Το μαύρο τσάι, ειδικά είναι ένα ρόφημα που το έχουμε συνδέσει κυρίως με τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά και τα ευγεργετικά του οφέλη στην υγεία μας. Και ειδικά σε αυτό το κομμάτι, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να δείξει πως η κατανάλωση μαύρου τσαγιού συνδέεται με μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Maki Inoue-Choi του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “Annals of Internal Medicine”, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους 40 έως 69 ετών, από τους οποίους το 85% έπιναν τακτικά τσάι και, από αυτούς, το 89% μαύρο τσάι, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πόσο τσάι την ημέρα τον… θάνατο τον κάνει πέρα;
Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον δύο κούπες μαύρο τσάι καθημερινά, είχαν 9% έως 13% μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Η μείωση του κινδύνου ίσχυε ανεξάρτητα από το αν κάποιος έπινε παράλληλα καφέ, έβαζε ζάχαρη ή γάλα στο τσάι του, το έπινε ζεστό ή κρύο κ.α.
Το τσάι είναι ένα από τα ροφήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει το πράσινο τσάι με μικρότερη πρόωρη θνησιμότητα, αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι όφελος παρέχει και το μαύρο τσάι.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Έχετε τριχόπτωση; Δείτε τι την επηρεάζει, αλλά και πώς θα την αντιμετωπίσετε
10 συνδυασμοί τροφών που κάνουν καλό στην υγεία!
5 πολύτιμες συμβουλές για να μειώσεις τη ζάχαρη στη διατροφή σου
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News