Μαθαίνω διατροφή… για καλό σκοπό – Εσείς θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις επιλογές σας;

μαθαίνω-διατροφή-για-καλό-σκοπό-εσε

Θα θέλατε να γνωρίζατε περισσότερα για την ισορροπημένη διατροφή και να αισθάνεστε σίγουροι ότι όταν ψωνίζετε στο super-market κάνετε τις καλύτερες επιλογές;

Επιθυμείτε να απαλλαγείτε από το στρες του εβδομαδιαίου προγραμματισμού της διατροφής σας και το άγχος των κιλών και επιτέλους να βρείτε την ηρεμία σας με το φαγητό;

Ονειρεύεστε το παιδί σας να μάθει να τρώει σωστά, χωρίς πιέσεις και καυγάδες, και το σχολείο του να υποστηρίζει ενεργά τη διατροφική του εκπαίδευση;

Διαβάστε επίσης: Λωτός: Γιατί ονομάζεται και τροφή των Θεών; Τι μας προσφέρει;

Τώρα όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε πραγματικότητα μέσα από τα προγράμματα μελών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μαθαίνω Διατροφή! Ταυτόχρονα βοηθάτε η σύγχρονη διατροφική γνώση να μοιραστεί απλόχερα σε όλους και να φτάσει σε οικογένειες και σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας αλλά και άτομα από ευάλωτες ομάδες.

Κύρια αποστολή της Μαθαίνω Διατροφή είναι η βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και ο περιορισμός της παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών μέσω δράσεων εκπαίδευσης, πρόληψης, ευαισθητοποίησης (καμπάνιες) και advocacy και απώτερος στόχος η επαναφορά της Μεσογειακής διατροφής, ως κουλτούρα και τρόπος ζωής.

Μια κοινότητα ενημερωμένων ανθρώπων πολεμούν την παχυσαρκία και την προβληματική σχέση με την τροφή με όπλα τη γνώση, την προσωπική εξέλιξη και την κοινωνική προσφορά.

Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι επιλέγουν να γίνουν μέλη της Μαθαίνω Διατροφή, δημιουργώντας μια κοινότητα ευαισθητοποιημένων και ενημερωμένων διατροφικά ανθρώπων. Τα μέλη του οργανισμού, έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικά προνόμια όπως εξειδικευμένα workshops, ομάδες υποστήριξης και ηλεκτρονική εκπαίδευση. Μέσω αυτών εμπλουτίζουν με απλό, γρήγορο και ευχάριστο τρόπο τις διατροφικές τους γνώσεις, εξελίσσουν τις διατροφικές τους δεξιότητες, βελτιώνουν τη σχέση τους με την τροφή και γίνονται ακόμη καλύτεροι γονείς σε ότι αφορά στη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%af%ce%bd%cf%89-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8c-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%cf%8c-%ce%b5%cf%83%ce%b50

Τα μέλη της Μαθαίνω Διατροφή είναι άνθρωποι που αναγνωρίζουν ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση της υγείας, σωματικής και ψυχικής.

Άλλωστε, η φιλοσοφία του οργανισμού βασίζεται στην βαθιά πεποίθηση ότι η καλή διατροφή είναι πολύ μακριά από τη δίαιτα, την πίεση ή τη στέρηση, αλλά αντιθέτως είναι κομμάτι της επιβίωσής μας και καθορίζει την ποιότητα στη ζωή μας. Μια προσέγγιση πολύπλευρη, επιστημονική, ανθρωπιστική και εντελώς απομακρυσμένη από τη βιομηχανία τροφίμων και τη βιομηχανία της δίαιτας.

Προσωποκεντρική διατροφική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου

Πολύ πρόσφατα, τα μέλη, είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο των προνομίων τους, να παρακολουθήσουν δύο πολύ ενδιαφέροντα online workshops στα πρότυπα του εξωτερικού, με εισηγητές που κατέχουν μεγάλη επαγγελματική εμπειρία και εξειδίκευση στους τομείς της διατροφής και της ψυχικής υγείας.

Στο πρώτο, με τίτλο Food Literacy: Ετικέτες Τροφίμων, τα μέλη, εκπαιδεύτηκαν να διαβάζουν και να κατανοούν τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουν, με απλό και εμπειρικό τρόπο, να εντοπίζουν τις παγίδες στις περιγραφές των συστατικών και να επιλέγουν μεταξύ ανταγωνιστικών προϊόντων. Στο τέλος έλαβαν μάλιστα ένα one-pager για το κινητό τους με όσες πληροφορίες χρειάζονται όταν ψωνίζουν στο super-market!

Το δεύτερο workshop αφορούσε στην πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο διαχείρισης βάρους την Non- Diet Approach: Απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα! Μια πρωτοποριακή επιστημονική προσέγγιση που αναπτύχθηκε και εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, και έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα από τη Μαθαίνω Διατροφή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν σε βάθος όχι μόνο πώς μπορούν να ρυθμίσουν το βάρος τους χωρίς να το ξαναπάρουν πίσω, αλλά το κυριότερο συνειδητοποίησαν πώς θα κατακτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής, απαλλαγμένοι από την καθημερινή εμμονή γύρω από το φαγητό που βαρύνει όσους χρονίως βρίσκονται σε δίαιτα.

