Γνωρίζατε ότι τα μανιτάρια κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση από ότι τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά όσον αφορά βιταμίνες και αντιοξειδωτικά; Τα ψητά ή σοταρισμένα με λαχανικά και κρασί (ακόμη και χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό), θα πρέπει να είναι η συνοδεία σε ότι και αν φάτε το μεσημέρι και το βράδυ.
Ακόμα, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένης της ριβοφλαβίνης, της νιασίνης και του παντοθενικού οξέος, οι οποίες βοηθούν στην παροχή ενέργειας. Οι έρευνες λένε ότι απλά αντικαθιστώντας το βοδινό κρέας με μανιτάρια σε ένα γεύμα κάθε εβδομάδα, μπορείτε να χάσετε μέχρι πέντε κιλά σε έναν χρόνο, χωρίς περαιτέρω αλλαγές!
Μαγειρεμένα με κρέας
Στραγγίστε, σκουπίστε καλά και κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Περιχύστε τα με κρασί και όταν εξατμιστεί λίγο, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, σβήστε τη φωτιά και βγάλτε τα από το τηγάνι. Ανακατέψετε με το κρέας που έχετε προετοιμάσει, είτε αυτό είναι χοιρινό, μοσχάρι ή κοτόπουλο.
Σε σαλάτες
Προσθέστε τα παραπάνω μανιτάρια που φτιάξατε σε 2 ντομάτες ώριμες και ξεφλουδισμένες, λίγο θυμάρι, ρόκα και μαρούλι, 1 βραστό αυγό, αλάτι και πιπέρι. Απολαύστε ένα πλήρες καλοκαιρινό πιάτο. Ακόμα, είναι υπέροχα σε συνδιασμό με λαζάνια!
Google News