Γιατί να βάλεις περισσότερα μωβ τρόφιμα στη διατροφή σου; Η Διατροφολόγος Μαρία Παρίση μάς εξηγεί τους λόγους που πρέπει να εντάξουμε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή μας.
Τα μωβ τρόφιμα είναι γεμάτα με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό σε όλο το σώμα!
Για ποιους λόγους να επιλέγετε τα μωβ τρόφιμα
1. Πλούσια σε πολυφαινόλες
Οι πολυφαινόλες, όπως οι ανθοκυανίνες που δίνουν το χαρακτηριστικό μωβ χρώμα, έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη φθορά.
2. Ισχυρά αντιοξειδωτικά
Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων, όπως οι καρδιοπάθειες και ορισμένοι τύποι καρκίνου.
3. Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα, υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό και βοηθώντας σε παθήσεις όπως η αρθρίτιδα.
4. Υγεία καρδιάς
Οι μωβ τροφές συμβάλλουν στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης, στη ρύθμιση της πίεσης και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
5. Προστασία των ματιών
Οι ανθοκυανίνες και η βιταμίνη C ενισχύουν την υγεία του αμφιβληστροειδούς και προστατεύουν από παθήσεις όπως ο εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
6. Αντιγήρανση
Με την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους, οι μωβ τροφές συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος και στην πρόληψη πρόωρης γήρανσης.
7. Ρύθμιση σακχάρου
Βοηθούν στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο, κάτι πολύτιμο για άτομα με προδιάθεση ή διαβήτη τύπου 2.
Google News