Συναισθηματικό φαγητό

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες τα μέλη αναμένεται να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις διατροφικές τους δεξιότητες μέσα από workshops που αφορούν στο σχεδιασμό της εβδομαδιαίας διατροφής σύμφωνα με το Μεσογειακό πρότυπο, αλλά και να λάβουν υποστήριξη και καθοδήγηση σχετικά με το συναισθηματικό φαγητό (emotional eating).

Φυσικά, ακολουθεί και το ιδιαίτερα δημοφιλές signature – workshop του οργανισμού: «Διατροφική διαπαιδαγώγηση για γονείς: υγιής σχέση με την τροφή για πάντα». Πρόκειται για ένα βιωματικό workshop το οποίο σε συνδυασμό με την Oμάδα γονέων: Food parenting, δίνει πρακτικές λύσεις στους γονείς σε ζητήματα που αφορούν στην επιλεκτική διατροφή (δυσκολίες αποδοχής τροφίμων) καθώς και στην ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση της παιδικής παχυσαρκίας. Το workshop, που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο από την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία μοντέλο Satter Eating Competence, απευθύνεται επίσης σε γονείς και δασκάλους από τα συνεργαζόμενα σχολεία του προγράμματος littlespoons.

Η διατροφική εκπαίδευση για τα μέλη της Μαθαίνω Διατροφή δεν σταματά εδώ: ειδικές ομάδες υποστήριξης για τη βελτίωση της σχέση με την τροφή και το σώμα, ομάδες virtual shopping, εφαρμοσμένα cooking classes, αλλά και εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους (μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες), περιλαμβάνονται στο ετήσιο πακέτο προνομίων. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η διάρκεια των workshops δεν ξεπερνά τα 60 λεπτά προκειμένου να μην επιβαρύνονται τα ήδη απαιτητικά προγράμματα των μελών, ενώ στο μέλλον αρκετά από τα workshops θα παρέχονται και με τη μορφή podcasts. Επιπλέον, για τους γονείς η πλατφόρμα e-learning παρέχει ευκαιρίες ασύγχρονης εκπαίδευσης με 12 διαφορετικά σύντομα μαθήματα, που οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν στο δικό τους χρόνο.

Γίνε μέλος σήμερα

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της Μαθαίνω Διατροφή και να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω, καταβάλουν μια μικρή ετήσια δωρεά, 50€ ή 25€, ανάλογα με το είδος της συνδρομής. Μάθετε περισσότερα: https://mathainodiatrofi.org/become-friend/

Όλες οι δωρεές των μελών υποστηρίζουν τη συνέχιση και επέκταση προγραμμάτων διατροφικής εκπαίδευσης και υποστήριξης που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες από ευάλωτες ομάδες και συνδράμουν απευθείας το πρόγραμμα littlespoons για σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Μιλήστε για το πρόγραμμα littlespoons στο σχολείο

Η ομάδα της Μαθαίνω Διατροφή ενθαρρύνει όλους τους γονείς να μιλήσουν στους υπευθύνους στο σχολείο του παιδιού τους για το πρόγραμμα littlespoons, ώστε να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά πρόσβαση στα littlespoons παιχνίδια για παιδιά από 2 έως και 12 ετών. Εναλλακτικά, μπορούν να ψηφίσουν το σχολείο τους για το πρόγραμμα στο link https://mathainodiatrofi.org/vote-for-littlespoons/. Το πρόγραμμα littlespoons προσφέρεται δωρεάν σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα η Μαθαίνω Διατροφή έχει βοηθήσει περισσότερα από 6000 παιδιά και 8000 ενήλικες και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 900 επαγγελματίες. Το πρόγραμμα littlespoons είναι σήμερα σε 40 σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο.

%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%af%ce%bd%cf%89-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8c-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%cf%8c-%ce%b5%cf%83%ce%b52

Σχετικά Άρθρα
5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για καλή υγεία - Εσύ τις καταναλώνεις;
5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για καλή υγεία – Εσύ τις καταναλώνεις;
%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%85%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%85%ce%b3%ce%b90
Για ποιο λόγο το ουίσκι είναι το πιο υγιεινό από όλα τα ποτά;
Τι πρέπει να προσέξετε στην αγορά του μπακαλιάρου για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου
Τι πρέπει να προσέξετε στην αγορά του μπακαλιάρου για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου
Κι όμως, αυτός είναι ο μοναδικός και αποδεδειγμένος τρόπος να επιβραδύνετε τον ρυθμό της γήρανσής σας
Κι όμως, αυτός είναι ο μοναδικός και αποδεδειγμένος τρόπος να επιβραδύνετε τον ρυθμό της γήρανσής σας
Διατροφή με Ω-3: Τα 5 ψάρια που κάνουν καλό στο μυαλό ενός μεσήλικα
Διατροφή με Ω-3: Τα 5 ψάρια που κάνουν καλό στο μυαλό ενός μεσήλικα
Γιατί γίνεται χαμός με τη φριτέζα αέρος και πόσο υγιεινό είναι, τελικά, το μαγείρεμα σε αυτήν;
Γιατί γίνεται χαμός με τη φριτέζα αέρος και πόσο υγιεινό είναι, τελικά, το μαγείρεμα σε αυτήν;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του