Ο ανανάς είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα πολύ κόσμου. Όμως, αν έχετε παρατηρήσει, μόλις τρώτε ανανά, αισθάνεστε ένα τύπου “μυρμήγκιασμα” στη γλώσσας σας. Και ίσως να έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό.
Ένας ειδικός, λοιπόν, έχει την απάντηση ή μάλλον τη δική του θεωρία γιατί «μυρμηγκιάζει» το στόμα μας κάθε φορά που τρώμε ανανά. Και όσα αποκάλυψε μέσα από το βίντεο του στο Tik Tok προκάλεσε θα λέγαμε, σοκ στους χρήστες!
Ο ειδικός – με το όνομα “SF Microscopy” στο TikTok – συλλέγει στο βίντεο μικρά δείγματα ανανά και τα βάζει κάτω από το μικροσκόπιο και στην ανάλυση φαίνεται πως στον ανανά υπάρχουν δεκάδες μικρές αιχμές
«Γιατί το στόμα μας μυρμηγκιάζει μετά την κατανάλωση ανανά; Είναι επειδή μας καρφώνουν χιλιάδες μικροσκοπικές βελόνες που ονομάζονται ραφίδες. Αυτοί οι κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου τρυπούν τις κυτταρικές μεμβράνες σας προκαλώντας ερεθισμό. Αλλά δε θα με σταματήσετε από το να τρώω αυτό το νόστιμο φρούτο!», αναφέρει ο ειδικός.
Και προσθέτει: «Ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα είναι ο ανανάς, αλλά κάθε φορά που τον τρώω, το στόμα μου μυρμηγκιάζει. Διάβασα ότι το φρούτο περιέχει ραφίδες. Τα ακτινίδια, τα σταφύλια και οι γλυκοπατάτες επίσης έχουν μεγάλες ποσότητες αυτών των κρυστάλλων. Αυτές οι βελόνες χρησιμεύουν ως αμυντική λειτουργία ενάντια στα φυτοφάγα έντομα για να τα αποτρέψουν από το να φάνε τους καρπούς του φυτού και να προστατεύσουν τους σπόρους. Οι βελόνες συνεργάζονται με άλλες χημικές ουσίες, όπως η βρωμελίνη στον ανανά, για να ενισχύσουν τα αποτελέσματα. Η βρωμελίνη είναι ένα είδος ενζύμου που διαλύει τον προστατευτικό βλεννογόνο που καλύπτει τη γλώσσα και τον ουρανίσκο του στόματός σας. Αυτό σημαίνει ότι η αίσθηση που προκαλούν οι ραφίδες – καθώς και τα φυσικά οξέα του φρούτου – έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο».
@sf_microscopy One of my favorite fruits is pineapple, but every time I eat them, my mouth tingles. I read that the fruit contains raphides! Kiwis, grapes, taro, and yams also have large amounts of these crystals. These needles serve as a defensive function against insect herbivors to deter them from eating the plant’s fruits and protect the seeds. The needles work with other chemcial substances, like bromelain in the pineapple, to amplify the effects. #microscope #microbiology #underthemicroscope #microscopy #microcosmos #nature #pineapple #crystals #fyp #fypage #fypシ ♬ Sunshine – WIRA
Οι χρήστες που παρακολούθησαν το εν λόγω βίντεο, το οποίο έχει γίνει viral, έπαθαν ένα σοκ με όσα άκουσαν και δεν πίστευαν. Μάλιστα, κάποιοι είπαν πως μετά από τη συγκεκριμένη ανάλυση δεν πρόκειται να φάνε ξανά ανανά. ΅Ενώ σε άλλους λύθηκε μια απορία χρόνων.
5 ασκήσεις για υπέροχο μπούστο πριν βγεις στην παραλία
Η Λάουρα Νάργες έγινε ξανά ξανθιά, αλλά όλοι στάθηκαν στο κοντό καρέ της!Ο ανανάς είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα πολύ κόσμου. Όμως, αν έχετε παρατηρήσει, μόλις τρώτε ανανά, αισθάνεστε ένα τύπου “μυρμήγκιασμα” στη γλώσσας σας. Και ίσως να έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό.
