε το Τροπάριο της Κασσιανής
Μεγάλη Τρίτη: Πέντε ιστορικοί, κατανυκτικοί ναοί για να ακούσετε το Τροπάριο της Κασσιανής
%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%bc0
Πάσχα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του