Πάμε για ποδήλατο, όμορφες κουβέντες, καφεδάκι και μουσική στο Σταύρος Νιάρχος

πάμε-για-ποδήλατο-όμορφες-κουβέντες-κ

Από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μάς παρακινεί να σκεφτόμαστε με γνώμονα το περιβάλλον, την κοινωνία και την βιώσιμη κινητικότητα.

Με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Για το ΚΠΙΣΝ η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί σταθερό στόχο, μέσα από την καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και την ενθάρρυνση χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, άσκησης, αλλά και ψυχαγωγίας.

%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%ae%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba0

Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί τους επισκέπτες του να συμμετάσχουν σε ποδηλατικές εκδηλώσεις:

· Σάββατο 16/09, 18.00-21.00:

Για όσους επιλέξουν να έρθουν στο ΚΠΙΣΝ με το ποδήλατο, θα τους περιμένουμε για να τους κεράσουμε καφέ. Οι ποδηλάτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν το voucher (κουπόνι) για τον δωρεάν καφέ τους στους παρακάτω χώρους στάθμευσης ποδηλάτων: Πάρκινγκ, Κέντρο Επισκεπτών και στο τέλος του Καναλιού (από την πλευρά της Λεωφ. Ποσειδώνος). Μην ξεχάσετε να φέρετε λουκέτο για να κλειδώσετε το ποδήλατό σας.

· Κυριακή 17/09, 11.00-13.00:

Ένας ξεχωριστός αγώνας το Walker Race ΙΙΙ, για μικρούς ποδηλάτες (2,5–5 ετών) που κάνουν τις πρώτες τους πεταλιές.

%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%ae%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba2

· Δευτέρα 18/09, 19.00:

Πανεπιστημιακοί και ειδικοί του χώρου συζητούν για την Βιώσιμη Κινητικότητα την καθημερινή της εφαρμογή και την επίδρασή της στην δημόσια υγεία, την οικονομία και την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα.

· Τετάρτη 20/09, 17.00-21.00:

Σε ένα Μάθημα Ποδηλάτου για Ενήλικες, έμπειροι εκπαιδευτές θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή ποδηλασία σε όσους ξεκινούν τώρα να ανακαλύπτουν την ποδηλασία.

· Τετάρτη 20/09, 17.00-21.00: Εξειδικευμένοι τεχνικοί σας περιμένουν για έναν δωρεάν Έλεγχο Ποδηλάτων και ρυθμίσεις στα ποδήλατά σας.

· Παρασκευή 22/09, 20.00:

Μια διαφορετική ποδηλατική πορεία, το Tune Up! Ποδηλατήστε προς τη μουσική, ξεκινάει από την Τεχνόπολη στις 20.00 και καταλήγει στις 20.30 στο ΚΠΙΣΝ με προορισμό τη μουσική από τους resident DJs Needless Chevy & Mr. Z.

Το ΚΠΙΣΝ διαθέτει δωρεάν υπηρεσία shuttle bus, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς στους επισκέπτες του ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, ενώ παράλληλα, για όσους επιμένουν στη χρήση αυτοκινήτου, στο πάρκινγκ του επιβραβεύει το συνεπιβατισμό (carpooling) με αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχετικά Άρθρα
Ευέλικτη διατροφή: Έτσι, θα χάσεις βάρος τρώγοντας τα πάντα
Ευέλικτη διατροφή: Έτσι, θα χάσεις βάρος τρώγοντας τα πάντα
10 τροφές που δεν είναι τόσο υγιεινές όσο νομίζουμε!
10 τροφές που δεν είναι τόσο υγιεινές όσο νομίζουμε!
5 τρομακτικά πράγματα που προκαλεί η ζάχαρη στο σώμα μας!
5 τρομακτικά πράγματα που προκαλεί η ζάχαρη στο σώμα μας!
Τα πάντα για τη Διατροφή – Υγεία – Ομορφιά στο 6ο Forum στο ΖΑΠΠΕΙΟ
Τα πάντα για τη Διατροφή – Υγεία – Ομορφιά στο 6ο Forum στο ΖΑΠΠΕΙΟ
Γαστρεντερικές διαταραχές: Οι τροφές που τις προκαλούν και πρέπει να αποφεύγετε!
Αν οι γαστρεντερικές διαταραχές δυσκολεύουν την καθημερινότητά σου, δες τι θα αποφύγεις
"Είμαι Vegan και έχω διαβήτη τύπου 1": Τι πρέπει να προσέξω;
“Είμαι Vegan και έχω διαβήτη τύπου 1”: Τι πρέπει να προσέξω;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του