Η πάστα ελιάς αποτελεί ένα τρόφιμο ιδιαίτερα αγαπητό κατά την διάρκεια της νηστείας αλλά και όχι μόνο. Αποτελεί ένα συστατικό κλειδί σε πολλές συνταγές τόσο σε σνακ όσο και σε κυρίως γεύματα.
Μάθε παρακάτω τα πάντα για την πάστα ελιάς αλλά και πώς μπορείς να την εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή.
Τι είναι η πάστα ελιάς;
Η πάστα ελιάς πρόκειται για ένα τρόφιμο που δημιουργείται από αλεσμένες ελιές και ελαιόλαδοΓια μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής, μπορείτε να χρησιμοποιηθούν διάφορα βότανα, πιπεριές ή και πράσινες ελιές.
Ποια η Διατροφική της αξία;
Ανά μερίδα 2κουτ. σούπας (30γρ)
Θερμίδες (kcal) 70
Υδατάνθρακες (γρ) 2
Φυτικές Ίνες (γρ) 1
Πρωτεΐνη (γρ) 1
Λίπος (γρ) 7
Νάτριο (mg) 600
Πάστα ελιάς: Ποια τα οφέλη της;
Το βασικό συστατικό της πάστας Ελιάς είναι φυσικά οι ελιές. Οι ελιές αποτελούν και την βάση της μεσογειακής διατροφής. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως πρόκειται για ένα τρόφιμο με πολλά οφέλη για την υγεία σου.Ας τα δούμε όμως και αναλυτικά:
Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Τα αντιοξειδωτικά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις και καρκίνο. Οι ελιές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, με οφέλη για την υγεία που κυμαίνονται από την καταπολέμηση της φλεγμονής έως τη μείωση της ανάπτυξης μικροοργανισμών.
Καλή υγεία της καρδιάς
Η υψηλή χοληστερόλη στο αίμα και η αρτηριακή πίεση είναι και δύο παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Το ελαϊκό οξύ, το κύριο λιπαρό οξύ στις ελιές, σχετίζεται με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.
Καλή υγεία των οστών
Μερικές από τις φυτικές ενώσεις που βρίσκονται στις ελιές και το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας οστού.Ενδιαφέρον παρουσιάζει άλλωστε το γεγονός ότι τα ποσοστά οστεοπόρωσης είναι χαμηλότερα στις μεσογειακές χώρες από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Φαίνεται λοιπόν πως η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καταγμάτων των οστών.
Διαβάστε επίσης:
Αυτές οι 8 τροφές ωφελούν την υγεία του εντέρου σου
Όλα τα οφέλη της νηστείας στην υγεία και στο σώμα μας
Google News