Ένας ειδικός, λοιπόν, έχει την απάντηση ή μάλλον τη δική του θεωρία γιατί «μυρμηγκιάζει» το στόμα μας κάθε φορά που τρώμε ανανά. Και όσα αποκάλυψε μέσα από το βίντεο του στο Tik Tok προκάλεσε θα λέγαμε, σοκ στους χρήστες!
Ο ειδικός – με το όνομα “SF Microscopy” στο TikTok – συλλέγει στο βίντεο μικρά δείγματα ανανά και τα βάζει κάτω από το μικροσκόπιο και στην ανάλυση φαίνεται πως στον ανανά υπάρχουν δεκάδες μικρές αιχμές
«Γιατί το στόμα μας μυρμηγκιάζει μετά την κατανάλωση ανανά; Είναι επειδή μας καρφώνουν χιλιάδες μικροσκοπικές βελόνες που ονομάζονται ραφίδες. Αυτοί οι κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου τρυπούν τις κυτταρικές μεμβράνες σας προκαλώντας ερεθισμό. Αλλά δε θα με σταματήσετε από το να τρώω αυτό το νόστιμο φρούτο!», αναφέρει ο ειδικός.
Και προσθέτει: «Ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα είναι ο ανανάς, αλλά κάθε φορά που τον τρώω, το στόμα μου μυρμηγκιάζει. Διάβασα ότι το φρούτο περιέχει ραφίδες. Τα ακτινίδια, τα σταφύλια και οι γλυκοπατάτες επίσης έχουν μεγάλες ποσότητες αυτών των κρυστάλλων. Αυτές οι βελόνες χρησιμεύουν ως αμυντική λειτουργία ενάντια στα φυτοφάγα έντομα για να τα αποτρέψουν από το να φάνε τους καρπούς του φυτού και να προστατεύσουν τους σπόρους. Οι βελόνες συνεργάζονται με άλλες χημικές ουσίες, όπως η βρωμελίνη στον ανανά, για να ενισχύσουν τα αποτελέσματα. Η βρωμελίνη είναι ένα είδος ενζύμου που διαλύει τον προστατευτικό βλεννογόνο που καλύπτει τη γλώσσα και τον ουρανίσκο του στόματός σας. Αυτό σημαίνει ότι η αίσθηση που προκαλούν οι ραφίδες – καθώς και τα φυσικά οξέα του φρούτου – έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο».
Οι χρήστες που παρακολούθησαν το εν λόγω βίντεο, το οποίο έχει γίνει viral, έπαθαν ένα σοκ με όσα άκουσαν και δεν πίστευαν. Μάλιστα, κάποιοι είπαν πως μετά από τη συγκεκριμένη ανάλυση δεν πρόκειται να φάνε ξανά ανανά. ΅Ενώ σε άλλους λύθηκε μια απορία χρόνων.
5 ασκήσεις για υπέροχο μπούστο πριν βγεις στην παραλία
Η Λάουρα Νάργες έγινε ξανά ξανθιά, αλλά όλοι στάθηκαν στο κοντό καρέ της!
«Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος…». Είναι ο όρκος που δίνεις στο γάμο. Όμως βλέποντας…
Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά και μαζί του έχουν έρθει και τα έντονα καιρικά…
"Κάλλιο αργά, παρά ποτέ" λέει ο θυμόσοφος λαός κι εμείς κρατάμε αυτή την παροιμία για…
Φανταχτερά ρούχα με εντυπωσιακό χαρακτήρα επέλεξε για φέτος το φθινόπωρο, η Βασιλίνα Μαριόλη με το…
Η Άννα Αδριανού είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που βλέπουμε τη δεύτερη χρονιά του…
Μετά τη μεγάλη επιτυχία στις περσινές παραστάσεις με τα συνεχόμενα sold out, συνεχίζεται για δεύτερη…