«Έχω μεγάλο κρεβάτι, θα μπορούσαμε να το μοιραστούμε»: Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ βάζει φρένο στην εκμετάλλευση των Ουκρανών γυναικών

έχω-μεγάλο-κρεβάτι-θα-μπορούσαμε-να-τ

Έντονη είναι η ανησυχία για σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών από την Ουκρανία, που φιλοξενούνται σε σπίτια του εξωτερικού, φεύγοντας από την εμπόλεμη χώρα τους.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να τερματιστεί η «σύνδεση» μεταξύ «μόνων» ανδρών με τις Ουκρανές που καταφθάνουν στη χώρα.

Αναφορές

Υπάρχουν ήδη αναφορές για αυτό το θλιβερό φαινόμενο και πλέον ο ΟΗΕ έδωσε οδηγίες για «πιο κατάλληλα ταιριάσματα» μεταξύ του οικοδεσπότη και της φιλοξενούμενης πρόσφυγα. Δηλαδή, οι μόνες γυναίκες ή οι γυναίκες με παιδιά να φιλοξενούνται από οικογένειες ή από ζευγάρια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μια 32χρονη Ουκρανή ανέφερε στον Guardian ότι ενώ έψαχνε για έναν κατάλληλο άνθρωπο για να τη φιλοξενήσει στο Λονδίνο, μέσω ειδικής και επίσημης πλατφόρμας, δέχτηκε ένα μήνυμα από κάποιον, μεγάλης ηλικίας, ο οποίος της είπε ότι διατίθεται να τη φιλοξενήσει, αλλά «θα πρέπει να μοιράζεται την κρεβατοκάμαρα μαζί του». Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση. Ρεπόρτερ των Times προσποιήθηκε ότι είναι Ουκρανή πρόσφυγας κι ότι αναζητά φιλοξενία και έλαβε σειρά μηνυμάτων με ανήθικες προτάσεις, ως αντίτιμο για τη φιλοξενία.

Ανήθικες προτάσεις

«Έχω μεγάλο κρεβάτι, θα μπορούσαμε να το μοιραστούμε», ή «είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω, αρκεί να με βοηθήσεις κι εσύ», ήταν κάποια από τα μηνύματα που δέχθηκε. Επίσης, από το ρεπορτάζ διαπιστώθηκαν και περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Βρετανοί έλεγαν ψέματα ότι διαθέτουν πολλές κρεβατοκάμαρες στην κατοικία τους.

«Εάν δεν γίνει η σωστή σύνδεση μεταξύ του οικοδεσπότη και της πρόσφυγα, αυτές οι γυναίκες κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν ιδιαίτερα, επιπροσθέτως του τραύματος του εκδιωγμού από την πατρίδα, ο χωρισμός με την οικογένεια, και η βία που έχουν βιώσει ήδη», αναφέρει εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι περίπου 12.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταφθάσει στη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης

Αίσχος και ντροπή από τα σεξιστικά σχόλια λιμενικών με αφορμή τη δολοφονία της Καρολάιν

Σασμός – Μαρία Πρωτόπαππα: Έτσι, θρηνούν οι μάνες όταν χάνουν τα παιδιά τους!

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλά στο Infowoman.gr: “Για κάθε παιδί που κακοποιείται, υπάρχει ένας ενήλικας που μπορεί να το σώσει”

Σχετικά Άρθρα
Είτε ερωτευμένοι είτε όχι, αξίζει να ανακαλύψετε την παραλία σε σχήμα καρδιάς
Είτε ερωτευμένοι είτε όχι, αξίζει να ανακαλύψετε την παραλία σε σχήμα καρδιάς
Η Βικτόρια Χίσλοπ συστήνει στο βρετανικό κοινό τα αγαπημένα της στέκια στην Ελλάδα
Η Βικτόρια Χίσλοπ συστήνει στο βρετανικό κοινό τα αγαπημένα της στέκια στην Ελλάδα
Eurovision 2022: Είδαμε τον πιο βαρετό ημιτελικό και μας πήρε ο ύπνος - Πάλι καλά που μας ξύπνησε το Twitter
Eurovision 2022: Είδαμε τον πιο βαρετό ημιτελικό και μας πήρε ο ύπνος – Πάλι καλά που μας ξύπνησε το Twitter
Ξεκινά η ανάδρομη πορεία του Ερμή - Ποια ζώδια επηρεάζει
Ξεκινά η ανάδρομη πορεία του Ερμή – Ποια ζώδια επηρεάζει
Η μητέρα του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς κάνει διακοπές στην Ελλάδα και δεν μπόρεσε να της ευχηθεί για τη Γιορτή της Μητέρας. Τι πρότεινε ο Κικίλιας;
Η μητέρα του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς κάνει διακοπές στην Ελλάδα και δεν μπόρεσε να της ευχηθεί για τη Γιορτή της Μητέρας. Τι πρότεινε ο Κικίλιας;
Η καλή είδηση της ημέρας: Διετείς υποτροφίες για σπουδές σε γυναίκες - θύματα κακοποίησης
Η καλή είδηση της ημέρας: Διετείς υποτροφίες για σπουδές σε γυναίκες – θύματα κακοποίησης

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του