Διατροφή

Οι τρόποι για να ξεχωρίσετε αν το ψάρι και το κρέας είναι φρέσκο

Πολλοί πιστεύουν ότι ξέρουν να ξεχωρίζουν τα φρέσκα κρέατα και ψάρια, όμως πολλές φορές καταλήγουν σε όχι και τόσο καλές επιλογές. Για είστε βέβαιοι ότι αγοράζετε πάντα τα καλύτερα, δείτε τι προτείνουν οι επαγγελματίες:

Ψάρια: Το φρέσκο ψάρι έχει καθαρό, γυαλιστερό και γλιστερό δέρμα, φωτεινά και γουρλωτά μάτια (αν δείτε ψάρι χωρίς μάτια μην το πάρετε με τίποτα, είναι σίγουρα μπαγιάτικο) και ζωντανό χρώμα. Τα βράγχια του φρέσκου ψαριού έχουν ροζ χρώμα ή σκούρο κόκκινο και είναι υγρά. Ένα κολπάκι για να καταλάβετε χωρίς πολλά-πολλά αν ένα ψάρι είναι φρέσκο είναι να το βάλετε πάνω στην ανοιχτή παλάμη σας. Αν σχηματίζει τόξο προς τα πάνω, τότε είναι το πολύ 2 ημερών. Ένα ολόφρεσκο ψάρι που μόλις έχει ψαρευτεί δεν μυρίζει θάλασσα. Είναι εντελώς άοσμο. Το ψάρι που μυρίζει θάλασσα είναι τουλάχιστον μίας ημέρας ενώ αυτό που έχει ψαρευτεί πριν από 2-3 μέρες μυρίζει ψαρίλα.

Κρέας: Το φρέσκο κόκκινο κρέας πρέπει να δείχνει μεταξένιο και το χρώμα του να είναι έντονο κόκκινο και όχι καφέ. Το λίπος του πρέπει να είναι άσπρο, όχι κίτρινο. Σε ό,τι αφορά το μοσχαρίσιο κρέας όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι τόσο πιο σίγουροι είμαστε ότι τράφηκε με γάλα. Όσο το χρώμα του πλησιάζει στο άσπρο τόσο πιο μικρό ήταν πριν σφαχτεί και πιο τρυφερό. Αν το χρώμα του πλησιάζει το ροζ ή το κόκκινο, ήταν μεγαλύτερο σε ηλικία. Σε ό,τι αφορά το χοιρινό αυτό πρέπει να είναι έχει απαλό ροζ χρώμα και μία σχετική υγρασία. Το λίπος του πρέπει να είναι άσπρο και τα κόκκαλά του να έχουν μία απόχρωση του κόκκινου.

Kοτόπουλο: Για να είναι φρέσκο το κοτόπουλο πρέπει τα πόδια του να είναι εύκαμπτα, το κόκκαλο στο στήθος πρέπει να το αισθάνεστε μαλακό και το στήθος καλό είναι να είναι παχουλό, αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Tip: Μην μαγειρεύετε φρέσκο το κοτόπουλό σας καθώς μπορεί να πάθετε γαστρεντερίτιδα από τα καμπυλοβακτηρίδια που έχει. Καλό είναι με το που το πάρετε, να το βάλετε στην κατάψυξη να παγώσει και να το ξεπαγώσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα σκοτωθεί το 90% των καμπυλοβακτηριδίων.

Πηγή: spirossoulis.com

Διαβάστε επίσης:

Κοκτέιλ αναπνευστικών λοιμώξεων αυξάνει τις εισαγωγές και τις νοσηλείες

Η Τζένη Μελιτά μας δείχνει τη διατροφή που θα ακολουθήσει μέχρι τα Χριστούγεννα

chrisaskoura

Recent Posts

«Ξύπνα! Η Ελλάδα κάνει Νεύμα»: Συναυλία της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη, με ελεύθερη είσοδο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την πολύτιμη υποστήριξη της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, παρουσιάζει…

2 ώρες ago

Άγχος και φοβία της δέσμευσης: Όταν οι σχέσεις γίνονται πηγή αγωνίας

Η δέσμευση σε μία σχέση μπορεί να είναι πηγή χαράς, συντροφικότητας και προσωπικής ανάπτυξης. Όμως,…

2 ώρες ago

Σκιαδαρέσες live την Παρασκευή 2 Μαΐου και γινόματε όλοι μια μεγάλη παρέα

To Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων και ο Ελληνικός 93.2 φέρνουν τις Σκιαδαρέσες, live. Μια ανοιχτή…

2 ώρες ago

Τρεις κρατούμενες, ένα κελί – TOXICITY στον Τεχνοχώρο ΦΑΜΠΡΙΚΑ

Τρεις κρατούμενες. Ένα κελί. Ένα σχέδιο που δοκιμάζει τις σχέσεις τους. Θα καταφέρουν να αποδράσουν…

5 ώρες ago

Μπαλοφοβία: Η παράξενη φοβία της Καινούργιου και πώς την ξεπέρασε

Μία παράξενη φοβία των παιδικών της χρόνων εξομολογήθηκε η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου, η οποία μέσω…

5 ώρες ago

Διακόσμηση στο εσωτερικό του σπιτιού: Τα 7 βασικά tips που πρέπει να γνωρίζεις

Οι άνθρωποι τείνουν να περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στα σπίτια τους, κάτι που οδηγεί…

7 ώρες ago