Ακούγεται απίθανο, όμως αν βάλουμε στο ψυγείο ορισμένα τρόφιμα, μπορούμε να μειώσουμε τις θερμίδες τους!
Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί η Διατροφολόγος Μαρία Παρίση, αν μαγειρέψεις τα μακαρόνια, το ρύζι, τις πατάτες και τα όσπρια και έπειτα τα τοποθετήσεις στο ψυγείο για κάποιες ώρες, τότε μέρος από το άμυλο που περιέχουν, μετατρέπεται σε ανθεκτικό άμυλο, και έτσι οι θερμίδες μειώνονται.
Το ανθεκτικό άμυλο είναι ένας τύπος αμύλου που δεν διασπάται και δεν απορροφάται από το λεπτό έντερο, οπότε φτάνει άθικτο στο παχύ έντερο, όπου λειτουργεί ως πρεβιοτικό, προάγοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων.
Με τον τρόπο αυτό ο οργανισμός προσλαμβάνει λιγότερες θερμίδες.
Τα τρόφιμα που περιέχουν ανθεκτικό άμυλο:
1. Άγουρες μπανάνες
2 . Ολικής αλέσεως δημητριακά: κριθάρι, βρώμη, σίκαλη
3. Φασόλια edamame
4, Αρακάς
5. Όσπρια : φασόλια, ρεβίθια, φακές
6. Πατάτες (μαγειρεμένες και κρύες)
7. Ρύζι (μαγειρεμένο και κρύο)
8. Μακαρόνια (μαγειρεμένα και κρύα)
Τονίζεται ότι, η επαναθέρμανση αυτών των τροφών δεν θα επηρεάσει τα επίπεδα του ανθεκτικού αμύλου.
Διαβάστε επίσης:
“Κυανιούχο Κάλιο”: Μία παράσταση για το δικαίωμα στην άμβλωση
Με αυτούς τους 6 τρόπους θα μειώσετε το… τσιμπολόγημα
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News